Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Proszę o weryfikację trasy: Kraków-Wenecja

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marek_k
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek_k » 15.07.2006 21:05

Cześć
Jadę tą trasą po raz pierwszy. Proszę o weryfikację trasy, którą wyznaczyłem przez iGO z wykorzystaniem paru cennych informacji z niniejszego forum. Bardzo zależy mi na czasie bo niebawem wyjeżdżam.
1) Kraków --> Myślenice --> Chyżne
2) Trstena --> Dolny Kubin --> Zylina --> Trencin --> Bratysława --> Berg
3) Berg (E58/B9 - A4 - S1) --> Wiedeń (S1 - E59/A2) --> Wiener Neustadt --> Graz (E59/E66/A2) --> Klagenfurt (E66/A2) --> Villach (E55/A23) --> Udine (E55/E70/A4) --> (SR11) Venecia.

Proszę jeszcze o wyjaśnienie.
Przez Bratysławę jadę drogą D1, następnie iGO kieruje mnie na północ, tylko po to żebym za Dunajem nawrócił i wjechał na D2, a następnie kontynuował jazdę w kierunku Wiednia B9 (E58) aż do drogi A4. Czy to aby jest dobre rozwiązanie? Na forum gdzieś czytałem, że to jedyny sposób (ta nawrotka) żeby pojechać taką drogą (brak bezpośredniego połączenia z D1 Viedenską Cestę?).

Z góry wszystkim dziekuję za odpowiedzi.

PS
Jak ktoś ma jakieś dobre rady na temat jazdy tą trasą to bardzo proszę. Da się jakoś wgrać do iGo fotoradary z tej trasy?
marek_k
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek_k » 16.07.2006 07:18

Jeszcze raz bardzo proszę o pomoc!
Tomasz.M
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz.M » 16.07.2006 08:22

Witam!

wytyczne trasy są jak najbatrdziej prawdziwe. Jednak jadąc przez Bratysławę możesz przekroczyć granicę SK/A na przejściu w Ketsee a następnie kierować się na Parndorf (droga nr 50) dalek na Eisenstadt i S4 na Wiener-Neustadt. W takim układzie temat Wiednia nie istnieje.Pozdrawiam
marek_k
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek_k » 16.07.2006 11:10

Dzięki. Która trasa w takim razie lepsza? Przez S1 k. Wiednia, czy ta którą proponujesz?
Czy ktoś mi może powiedzieć coż na temat tej Bratysławy (przejazd przez granicę w kierunku wiednia, z tą dziwną nawrotką za mostem na Dunaju).
Z gory dziękuję.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone