Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Proszę o porade na temat jakiegoś KEMPINGU

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Michalx703
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michalx703 » 16.07.2006 11:31

Witam !! Za oko 2 tygodnie wybieram sie do chorwacji pod przyczepę kempingową !! Chciałbym uzyskać poradę na temat gdzie znaleść jakiś w miarę tani , na pewnym poziomie i z plażą też na jakimś poziomie !! Interesują mnie tereny: DALMACJA (od riejeki po split) !! Pozdro i z góry dzieki 8) :o
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 16.07.2006 13:06

Po pierwsze jest opcja szukaj i o kempach dużo informacji a nikt nie ma ochoty pisać o tym samym po raz 10

Po drugie na stronie http://pl.croatia.hr/misc/brosure.php można ściągnąć broszury w formacie pdf - jedna z nich jest nawet zatytułowana Camping Caravaning więc jest dokładnie w Twoim kręgu zainteresowań. Obok tej broszury jest Camping Caravanning Price List gdzie są cenniki. I wszystko stanie się jasne.
Dodam tylko ze w broszurze sa kempingi zrzeszone w ichniejszej izbie turystyki więc nie wszystkie. Część kempingów zrzeszona nie jest ale to raczej małe kempy i tzw kempy przydomowe. Za to te których nie ma opisanych szczegółowo są z reguły tańsze. Dośc kompletna lista tych niezrzeszonych jest na końcu broszury Camping Caravanning
Lepiej ściągać te broszury niż zamawiać bo ostatnio mają opóźnienia w dostawie

Co to jest na pewnym poziomie kemping i na pewnym poziomie plaża?
Kempingi nawet najtańsze i tak zazwyczaj są lepiej wyposażone niż dobre kempingi w Polsce, nie mówiąc o tym że jest bezpieczniej.

Od Rijeki do Maslenickiego Mostu to jest Kwarner nie Dalmacja
Dalmacja jest od Maslenickiego Mostu do Zatoki Kotorskiej, jak dla mnie

Po co Ci tyle wykrzykników?
Michalx703
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michalx703 » 16.07.2006 13:35

Ok, dzieki za odp ! Ale na perztsłość nietak nerwowo ...
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 16.07.2006 16:57

Michalx703 napisał(a):Witam !! Za oko 2 tygodnie wybieram sie do chorwacji pod przyczepę kempingową !! Chciałbym uzyskać poradę na temat gdzie znaleść jakiś w miarę tani , na pewnym poziomie i z plażą też na jakimś poziomie !! Interesują mnie tereny: DALMACJA (od riejeki po split) !! Pozdro i z góry dzieki 8) :o

tu masz campy w okolicy Splitu:
http://www.eurocamps.net/index.php?ids=2,14,160&lng=PL
Michalx703
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michalx703 » 16.07.2006 18:52

dzienks
Jola L-G
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jola L-G » 21.07.2006 23:32

Michalx703 napisał(a):dzienks

Jak szukasz w tym rejonie to jedź na Murter( 15 km przed Sibenikiem , około 100 km przed Splitem) do Betiny, a tam na pewno znajdziesz to czego oczekujesz, bo Slanica w Murter była dobra ale 6 lat temu a nie dzisiaj ... Milego wypoczynku 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O
canon33
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) canon33 » 27.07.2006 12:59

Jeśli jedziesz z przyczepą, to musisz zwracać uwagę na kampy, które przyczepy przyjmują. Nie na kazdy kamp wjedziesz, a często jeszcze gorzej jest z wyjazdem. Dlatego nie zwracał bym za bardzo uwagę na cenę, ale na takie obiekty gdzie stoją przyczepy. Oczywiście, cena też jest ważna. Ja też jadę na poczatku sierpnia i wybrałem np. takie kampy:
- Ninska Laguna lub ZATON lub Peros k/ Nin,
- Kozarica lub Crkvine lub NORDSEE w Pakostane,
- Adriatyk - 3 km za Primosten.
Powodzenia :)
canon33
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) canon33 » 27.07.2006 13:01

Jeśli jedziesz z przyczepą, to musisz zwracać uwagę na kampy, które przyczepy przyjmują. Nie na kazdy kamp wjedziesz, a często jeszcze gorzej jest z wyjazdem. Dlatego nie zwracał bym za bardzo uwagę na cenę, ale na takie obiekty gdzie stoją przyczepy. Oczywiście, cena też jest ważna. Ja też jadę na poczatku sierpnia i wybrałem np. takie kampy:
- Ninska Laguna lub ZATON lub Peros k/ Nin,
- Kozarica lub Crkvine lub NORDSEE w Pakostane,
- Adriatyk - 3 km za Primosten.
Powodzenia :)
Michalx703
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michalx703 » 27.07.2006 13:12

dzieki

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone