piotrq1981 napisał(a):Witam, postanowilismy się wybrac ze znajomymi do Chorwacji, w sumie 4 osoby będę w tym kraju pierwszy raz, chcialem Was zapytac jak to jest z wyjazdem "w ciemno" Czy jest problem z znalezieniem jakies prywatnej kwatery blikso morza w miare za rozsadne pieniadze... (czy ceny nalezy negocjowac, jak rozmawiac z wlascicielem)
Ogólnie wszystko zalezy od miejsca i terminu. Jakoś dacie radę. Na niebieskiej belce nad okienkiem masz opcję szukaj. Kliknij, wpisz jako poszukiwane słowo "ciemno" i zobaczysz ile będzie wątków.
I tak ze wszystkim o co chcesz się zapytać a ma szansę już tu być.
Naprawdę tu przychodza codzień osoby które mają podstawowe pytania i każdy zaczyna pytać "od jajka" Ułatwisz w ten sposób zycie sobie i innym
piotrq1981 napisał(a):Gdzie tankowac, jakie ceny paliwa itp.
aktualne ceny paliwa znajdziesz na stronie pzm-travel
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć linkOgolnie w stosunku do Polski paliwo jest tańsze na Słowacji, Słoweni i w Bośni.
piotrq1981 napisał(a):A moze co najwazniejsze, jaki region wybrac, aby wieczorkiem moze bylo na jakies fajne piwo wyskoczyc a w dzien polezec na plazy, poprostu polaczenie wypoczynku z dobra zabawa wieczorem.
Raczej jaką miejscowość. Dyskoteki jednak nie wszędzie są.
piotrq1981 napisał(a):Jeszcze jedno... czy moge w bagazniku mieć z 40 litrów paliwa? Wyjaśniam: mam dużo punktów VITAY z Orlenu, poprostu zamieniłbym to na paliwo i wrzuciłe do bagażniku w jakimś zbiorniku.
Przeczytaj choćby na stronach pzm info o przepisach. Większość krajów dopuszcza chyba 25litrów poza bakiem. Ja bym nie brał. Po pierwsze 40litrów paliwa waży ok 32kg + kanistry razem jakieś 38kg
A po tym pomyśl: jedziesz sobie autostradą, np 130. Gwałtownie hamujesz, a ktos się zagapi i bach ci w tył. Moze się okazać że najpierw będzie bum, nawet dośc niewielkie a potem wielkei łup i pożar. Zwłaszcza 40 litów to już jest coś.
I chyba sie nie opłaca. Ja na Słowację wjeżdzam z pustawym bakiem, tankuję i potem dopiero w Bośni jak się da