Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Proszę o pomoc w pisaniu pracy magisterskiej o Chorwacji.

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
astropl
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) astropl » 23.04.2007 17:22

nemesis5 napisał(a):ja juz pisze druga prace o Bałkanach temat licencjatu brzmiał: Mniejszość Albańska w okręgu autonomicznym Kosowo, teraz magisterka brzmi Przyczyny, przebieg i skutki defragmentacji Jugosławii". Pozdrawiam i jak cos sluzę pomocą :)

Hmmm, defragmentacja to chyba scalanie, coś przeciwnego do fragmentacji, z która mielismy do czynienia w ostatnich kilkunastu latach... chyba, że chodzi o okres pomiędzy wojnami światowymi. Czy się mylę?
martita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martita » 23.04.2007 18:49

Ankieta wypełniona :D
mam nadzieję, że się na coś przydałam :wink:
pozdrawiam!
mag-dusia
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mag-dusia » 23.04.2007 20:25

Wielkie dzięki martita!!!

Każda wypełniona ankieta ma dla mnie wielkie znaczenie.

Informuję, iż ankieta nie jest dla użytku żadnego biura podróży, ona jest tylko i wyłącznie potrzebna do mojej pracy magisterskiej!!

Dziękuję wszystkim, którzy już ją uzupełnili lub mają dopiero taki zamiar.

Pozdrawiam.
nemesis5
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) nemesis5 » 24.04.2007 06:42

co do tematu magisterki to temat wymyslil promotor, a jesli chodzi o jego metofdologie to nie zgodze sie z Toba (pomimo tego ze jestem leszczem pewnie przy Tobie w tych zagadnieniach) faktem jest, ze federacyjna republika Jugoslawii od roku 1991 ulegała rozpadowi czyli defragmentacji 9chociaz co do tego slowa sama mam wiele zastrzezen)
Pozdrawiam
Iwona Baśka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona Baśka » 24.04.2007 07:30

nemesis5 napisał(a):co do tematu magisterki to temat wymyslil promotor, a jesli chodzi o jego metofdologie to nie zgodze sie z Toba (pomimo tego ze jestem leszczem pewnie przy Tobie w tych zagadnieniach) faktem jest, ze federacyjna republika Jugoslawii od roku 1991 ulegała rozpadowi czyli defragmentacji 9chociaz co do tego slowa sama mam wiele zastrzezen)
Pozdrawiam

Wg Słownika języka polskiego PWN: "defragmentacja" to procedura ponownego zapisu plików znajdujących się już na dysku twardym tak, aby wszyatkie części danego pliku były zapisane w kolejnych sektorach.
Pozdrav
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 24.04.2007 08:27

proszę bardzo :)

szkoda, że na siłę trzeba wybrać sposób spędzania czasu, a, gdy nie wybierze się nic, ankieta jest niepełna - może dodasz "inne" - w moim przypadku musiałem nakłamać, by skończyć ankietę :), K.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.04.2007 09:25

Wypełnione :)
Jestem zdumiony wynikami. Czy one przypadkiem nie odzwierciedlają bardziej kto ma dostęp do internetu i preferencje tej grupy co do Chorwacji?

Radziłbym magdusiu rozprowadzić Twoją ankietę w biurach podróży - wyniki mogą być zupełnie inne - tu nie ma statystycznie reprezentatywnej grupy.
Pozdro :)
mag-dusia
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mag-dusia » 26.04.2007 19:52

To pewne że wyniki będą dotyczyły grupy osób, które mają dostęp do Internetu i które były w Chorwacji.

Moim zamiarem było przebadać osoby, które odwiedziły ten kraj przynamniej raz. Podczas rozmowy z moim promotorem, zaproponowałam że mogę przeprowadzić ankietę właśnie w ten sposób i że istnieje forum, na którym spotykają się "miłośnicy" Chorwacji. Pomysł bardzo mu się spodobał, wyraził pełną akceptację a na koniec dodał, że i tak z roku na rok zainteresowanie wyjazdami z biurem podróży spada, poinformował mnie, że około 70 % wyjazdów, są to wyjazdy w pełni samodzielne.

Więc może zamieszczenie tej ankiety w Internecie to wcale nie taki zły pomysł.

Pozdrawiam
krzysiek M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek M. » 26.04.2007 20:59

Wypełniona. Pozdrawiam. Krzysiek
dl
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dl » 26.04.2007 21:57

Moja również wypełniona, myślę, że obrona wyjdzie na 5.
Pozdrawiam
mag-dusia
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mag-dusia » 06.05.2007 18:56

Jestem pod wrażeniem!!!
W tak krótkim czasie 113 ankiet...
Wielkie dzięki dla wszystkich którzy już uzupełnili ankietę, lecz mimo to zachęcam pozostałych do poświęcenia kilku sekund i jej wypełnienia…

Pozdrawiam...
Asia&Grześ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia&Grześ » 06.05.2007 19:23

Sie wypełniło - daj znać jak efekty i czy sie na co to przyda :):)
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 08.05.2007 19:35

Z przyjemnością donoszę, że wypełniono i wysłano :D :D :D
ramka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ramka » 08.05.2008 18:27

hej mag-dusia:) jak tam Twoja praca mgr i obrona?
poza tym chciałabym nieśmiało zapytać czy można ją przeczytać? może umieściłaś ją gdzieś na necie?
jestem ciekawa, bo piszę o produkcie turystycznym Dalmacji z wyodrębnieniem produktów markowych. nie wiążą się te tematy w żaden sposób, poza tym, że są o Chorwacji :)

pozdrav
labusm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) labusm » 10.05.2008 17:02

I ja wypełniłem również w zbożnym celu.
Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Proszę o pomoc w pisaniu pracy magisterskiej o Chorwacji. - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone