Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

...Proszę o radę...

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Cayman
Croentuzjasta
...Proszę o radę...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 21.06.2006 15:25

bo dumam, czytam i nie mogę się zdecydować. Jade po raz 3 do Cro, wahałem się między Hvarem, a Peljesacem. Decyzja mogła być tylko jedna : kilka dni na Hvarze, kilka na Peljesacu...koniecznie chcę także wjechać na Sv.Jure...nie mogę się zdecydować gdzie się zatrzymać...na Hvarze : Ivan Dolac, Zavala, Jelsa, Milna? Na Peljesacu : Orebic, Zuljana, Drace,Trstenik? A może jeszcze gdzie indziej...Jedziemy prawdopodobnie na 2 samochody (8 osób - absolwenci:)) ale nie wymagamy miejsc gdzie jest lawina dyskotek...wystarczą puby i zeby nie bylo zbyt pustawo, bylo gdzie zjeść...Jesli to mozliwe proszę o jakiś krótki opis tych miejscowości, co tam jest czego nie ma, plusy i minusy...

P.S Nie odsylać to "wyszukiwania" bo już mam dosyć :P

POZDRAWIAM
pietro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietro » 21.06.2006 16:55

Wal do Trpanja na Peljeszacu-jak będziesz tam między 8-- a 29 lipca to Karlowacko wypijemy razem :lol: :wink: ja będe obok w Dubie :lol:
Pozdrawiam
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 21.06.2006 17:51

Cayman .... faktycznie chcesz aby to forumowicze wyznaczyli trasę poruszania się, postoju, co i jak macie zwiedzać ????? ( nie moge tego pojąć za nic). :D
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 21.06.2006 18:05

...co i jak mamy zwiedzać to ja już od dawna wiem, chodzi mi o miejscowość gdzie możemy posadzić nasze tyłeczki wypić piwko w miłej atmosferze w pubie, trafić na jakiś chorwacki festynik...ani za hucznie (dyskoteki itp), ani za spokojnie (jak na cmentarzu)...chcę znaleźć złoty środek i liczę na pomoc :)...pozdrawiam
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 21.06.2006 18:30

Jelsa - bylam oglądałam myślę że to cośik dla Was,
Ładnie, sporo wszystkiego i na tyle gwarno żeby sie nie nudzić w sezonie.
Na Peljesacz jade dopiero teraz i z wyjątkiem Orebicia nie widzę się nigdzie ( wymęczylam przez 2 miesiace wszystko co tu napisali na ten temat) a też lubie sie pobawić, wypić i żebym miałą co robić. Na Peljesaczu ogólnie chyba miejscowości są mniejsze ( porównując do mojego ukochanego wzorca Makarskiej ) ale widząc po planie i po tym co mówią tu ludzie to chyba najlepszy wybór.

Mapa Orebicia może da jakis pogląd
krzysiek M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek M. » 21.06.2006 18:36

Popieram w całej rozciągłości Anetkę
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 21.06.2006 19:07

Z Orebica na Korculę warto skoczyć.........
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 22.06.2006 07:37

...taki mam zamiar, no i wdrapywanie na Sv.Ilja tez najkorzystniej zacząć w Orebicu...zresztą i tak jedziemy w ciemno więc zatrzymamy sie tam gdzie nam sie najbardziej spodoba :)...bez sensu zawracałem Wam głowy :lol: POZDROWIONKA :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 22.06.2006 15:48

Cayman napisał(a):...taki mam zamiar, no i wdrapywanie na Sv.Ilja tez najkorzystniej zacząć w Orebicu...zresztą i tak jedziemy w ciemno więc zatrzymamy sie tam gdzie nam sie najbardziej spodoba :)...bez sensu zawracałem Wam głowy :lol: POZDROWIONKA :)

2 lata temu mój młodszy syn miał 5 lat i zrezygnowaliśmy ze wspinaczki. Poznani na plaży rodzacy wycieczkę na górę rozpoczęli coś przed 4-tą rano. Skończyli na dole koło południa. Gdzieś w necie widziałem fotki z góry i mnie zapchało. Widok jest F A N T A S T Y C Z N Y.

FUX
pietro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietro » 22.06.2006 22:08

Gdzies w przewodniku wyczytałem że Sv.Ilja nazywają Góra Żmijową -także dobre obuwie przyda sie pewnie i faktycznie lepiej zacząć wczesnie rano bo upał robi swoje

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone