Witam wszystkich forumowiczów!
Jestem nowa i na forum i jeśli chodzi o podróże do Chorwacji. Jeśli temat mojego wątku był już poruszany, to z góry przepraszam.
Bardzo Was proszę o radę. Razem z narzeczonym wybieramy się do Chorwacji 9. lub 10. września (pierwszy raz). Mieliśmy już wybrany cel - Makarska. Zdecydowaliśmy się na Riwierę Makarską, bo naczytaliśmy się, że tam jest większe prawdopodobieństwo ładnej pogody we wrześniu. Teraz jednak mam wielkie wątpliwości jeśli chodzi o samo miasto Makarska. Chcemy wypocząć, mieć w pobliżu ładną plażę, raczej żwirkową, nie kamienistą. Nie zależy nam na imprezach, na gwarze przez cały dzień i noc, ale jednak chcielibyśmy, żeby miejscowość, do której się wybierzemy, żyła. Chcemy pięknych widoków, pięknej plaży, dobrej pogody i dobrej bazy wypadowej do innych miejsc, które są warte zwiedzenia. Myślimy o: Tucepi, Igrane, Brela, ale narzeczonemu marzy się też wyspa. Czy w tych miejscowościach będzie się jeszcze coś działo od 10. września? Nie trzeba mieć obaw, że wszystko będzie pozamykane? A może polecacie jeszcze inne miejsca/wyspę, które spełniłoby nasze oczekiwania?
Z góry dziękuję za każdą odpowiedź!