Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

proszę o informacje o fajnej plaży w Dalmacji

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 18.03.2009 00:46

Ale się dogrzebałam:) Stary wątek, ale jaki:)
Super zdjęcia plaż w Zivogosce Blato, i info z "pierwszej ręki" od Plumka.
Takich info o plażach przy campingach w Blato szukałam - więc Male Ciste raczej kiepsko wypada...
Czy zejście na plażę za wszystkich campach jest podobne (na zdjęciach widać schodki, dużo ich?)
A czy tą drogą nad morzem z malej Duby do Blato, o której piszesz, że można na gólralu lub pieszo - z wózkiem da radę przejechać?
Dopytuję się, bo jedno z naszych dzieci jeszcze wózkowe.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 18.03.2009 00:54

Hehe!

Al heca! Ten wątek była przeze mnie zapomniany, a tam ludziska pytały... a ja już dostepu do neta wtedy nie miałam, żeby odpowiedzieć.

Ale ponieważ jeszcze neta mam, to teraz mogę odpisać :)

Pytasz o ścieżkę z Blato do Malej Duby - z wózkiem nie da rady. Najpierw trzeba się wdrapać na skałkę dość stromo, a potem się idzie betonową ścieżką kawalątko (jednoosobową), a potem już ścieżką leśną z korzeniami, a dalej znów trzeba zleźć po skałkach na plażę w zatoce Velika Duba. Potem przez tą plażę (drobnokamienistą), a dalej to nie wiem, bo nie byłam :D

W tym roku musze trochę zdjątek nowych zrobić... Bo aż wstyd takie starocie pokazywać :)

Tutaj wstawiłam jeszcze plaże "letnie": Plaże - w Blato - lato 2007
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.03.2009 01:06

AniaJ. napisał(a):Czy zejście na plażę za wszystkich campach jest podobne (na zdjęciach widać schodki, dużo ich?)
A czy tą drogą nad morzem z malej Duby do Blato, o której piszesz, że można na gólralu lub pieszo - z wózkiem da radę przejechać?
Dopytuję się, bo jedno z naszych dzieci jeszcze wózkowe.

Oprócz wózka dla dziecka proponuję zabrać nosidełko :lol:
Wtedy wszystkie schodki i wąskie ścieżki oraz wysokie góry są łatwiejsze do pokonania.
avensis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) avensis » 18.03.2009 16:58

Witaj Plumek mam pytanko odnośnie tych rewelacyjnych zdjęc z plaż. Bede w czerwcu w Mala Duba i chciałbym abyś powiedział mi czy daleko będe miał do Blato i tych świetnych miejsc.
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 18.03.2009 17:28

Szkoda tylko, że takie puste to tylko w styczniu ... no w takim listopadzie pewnie też :wink:
Pięknie tam :roll:

Januszu, nosidełko mamy, a dla małej młodej - chusta, ale czasem z wózkiem wygodniej. Ale fakt, jest to jakieś wyjście.

Aniu-Plumku, a Ty TAM cały rok mieszkasz jeśli mogę spytać?
Poprzednia strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

proszę o informacje o fajnej plaży w Dalmacji - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone