Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Proszę o pomoc w pisaniu pracy magisterskiej o Chorwacji.

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mag-dusia
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mag-dusia » 22.04.2007 15:57

Witam

Bardzo proszę o wypełnienie przygotowanej przeze mnie anonimowej ankiety, którą znajdziesz pod adresem: http://www.ankietka.pl/1353/badanie_opi ... wacji.html

To zajmie tylko chwilkę, a pomoże w napisaniu mojej pracy magisterskiej, wyniki z przeprowadzonej ankiety zostaną w niej umieszczone.

Bardzo ważna uwaga: jeśli ktoś odwiedził Chorwację więcej niż jeden raz,
proszę udzielać odpowiedzi związanych z ostatnim Państwa pobytem w tym kraju.

Wielkie dzięki
Pozdrawiam

Magda
Ostatnio edytowano 22.04.2007 18:50 przez mag-dusia, łącznie edytowano 2 razy
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 22.04.2007 16:32

mag-dusia napisał(a):Bardzo proszę o wypełnienie przygotowanej przeze mnie anonimowej ankiety, którą znajdziesz pod adresem: http://www.ankietka.pl/1353/badanie_opi ... wacji.html.

To zajmie tylko chwilkę, a pomoże w napisaniu mojej pracy magisterskiej, wyniki z przeprowadzonej ankiety zostaną w niej umieszczone.

Hej Mag-dusia!
Nema problema. :)

Link połączył się z kończącą zdanie kropką, w związku z czym nie da się bezpośrednio z niego tam wejsć.
Ale STĄD już można. :)

Powodzenia w pisaniu! A jaki temat pracy? :)

Pozdrav
Jola
mag-dusia
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mag-dusia » 22.04.2007 17:44

Dziękuje za wykrycie błędu, kropeczka już zlikwidowana!!

Temat mojej pracy to:
"Chorwacja- wojna serbsko- chorwacka i jej wpływ na rozwój przemysłu turystycznego."

Oczywiście tytuł może jeszcze troszkę się zmienić gdyz nie podoba mi sie jego brzmienie :D

W pracy poruszam własnie ten problem(konflikt serbsko-chorwacki), jak również troszkę ogólnych informacji, szczegółowiej o środkowej dalmacji, bo byłam tam dwukrotnie ze znajomymi, troszkę statystyk jak wygląda ruch turystyczny i oczywiście ankieta.

To tak w skrócie :D
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 22.04.2007 17:59

Hmmm...
Sugeruję poprawienie błędu ortograficznego (towarzyszyć)... :roll: :wink:
Pytanie o zakwaterowanie - kamping, namiot jest niezbyt precyzyjne - namiot rozbija się właśnie na kampingu.
Rejon spędzenia wakacji można zaznaczyć tylko jeden a przecież niektórzy odwiedzają kilka miejsc. Nie mówiąc już o tych, którzy byli tam kilka razy w różnych miejscach...

To było tylko takie moje zrzędzenie... :wink:

PozdraV
J.
ZAJEC
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZAJEC » 22.04.2007 18:25

Witaj Magda,
odezwij sie do mnie na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrawiam ZAJEC
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 22.04.2007 18:58

Jacunio napisał(a):Pytanie o zakwaterowanie - kamping, namiot jest niezbyt precyzyjne - namiot rozbija się właśnie na kampingu.

No chyba że ze względu na takie czy inne okolicznosci trzeba go rozbić nie na kampingu :D
mag-dusia
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mag-dusia » 22.04.2007 19:02

Jacuniu...

Zrzędzenie... ale słuszne.
Już się poprawiłam i zawarłam dodatkową informację, że jeśli ktoś odwiedził Chorwację więcej razy, powinien udzielać odpowiedzi, które dotyczą ostatniej wizyty w tym kraju.
Niestety tego orta i namioty musze zostawić, gdyż poprawienie tej ankiety to inaczej zrobienie jej od nowa. A także osoby które już ją uzupełniły, będą musiały zrobić to jeszcze raz.
Myśle, że te błędy nie będą miały dużego wpływu na wyniki tej ankiety, a w pracy magisterskiej już ich ne będzie.
Analizując wyniki zsumuję odpowiedzi dot. namiotu i kempingu.

Dziękuję za uwagi.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 22.04.2007 19:44

Cześć Mag - dusiu.
Obejrzałam sobie ankietkę (bo byłam bardzo ciekawa), ale jej nie wypełniam, bo już prawie zapomniałam, kiedy byłam tu turystką (trochę żartuję :D )...
Muszę jednak przyznać, że, pamiętając o temacie Twojej pracy, byłam zaskoczona treścią ankiety ... Ale temat pracy ogromnie ciekawy. Dlatego bardzo Ci kibicuję.
Życzę powodzenia, pozdrówki ze słonecznej wyspy
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 22.04.2007 20:05

mag-dusia napisał(a):Temat mojej pracy to:
"Chorwacja- wojna serbsko- chorwacka i jej wpływ na rozwój przemysłu turystycznego."

A czy możemy liczyć na możliwość przeczytania tej pracy po obronie? Przyznam, że temat ciekawy i chętnie zapoznałbym się z wnioskami...

PozdraV
J.
profet
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) profet » 22.04.2007 20:10

Temat pracy ciekawy ale , taka refleksja, ankieta nie ma z nim nic wspólnego.
mag-dusia
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mag-dusia » 22.04.2007 20:21

Pani Katarzyno.

Jak wspomniałam temat pracy może się jeszcze troszkę zmienić.
Głównie poświecam w pracy uwagę na ruchu turystycznym w Chorwacji i jego wszelkich zmianach. Nie podlega żadnej wątpliwości fakt, iż wojna serbsko-chorwacka miała WIELKI wpływ na turystykę w tym kraju. Mam zamiar poświecić temu konfliktowi dużo uwagi w mojej pracy. Zależy mi na tym aby tutuł pracy określał fakt iż kraj ten jest dopiero kilkanaście lat po wojnie a jego rozwój pod względem turystyki nabrał niesamowitego tempa.
Ankieta jednak dotyczy ogólnej tendencji Polaków... Jaki region jest najczęściej odwiedzany, czym podróżują do Chorwacji, ile wydają podczas swojego pobytu itd.

Pozdrawim i dziękuje za kibicowanie, mam nadzieję, że uda mi się spełnić wymagania jakie sobie postawiłam...
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 22.04.2007 21:23

Dla mnie to bardziej ankieta biura podróży. :wink: By przygotować ofertę. :D No ale,może temat pracy jest inny niż podany. :wink:
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 22.04.2007 21:40

chesjowisz napisał(a):Dla mnie to bardziej ankieta biura podróży. :wink: By przygotować ofertę. :D No ale,może temat pracy jest inny niż podany. :wink:

No rzeczywiście tak wygląda 8O.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 23.04.2007 08:00

Wypełniona :D. Nawet gdyby to było badanie dla biura podróży to i tak nigdy przez biuro podróży nie pojadę do Cro :P ;)

Pozdrav :papa:
nemesis5
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) nemesis5 » 23.04.2007 10:26

ja juz pisze druga prace o Bałkanach temat licencjatu brzmiał: Mniejszość Albańska w okręgu autonomicznym Kosowo, teraz magisterka brzmi Przyczyny, przebieg i skutki defragmentacji Jugosławii". Pozdrawiam i jak cos sluzę pomocą :)
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone