Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

proszeojakieś rady na temat przejść w boboszowie i mikulovie

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tomiusz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomiusz » 06.06.2006 18:10

Witam wszystkich cromaniaków mam zamiar jechac do cro dokładnie do novi vinodolski(obok rijeki) planuje jechac przez czech austrię i słowenie (taki mam plan ale jak ktoś ma jakieś wskazówki i rady to bardzo chetnie sie zapoznam) W zwiazku ztym mam pytanie odnośnie przejść granicznych . Polskę mam zamiar przekroczyć w Bobszowie i nie wiem czy to przejscie jest czynne całą dobę mam zamiar przekraczać je w nocy ok. 3:00 z piątku na sobote pod koniec sierpnia. kolejno czechy z austrią w Mikulovie i ten sam zestaw pytań co powyżej co do dalszych przejsc to sam nie wiem .Z góry dziękuje za rady i informacje pozdrawiam tomiusz
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 06.06.2006 18:31

Szczegóły przejść granicznych w Sudetach znajdziesz tu:
http://www.sudecki.strazgraniczna.pl/.
Wg ich informacji Boboszów to:
Kod: Zaznacz cały
Boboszów - przejście drogowe;
czynne całą dobę;
dozwolony rodzaj ruchu granicznego:
    * osobowy,
    * towarowy dla pojazdów zarejestrowanych w RP i Republice Czeskiej o ładowności do 3,5 tony (z wyłączeniem ładunków niebezpiecznych),
    * mały ruch graniczny.

PozdraV
J.
tomiusz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomiusz » 06.06.2006 19:00

Dzieki wielkie wiedzialem ze na cromaniakow zawsze mozna liczyc jeszcze raz dzieki i pozdrawiam tomiusz
wsar
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wsar » 06.06.2006 19:09

Witam,
Mikulov też masz 24 ha czynny... :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.06.2006 20:26

Mikulov potwierdzam! 24/24.Poza tym z Mikulova(między granicami) mam fajne wspomnienia,gdy w drodze do Cro naprawiałem skrzynie biegów w Lublinku :lol:
tomiusz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomiusz » 06.06.2006 20:38

nie zazdroszcze takich wspomnien a za informacje dziekuje mam jeszcze tylko pytanie co do przejscia miedzy austria a słowenia dokładnie przejście Spielfield oraz miedzy słowenią a cro Don Macelj za wszelkie rady z góry dziekuje i pozdrawiam tomiusz
piotrs
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrs » 06.06.2006 21:35

tak jak pisali koledzy i dodatkowo AUT SLO (przejście na autostradzie) bez przeszkód całodobowo w końcu keeeeine Greeeeeeeeeeenzen jak śpiwał jeden czerwony łeb ;) między Cro a SLO też luzik tylko tu najbardziej prawdopodobne kolejki, jeśli w Boboszowie będziesz koło 3 to do Cro dojedziesz koło południa i w zasadzie tylko na tym przejściu może być kolejka (jeden pas wąska droga i najwięcej aut wjeżdżających do Chorwacji
velmo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) velmo » 06.06.2006 21:37

tomiusz napisał(a):nie zazdroszcze takich wspomnien a za informacje dziekuje mam jeszcze tylko pytanie co do przejscia miedzy austria a słowenia dokładnie przejście Spielfield oraz miedzy słowenią a cro Don Macelj za wszelkie rady z góry dziekuje i pozdrawiam tomiusz

wszystkie przejcia czynne 24/h problemy jakie moga cie czekac to tylko korki. kiedy czytam ze ktos chce jechac z piatku na sobote to mnie trzesie bo mi sie zeszly rok przypomina.
w tym roku decyzja jest prosta -wyjazd we czwartek i szukanie noclegu na jeden dzien po drodze.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone