Piotras998 napisał(a):Gandaliela napisał(a):Nie no, spokojnie, nie przepraszaj, nie ma za co Nie wiedzialam tylko dlaczego akurat Kolumb
Sama sie jakieś dwa tygodnie temu po tych plażach włoczylam zbierają cudowne muszle to podala wlasny osąd na forum. Osobiscie bym się na Ciovo od strony Trogiru nie pchala, o wiele piekniejszy jest rejon po drugiej stronie wyspy, widoki , dzikie atoczki, cudo. Mam nawet namiar na apartamenty, syn wlasciciela jest dość znanym w Dalmacji spiewakiem, glos ma cudo, chetnie balują z gośćmi, mogę polecić
Buziaki wszystkim
Cześć!!!!
Wybieramy się na wyspę ciovo.... niepokoją nas trochę informacje nt. różnej jakości plaż!!! Jedziemy w 2 samochody w tym 3 dzieci. Będę wdzięczny za adres o którym piszesz. planujemy pobyt 19lipca-4sierpnia 2008 rok.
Pozdrawiam Piotr Gdańsk
Mysle Piotrze, ze ilu forumowiczow, tyle zdan na temat wyspy Ciovo. Musicie pojechac zobaczyc i sami ocenicie. Nam sie podobalo, plaze w Slatinie sa z reguly niewielkie z lagodnym zejsciem do wody, co wazne, oczyszczone z jezowcow i przyjezda tutaj wielu ludzi z malutkimi dziecmi, i nawet w szczycie sezonu nie ma tloku. Poza tym z przystani w Slatinie wyplywa maly stateczek wycieczkowy, tzw. taksowka wodna do Splitu i do Trogiru. Bilet kosztuje jakies drobne chyba 17 Kn, wiec mozna smignac na zakupy czy do knajpki lodeczka (co ma wiele zalet) no i frajda dla dzieciakow .
Faktem jest ze z centrum Trogiru na wyspe zjezdza sie jednym zwodzonym mostem i sa niestety korki, ale dosyc sprawnie sie rozladowuja. W zeszlym roku w celu rozladowania ruchu, zaczeli budowac w Trogirze nowy drugi most obok dotychczasowgo ale nie wiem na jakim etapie jest to teraz.(chociaz jak co rok patrze na ilosc oddanych przez Chorwatow km autostrady, to jestem zszokowany tym tempem, my nie dogonimy ich za sto lat pzdr