Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Proszę o super duży camping w Dalmacji Ś. i Połud.

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 23.04.2009 14:48

FUX napisał(a):Solaris pod Sibenikiem. Kawiorowo, drogo, głośno, czysto, ciasno.

Bylem na tym campingu 3 razy drogo (każdy ma inne kryteria), głośno nie potwierdzam,chyba że masz na mysli wystepy zespołow przy Palmie to wtedy tak ale nie ejst to absolutnie uciażliwe na campie, czysto, ciasno - zgoda, Kawiorowo ? nie wiem co mas zna myśli
adusia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) adusia » 23.04.2009 15:04

Bylem na tym campingu 3 razy drogo (każdy ma inne kryteria), głośno nie potwierdzam,chyba że masz na mysli wystepy zespołow przy Palmie to wtedy tak ale nie ejst to absolutnie uciażliwe na campie, czysto, ciasno - zgoda, Kawiorowo ? nie wiem co mas zna myśli[/quote]

Najwazniejsze to oczywiście oprócz miejsca przy morzu, przy dostępie do sklepów, knajp są super sanitariaty(ubikacje, prysznice itp.), czyli czyste , duże itd. Bez tego to żaden dla mnie camping!!
A tak w ogóle to na tym Solarisie sa jakieś strefy A, B I C podpowiedź o co w tym chodzi, bo na mapkach nie narysowali, co do której strefy należy
adusia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) adusia » 23.04.2009 16:03

ziomek napisał(a):Nie polacam Galebu w Omisiu :cry:
Tragedia przy drodze kibelki brudne i kolejki nie wiem może nigdzie nie byli tylko tam ale dla mnie to jest porażka 8O
Zadar - Zaton duży fajny camping
Pakostane - Kozarica
Sibenik -Solaris
Baska Voda -Bas ko Polje /mimo wielu opini różnych/
Zivogosce -Dole
www.e-camping.net na tej stronie masz więcej informacji i opinie na dany camping :lol:

O teraz znalazłam chwilkę i doczytałam Twój post, wszystkie sprawdzę dziekuję
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 23.04.2009 18:15

Te strefy to sa miejsca gdzie mozna rozbijac namiot, przyczepe , caravan. Strefa A najblizej morza najdrozsza z dostepem do wody (kran) i praktycznie zawsze zajeta bo stoją tam przyczepy caly sezon , czasem jakąs dziure sie da znalezc zeby rozbic namiot ale to raczej taki maly jak ktos na 1/2 noce tranzytem sie zatrzymuje. Strefa B dalej od morza - tansza w zeszlym roku byla to wspolna strefa z C . W praktyce strefa C nalezy do B poprostu rozbijajac sie wedle mapy w obrebie C placilo sie tak jak bedac na B. Czesc oznaczona jako C jest w wiekszosci na sloncu bez cienia i blizej mariny.
adusia
Globtroter
do Petera

Nieprzeczytany postnapisał(a) adusia » 24.04.2009 09:54

Witam a czy w tych strefach tak po kolei zaczynając od A, B , C można postawić samochód obok namiotu czy przyczepy?
gregori
Podróżnik
super duzy camping

Nieprzeczytany postnapisał(a) gregori » 24.04.2009 10:08

Witam serdecznie,

Z własnego doświadczenia polecam Camp Plava Laguna w Poreć, jest tokompleksowy camping z całą infrastrukturą o jakiej pisałeś, i co ważne jest czysto i schludnie w łazienkach, są bary restauracje itd. super polecam.

Pozdrawiam,
gregori
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 24.04.2009 10:10

adusia napisał(a):...ja chcę zwiedzić Dalmację Środkową i Dubrownik...

Gregori - To troszkę nie ten rejon :) .
petr
Croentuzjasta
Re: do Petera

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 24.04.2009 10:19

adusia napisał(a):Witam a czy w tych strefach tak po kolei zaczynając od A, B , C można postawić samochód obok namiotu czy przyczepy?

Tak, można tam stawiać samochód obok przyczepy/ namiotu.
adusia
Globtroter
Re: do Petera

Nieprzeczytany postnapisał(a) adusia » 24.04.2009 10:46

petr napisał(a):
adusia napisał(a):Witam a czy w tych strefach tak po kolei zaczynając od A, B , C można postawić samochód obok namiotu czy przyczepy?

Tak, można tam stawiać samochód obok przyczepy/ namiotu.

A jeszcze podpowiedź jak z tymi sanitariatami, bo jak zaczęłam czytać na innych forach to żle opisują. Camping super a łazienki , prysznice wiele do życzenia
ziomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziomek » 24.04.2009 11:08

Generalnie zależy od tego na kogo trafisz i czy jest przeludnienie :lol:
Ja byłam i było czysto nawet woda w basenie też, inni w innych terminach narzekali :cry:
Zawsze można trafić na gorszy dzień lub tydzień ale generalnie nie jest żle :lol:
Jeżeli chcesz ful wypas to campy na Istri i Zaton czym dalej na pd tym gorzej z dużymi wypasionymi campingami :cry:
Z tego co czytałam na forum to jeszcze polecany jest camp.Nevio Orebić
ale to Peljesac sama nie byłam ale z opisu i fotek wygląda sympatycznie :lol:
Nie nastawiaj się na jeden camping miej w rezerwie 2 lub 3 inne nie podoba się zmykasz na inny a jak już będziesz na miejscu masz możliwość poszukania i zobaczenia jak to wygląda w praktyce :roll:
pozdrawiam :lol: :lol:
adusia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) adusia » 24.04.2009 11:13

Zaton i Istria odpada niestety bo chce zwiedzić dół
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 24.04.2009 13:39

Camping to nie apartament, zawsze moze sie trafic ze w sanitariatach bedzie mokro wejdzie pare osob i podloga brudna, generalnie kobiety sprzatajace sprztaja kilka razy w ciagu dnia , ale jesli na campie jest ponad 1000 osob to musialy by tam siedziec na okraglo. Adusia jesli masz takie wymagania a nastawiasz sie na zwiedzanie to lepiej wynajmij sobie apartament, piszesz ze chcesz zwiedzic Dubrovnik chyba wiesz ze z Solarisa do Dubrovnika jest ponad 290km , wiec nie bardzo jest to wycieczka na jeden dzien. Z takich duzych dobrych kampow ostatni na poludniu to chyba Adritic pod Primistenem.
ziomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziomek » 24.04.2009 14:36

Z Primostenu też daleko 8O
Pozostaje jeszcze Dole Zivogosce :wink:
Nikt dzisiaj nie jest w stanie przewidzieć warunków na dany moment :roll:
Możesz trafić na kompletne zaludnienie namiot w namiot a wtedy sama pomyśl czym to trąci :lol:
Wybierając camp niestety musisz liczyć się z różnymi sąsiadami niczego nie przewidzisz :o
W zeszłym roku obok nas rozbiła się grupka młodych Słoweńców muzyka na ful piwo głupie uśmiechy plucie na lewo i prawo i było po odpoczynku aż tu nagle niespodzianka chłopcy zwinęli majdan i wynieśli się ale to są uroki campu :x
adusia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) adusia » 02.05.2009 17:53

Powiem szczerze,że na campingu to byłam bardzo dawno temu. Oj w czasach studenckich. Trochę mnie straszycie a mi się zachciało właśnie wrócić do takich trochę hahah ekstremalnych warunków. Zebranie tych wszytkich rzeczy potrzebnych do takiego wyjazdu mnie nakręciło ale nawet przez głowę mi nie przeszło, że mogę martwić się campingiem. Kurcze to 20 lat temu już były super, akurat nie w Polsce (w Chorwacji nie byłam, więc nie wiem).
Prawde powiedziawszy to mam już dość hoteli i taki wyjazd na camping(może to sentyment, wspomnienia) bardzo mi leży pozdrawiam
Mazovia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mazovia » 07.05.2009 20:18

Ja zaliczyłem dwa duze kempingi. W 2007 Park Umag na Istrii (ale to cie nie interesuje), rok pozniej celowalem podobnie jak Ty w srodkowa Dalmacje.
No i spedzilem 12 dni na Solarisie. Plusy: bogata infrastruktura i dostepnosc wszystkich zakątkow resortu dla kempingowcow. Minusy: moze wlasnie owe slynne sanitariaty na samym kempingu. Zeby uniknac nieporozumien - nie ma tam jakiegos mega-syfu. Niemniej jednak jest to element do liftingu. W porownaniu Park Umag to LUX (a nawet skromniutki Morski 21 w Łebie trzyma standard sanitarny wyżej). Oczywiscie to kwestia nastawienia. Tak jak @petr napisał - zawsze pozostaja apartamenty. Jezeli jednak ma sprawiac ci radosc spedzenie czasu w stylu kempingowym to miejsce absolutnie akceptowalne. Na terenie resortu mnogosc barow, knajpeczek, kafejek, jest sklep, baseny przy-hotelowe, disco, architektura dla dzieciecych zabaw. Mozna sie nacieszyc. Jako miejsce wypadowe calkiem fajne. My jezdzilismy do pobliskiego Szybenika, pieknego Trogiru, Splitu, na wodospady Krka, Zadaru. Wyprawe do Dubrownika tez dalo sie wykonac, choc warto wyjechac wczesnie. Sama podroz bardzo interesujaca z racji plenerow.
To tyle ...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi