Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Proszę o pewny adres w Chrwacji.

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Damola
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Damola » 15.01.2008 14:44

Szukam pewnego adresu!
Szukam kwatery dla 2osób dorosłych i 1dziecko (12lat). Jestem osobą niepełnosprawną (słabo chodzę i musze być poręcze przy schodach w kwaterze i płaska piaszczysta plaża) Może bać kwatera na piętrze ale z poręczami (bo inaczej nie wejdę- sory to smutna prawda) Najlepiej to w miarę blisko morza za rozsądną cenę lub trochę dalej do 1km od morza. Szukamy cichej, spokojnej miejscowości. Wybieramy się własnym autem, chodzi mi oto abym miał auto pod kwaterą. Mam zamiar zabrać rowery czy jest tam gdzie jeździć (a może jest jakiś dojazd do plaży?) Planujemy wyjazd na sierpień.. Ach w jakim języku można się dogadać?

JESTEM ZAINTERESOWANY DALMACJĄ I TO NA POCZĄTKU LIPCA. Przepraszam za milczenie. Pozdrawiam ! :!: :lol:
Ostatnio edytowano 20.02.2008 13:42 przez Damola, łącznie edytowano 2 razy
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 15.01.2008 16:57

Witaj. Wprawdzie nie jestem osobą niepełnosprawną i nie znam willi z poręczą (chyba że mogłaby być to willa z apartamentem na parterze bez poręczy) ale tutaj na forum jest kilka osób niepełnosprawnych, często bywającyh więc może odnajdą ten wątek i pomogą.
Ja pomogę dając wątek na górę :wink:
Poza tym w Chorwacji jest wiele miejsc w których można jeździć rowerkiem, z parkingiem też raczej nie ma problemu, bowiem każdy apartament z reguły ma przy sobie kawełek posesji na auta.
Porozumiesz się z chorwatami z reguły trochę po angielsku, trochę po niemiecku a resztę dopomożesz sobie rękami.
Pozdrawiam.
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 15.01.2008 18:15

forum/viewtopic.php?t=16911&highlight=rogoznica, są tam i zdjęcia
adres
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
jest to dziura, ale do morza jest 20m po równym, można pojeździć na rowerze, gospodarze super
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 17.01.2008 22:36

madzia1981 napisał(a):Porozumiesz się z chorwatami z reguły trochę po angielsku, trochę po niemiecku a resztę dopomożesz sobie rękami.
Pozdrawiam.

A ja uważam że najlepiej się porozumiesz po polsku i ogólnosłowiańsku zamiast katować braci Słowian angielskim i niemieckim :lol:
pzdr
Beatka35
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beatka35 » 23.01.2008 22:00

j23 a ten Stupin to jak to jest duża miejscowość , ile domów co sie w niej znajduje??no i najważniejsze jaka jest plaża bo mam chęć na tą Twoją kwaterkę
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 24.01.2008 09:11

Beatka35 napisał(a):j23 a ten Stupin to jak to jest duża miejscowość , ile domów co sie w niej znajduje??no i najważniejsze jaka jest plaża bo mam chęć na tą Twoją kwaterkę

dziura, nie ma prawie nic, jest jeden sklep słabo zaopatrzony, chleb codziennie przywożą pod dom tzn. jedzie samochód wzdłuż plaży i rozwozi pieczywo, nie ma knajp, nie ma rozrywek, domów jest sporo, same letniskowe, można kupić oliwę, wino, rakiję, do Rogoznicy jest 2km, Trogir 17km, ja byłem jeszcze w Splicie, na wodospadach KRKA, Sibeniku, Primosten, na Kornatach, plaża jest żwirowa, jak masz jakieś pytania to śmiało.
Jozef
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jozef » 27.01.2008 22:42

Napis do mnie to ja czi poradze. Wyspa Vir, 40 m od mrza, nema schodow, plaza bez przeszkod i super ceny.
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Jozef
Beatka35
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beatka35 » 29.01.2008 15:18

J23 a Primosten - Dolac kwatera Dolac to dzielnic Primosten czy inna miejscowośc jak to daleko może się ktoś orientuje
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 29.01.2008 15:30

Beatka35 napisał(a):J23 a Primosten - Dolac kwatera Dolac to dzielnic Primosten czy inna miejscowośc jak to daleko może się ktoś orientuje

Dolac leży parę km za Primosten, ile dokladnie nie pamiętam, ale wycieczka do Primosten z Dolac tylko autem, więc km w te czy we wte nie ma różnicy
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 29.01.2008 16:07

Byłem 2 lata temu na Virze apartman "Dalmatino". Dwu pokojowe mieszkanie na pierwszym piętrze z poręczami metalowymi (dość solidnymi, można się śmiało oprzeć), dwoma balkonami, łazienką z kibilkiem. Do plaży żwirkowej 100 metrów po równej drodze, 40 m do bazaru. Na bazarze wszystko co potrzebne. Owoce, sklep spożywczy, rybny, stragany. Samo miasteczko dość spokojne. Są knajpki, sklepy, pizzerie, poczta itd.
Jeśli chcesz jakieś zdjęcia, czy czegoś więcej się dowiedzieć daj maila.
Pozdrawiam.
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 29.01.2008 16:40

Jako, ze sam poruszam sie na wozku, to staram sie znalezc miejsce z jak najmniejsza iloscia barier. Moge polecic apartament w Vodicach swiezo wybudowany, porecze na kazdym pietrze, lazienki bez progow, lagodne, wybetonowane zjazdy i super chodniki nad brzegiem ciagnace sie kilometrami.Nie ma problemu z parkingiem przed domem.
Drugi apartament tez bez barier u tego samego wlasciciela tylko w miejscowosci Podgora tez moge polecic.
Damola
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Damola » 20.02.2008 14:06

Adam,K napisał(a):Byłem 2 lata temu na Virze apartman "Dalmatino". Dwu pokojowe mieszkanie na pierwszym piętrze z poręczami metalowymi (dość solidnymi, można się śmiało oprzeć), dwoma balkonami, łazienką z kibilkiem. Do plaży żwirkowej 100 metrów po równej drodze, 40 m do bazaru. Na bazarze wszystko co potrzebne. Owoce, sklep spożywczy, rybny, stragany. Samo miasteczko dość spokojne. Są knajpki, sklepy, pizzerie, poczta itd.
Jeśli chcesz jakieś zdjęcia, czy czegoś więcej się dowiedzieć daj maila.
Pozdrawiam.

Jak możesz to proszę o fotki tej kwatery i okolicy, proszę opisz mi co i gdzie jest na tych fotkach. Podaję adres adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrawiam Damola.

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone