Witam,
wybieram się z mężem i rodzicami na 10 dni na Chorwację (przelom sierpnia/wrzesnia). Planujemy sobie podzielić wyjazd na 2 części. 5 dni spędzić na (90%) na wyspie Hvar a drugie 5 dni na samej Chorwacji już. Czytalam trocche na temat różnych miast/miasteczek i powiem szczerze, że juz mi się miesza w głowie od ilości informacji, miejsc i opinii Na samej Chorwacji szukamy jakiegos miejsca na zakwaterownie, aby było w poblizu do wyboru parę plaż (dojazd nawet do 40km nie stanowi dla nas problemu), natomiast jedna z plaż na pewno żeby była w zasięgu krótkiego spaceru od miejsca zakwaterowania. W pobliżu zamieszkania koniecznie żeby był jakiś deptak gdzie wieczorkiem można wyjść coś zjęść lub na drinka Co do zwiedzania dobrze by było mieć w zasięgu hmmm do ma 80 km jakieś fajne miejsca do zobaczenia. Wiem, że jest to dość nietypowy opis ale jesteśmy nastawieni 60% leniuchowania, a 40% zwedzania do tej pory jezdzilismy zawsze do miejsc gdzie plaze były piaszczyste także nie było aż tak wielkiego problemu z wyborem, natomiast tutaj musimy przekonać sie do kamienistej/żwirowej plaży dlatego też zależy nam aby te pleże były jak najbardziej "delikatne" dla naszych stóp (choć z tego co słyszałam buty do pływania nieuniknione:) )
pozdrawiam i serdecznie dziękuję za wszelkie pomocne odpowiedzi