Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ProszĘ O Pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
DAWIDOOOO
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) DAWIDOOOO » 26.01.2006 20:16

Witam!!!!!!!!

W lipcu planuję wyjazd z żoną i dziećmi do Chorwacji. Jak na razie nie wiem nic na temat tego kraju. Proszę o pomoic w wybraniu trasy (ok. szczecina), miejsce gdzie warto się udać itd.

dzięki z góry
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 26.01.2006 20:30

Witam-temat obszerny jak wybrzeże Chorawcji :D Może mi coś podpowiesz czego oczekujesz? A propo polecam przejrzeć forum-znajdziesz tu wszystko :D
Ja juz wybrałam-jade do Ciovo -o tym też dużo możesz poczytać. A jeśli znajdziesz jeszcze jakies pytanie-wtedy napisz smiało!
Pozdrawiam-wiecej na gg lub skype bo raczki od pisania by odpadły...
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 26.01.2006 20:30

Wiesz co? Zadaj sobie trochę trudu i przejrzyj dokładnie forum.Potem sprecyzuj,gdzie chcesz jechac i czego oczekujesz,to może ktos Ci pomoże.

pozdrav
DAWIDOOOO
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) DAWIDOOOO » 26.01.2006 20:38

Odpowiadałyby mi okolice Zadaru.
A wie ktoś może jakie ceny są w Mikulowie, bo widzę, że wielu z Was się tam zatrzymuje?
Alek70
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alek70 » 26.01.2006 20:45

Trafiłeś wyśmienicie forum jest skarbnicą wiedzy,a do lipca jeszcze trochę czasu pozostało gwarantuję że trochę czasu tu spędzisz,jeśli chodzi o miejsca które warto,a w zasadzie trzeba zobaczyć to na pewno Plitwice, a potem może dalej na południe w rejon Dubrownika który ja osobiście polecam. Pięknych i ciekawych miejsc w CRO jest tyle że gdzie nie pojedziecie powinno być fajnie. Napisz też czy chcecie wypoczywać bardziej czynnie czy biernie,czy w miejscach tętniących życiem ,czy bardziej spokojnych.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.01.2006 20:50

Wejdź na:
www.mikulov.cz
potem "usługi dla turystów" i noclegi - masz tam sporo ofert, jeśli nie wystarczy wpisz w google "ubytovanie mikulov" i tez sporo pewnie tego będzie.
Pozdravki
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.01.2006 21:36

DAWIDOOOO napisał(a):Odpowiadałyby mi okolice Zadaru.
A wie ktoś może jakie ceny są w Mikulowie, bo widzę, że wielu z Was się tam zatrzymuje?

Mikulov masz już dzięki slapciowi "na tacy".
Ale precyzuj dalej Chorwację-gdzie chcesz spać (kwatery/kemping)
co chcesz jeść (jedzonko z Polski/restauracje) itp. itd.
DAWIDOOOO
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) DAWIDOOOO » 27.01.2006 20:20

Raczej odpowiadałoby mi miejsce spokojne, jakieś pabiki, ale nie żeby jakaś dziura.
Co do noclegu to wydaje mi się, że najlepszy byłby kemping.
A i nie wiecie może, gdzie mógłbym znależć tabele z odległościami między PL a CR?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.01.2006 20:41

http://www.viamichelin.com/viamichelin/ ... utenplaner
polecam michelin
http://www.camping.hr/hr/index.htm
kempingów w Chorwacji do wyboru i koloru
DAWIDOOOO
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) DAWIDOOOO » 27.01.2006 21:13

A co myślisz na temat wyjazdu "w ciemno"? Jakie istnieje prawdopodobieństwo, że nie znajdę w lipcu noclegu?
aha, a w jakiej częsci jest ta miejscowość co mi napisałeś?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.01.2006 21:29

DAWIDOOOO napisał(a):A co myślisz na temat wyjazdu "w ciemno"? Jakie istnieje prawdopodobieństwo, że nie znajdę w lipcu noclegu?
aha, a w jakiej częsci jest ta miejscowość co mi napisałeś?

Jeśli do mnie pytanie, to wyjazd na kemping jak najbardziej w ciemno :lol:
Miejsce bez problemu znajdziesz , szczególnie na dużych kempingach.
O jaką miescowość chodzi???
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 27.01.2006 23:40

Jeśli chodzi o Mikulov to zdecydowanie polecam pension Fontana:

http://www.fontana.euweb.cz/english.htm

W tym roku dla odmiany zatrzymam się chyba w Znojmo.Ciekawie wygląda ten pension:

http://www.penzionumikulase.cz/index_po.php?id=01

A poza tym ze Znojmo jest lepszy przejazd przez Wiedeń.

pozdrav
Janqes
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janqes » 27.01.2006 23:40

DAWIDOOOO napisał(a):Witam!!!!!!!!

W lipcu planuję wyjazd z żoną i dziećmi do Chorwacji. Jak na razie nie wiem nic na temat tego kraju. Proszę o pomoic w wybraniu trasy (ok. szczecina), miejsce gdzie warto się udać itd.

dzięki z góry

Skoro dzieciaki, to Omis moze być dobrym miejscem. A i zwiedzać jest co.

Bardziej skupie się jednak na trasie, bo o nią też pytasz.

Otóż skoro mieszkasz w okolisach Szczecina, to ja nie widzę innej możliwości jak ta:

Kołbaskowo - Berlin (obwodnica naturalnie) - Drezno - Hof - Regensburg - Monachium - Salzburg - Villach - Ljubljana - Brod na Kupi - i poznie kwestia gdzie jedziesz - jak do Dalmacji - Bosiljewo - Split - ...

Trasa obcykana 2 razy, mimo, że mieszkam w Wielkopolsce. Do splitu bedziesz miał koło 1500 km. Z czego 1400 autostrady.
Nie widze innej opcji :D

Opłaty drogowe - winietka na Austrię, opłata za tulen St. Michel, opłata za autostrade w Słowenii + autostrada Chorwacja.

Pozdrawiam.
rg
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rg » 28.01.2006 10:11

Janusz Bajcer napisał(a):Miejsce bez problemu znajdziesz , szczególnie na dużych kempingach.

no niby tak ;-) 21.8.2000 objeździliśmy cały krk i nigdzie nie było
wolnych miejsc pod dwa namioty (poza fkk).
ale może teraz jest lepiej ;-)
rg
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rg » 28.01.2006 10:21

Janqes napisał(a):Bardziej skupie się jednak na trasie, bo o nią też pytasz.

Otóż skoro mieszkasz w okolisach Szczecina, to ja nie widzę innej możliwości jak ta:

Kołbaskowo - Berlin (obwodnica naturalnie) - Drezno - Hof - Regensburg - Monachium - Salzburg - Villach - Ljubljana - Brod na Kupi - i poznie kwestia gdzie jedziesz - jak do Dalmacji - Bosiljewo - Split - ...

Trasa obcykana 2 razy, mimo, że mieszkam w Wielkopolsce. Do splitu bedziesz miał koło 1500 km. Z czego 1400 autostrady.
Nie widze innej opcji :D

w jakim stanie jest autostrada berlin - drezno ?
ja jeździłem z obwodnicy berlina na lipsk i norymbergę.
odcinkami brak ograniczeń prędkości i więcej niż 3 pasma.
i przed norymbergą w rejonie hof szukać zjazdu na regensburg.
zamiast jechać przez obwodnicę monachium można też
sprawdzić drogę regensburg - passau - wels - graz - zagreb
szczególnie jeśli nie jedziemy na istrię.
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone