Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Prosze O PoradĘ - Pierwszy Wyjazd !!!

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mariusz81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz81 » 27.07.2005 15:17

Gośka napisał(a):Ja bardzo polecamcam malenica koło szybienika. bardzo miła atmosfera duzo miejsca koło namiotu, lodówki, superowska plaza i wogle extra :)
pozdrawiam

Mam pytanko do Gosi . Napisz coś więcej o tym kampie Malenica, ceny dojscie do miasta, plaża, woda.Może masz jakies fotki,wiec prosilbym o podrzucenie na maial adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Gośka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gośka » 28.07.2005 09:33

mariusz81 napisał(a):
Gośka napisał(a):Ja bardzo polecamcam malenica koło szybienika. bardzo miła atmosfera duzo miejsca koło namiotu, lodówki, superowska plaza i wogle extra :)
pozdrawiam

Mam pytanko do Gosi . Napisz coś więcej o tym kampie Malenica, ceny dojscie do miasta, plaża, woda.Może masz jakies fotki,wiec prosilbym o podrzucenie na maial adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

No więc za 4 osoby, namiot i smochód w lipcu płaciliśmy 18 euro (dziennie:D) kilkanaście metrów dalej jest cukiernia a wniej zawsze cieplutkie pączki i chlebek... jak od tej cukierni przejdziesz na drógą strone ulicy to będzie market spożywczy coś w stylu "groszka" do miasta troche jest ale znowu nie tak daleko, plaże są dwie: pierwsza zaraz naprzeciw campu, dla mnie śrefdnia, są jeżowce i wobetonowana. Druga (idzie się ok.30m pod palmami...) jest poprostu rewelacyjna drobne kamyczni, czyściutka woda, jak chceszpopływać z rurką to tez super widoki. Niestety zdjęć niemam :( Ale jak byśmiał jakieśjescze pytania to pisz... :)
pozdrawiam
Goha
mariusz81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz81 » 28.07.2005 12:24

Jeśli moge pytać to pytam dalej:-) :
1. Piszesz że są dwie plaże-obydwie należa do Malenicy ?
1. Czy jest mozliwosc rozbicia namiotu z widoczkiem na morze? Czy raczej z widoczkiem na morze zmieszcza sie 2-3 namioty, a reszta w głab lądu?
2. Czy kamp ma bezposrednio swoja plaze czy trzeba do niej isc przez jakas dróżke czy coś podobngo tj. to jest na Ivanie podbno?
2. Jak duzy jest ten kamp, mniej wiecej na ile osob, jaka ilosc sanitariow?
3. Czy jest on zalesiony ?
Pomarudziłem trochę, ale bede wdzieczny za te informacje.
Gośka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gośka » 28.07.2005 13:52

mariusz81 napisał(a):Jeśli moge pytać to pytam dalej:-) :
1. Czy jest mozliwosc rozbicia namiotu z widoczkiem na morze? Czy raczej z widoczkiem na morze zmieszcza sie 2-3 namioty, a reszta w głab lądu?
2. Czy kamp ma bezposrednio swoja plaze czy trzeba do niej isc przez jakas dróżke czy coś podobngo tj. to jest na Ivanie podbno?

Siemka ;)
1.tak gorsza plaża należy do Malenicy, ale nikt nic nie mówił jak byliśmy na tej drugiej, a byliśmy na niej cały czas :)

1.Hm... ten camp dzieli sie na tak jakby 2 części.Pierwsza jest zaraz od wejścia i myśle ze tam ok.10 namiotów ma widok na morze. Jednak ja byłam w tej 2 tylnej części.tam morza juz nie wiać, ale jest trochi więcej miejsca, dużo cienia (w tej 1 części tez jest) więc mona sobie wybrać: widok na morze i przechodzenie ludzi koło namiotów (koło czyli ok.3 metry od) albo cisza i spokój ale bez widoków:D

2.do tej "gorszej' trzeba przejść przez ulicę (asfdaltową szeroką na 2 m. ale prawie nic po jneij nie jeździ) a do tej "lepszej" trzeba przejść kawałeczek placykiem gdzie rosną cudowne plamy i kilka kroków koło przystani łódek nawet jak sie wraca zpowrotem to nie czuć zmęczenia bo jest b.blisko

2.camp jest na ok.20-30 osób taki nie za duży są tam też apartament ale prawie ich nie widać :) sanitariaty sąrewelacyjne. jeśli chcesz tomożesz codziennie albo nawet kilka razy brać prysznic i zawsze sąmiejsca wiolne i ciepła woda cała łazienka wygląda wogle jak z pięciogwiazdkowego hotelu, jak wracasz z morza to są takie przysznice przytwierdzone do ściany gdzie możesz spłukać z siebie sól.

3.Bardzo alesiony nie jest. Przy kazdym namiocie jest kilka drzewek i dają one upojny cień, ja zawsze w południe spałam na pod tymi drzewkami i wogle nie było gorąco w dzień są oczywiście cykady, ale da sie do nich przyzwyczić :) No i oczywiście można postawićsamochód przy namiocie co też jest aletą. Malenice jest najlepszym campem na jakim bylam a troche ich zwiedziłam...
Pozdrawiam
Goha
Gośka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gośka » 28.07.2005 13:54

Aha no i jak masz jescze jakieś pytania to prosze bardzo :) 8) :P :nice:
mariusz81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz81 » 28.07.2005 14:55

No i juz wszytsko wiem ! Chyba :-) Jak cos jeszcze mi się przypomni to zapytam :-) Jeszcze raz dziękuję za udzielone informacje.
Gośka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gośka » 28.07.2005 15:13

Ni ma za co :P Życze miłego urlopu :) i ładnaj pogody :)
Luke
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Luke » 28.07.2005 23:36

Gośka napisał(a):

Siemka ;)
1.tak gorsza plaża należy do Malenicy, ale nikt nic nie mówił jak byliśmy na tej drugiej, a byliśmy na niej cały czas :)

1.Hm... ten camp dzieli sie na tak jakby 2 części.Pierwsza jest zaraz od wejścia i myśle ze tam ok.10 namiotów ma widok na morze. Jednak ja byłam w tej 2 tylnej części.tam morza juz nie wiać, ale jest trochi więcej miejsca, dużo cienia (w tej 1 części tez jest) więc mona sobie wybrać: widok na morze i przechodzenie ludzi koło namiotów (koło czyli ok.3 metry od) albo cisza i spokój ale bez widoków:D

2.do tej "gorszej' trzeba przejść przez ulicę (asfdaltową szeroką na 2 m. ale prawie nic po jneij nie jeździ) a do tej "lepszej" trzeba przejść kawałeczek placykiem gdzie rosną cudowne plamy i kilka kroków koło przystani łódek nawet jak sie wraca zpowrotem to nie czuć zmęczenia bo jest b.blisko

2.camp jest na ok.20-30 osób taki nie za duży są tam też apartament ale prawie ich nie widać :) sanitariaty sąrewelacyjne. jeśli chcesz tomożesz codziennie albo nawet kilka razy brać prysznic i zawsze sąmiejsca wiolne i ciepła woda cała łazienka wygląda wogle jak z pięciogwiazdkowego hotelu, jak wracasz z morza to są takie przysznice przytwierdzone do ściany gdzie możesz spłukać z siebie sól.

3.Bardzo alesiony nie jest. Przy kazdym namiocie jest kilka drzewek i dają one upojny cień, ja zawsze w południe spałam na pod tymi drzewkami i wogle nie było gorąco w dzień są oczywiście cykady, ale da sie do nich przyzwyczić :) No i oczywiście można postawićsamochód przy namiocie co też jest aletą. Malenice jest najlepszym campem na jakim bylam a troche ich zwiedziłam...
Pozdrawiam
Goha

Można jeszcze prosić o info. jak trafić na ten Camp ?
Gośka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gośka » 29.07.2005 09:57

Luke napisał(a):
Gośka napisał(a):

Siemka ;)

Pozdrawiam
Goha

Można jeszcze prosić o info. jak trafić na ten Camp ?

Cały czas kierujemy sie na Zadar, a w Zadarze cały czas główną drogą jedziemy do SUKOSANu no i w tej miejscowości jest ten camp, trzeba popytać o MALENICE i ludzie wskarzą ulice:) bo już nie pamiętam
mariusz81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz81 » 29.07.2005 12:40

Oto dane tego kampu Malenica, które znalazłem na czeskiej stronie :
MALENICA 23206 SUKOŠAN, Sukošan, Mala Makarska, Milan Gašparović 023-393-122,393-590
Poprzednia strona

Powrót do Kempingi

Prosze O PoradĘ - Pierwszy Wyjazd !!! - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone