kabanski napisał(a):wybieram sie w sierpniu do Chorwacji autkiem (3 osoby) , niestety autko nie jest duze , dlatego nie chce zabierac namiotu itp. czy nie bedzie problemu z wynajeciem namiotu na kempingu ? czy lepiej jakas kwatere ? z gory serd dziekuje
fafikdog napisał(a):Sory, ale kiedy tam jest chłodno
No chyba, że temperatura rzędu 23-29 to jest chłodno (byłem 6 razy i innej temperatury nie spotkałem).
A namioty sa wynajmowane na kempingach; np Kamp Danijel http://www.crotouristguide.com/main/obj ... 170B106841 , potrzebna jest jednak rezerwacja, namiot już stoi rozbity z wyposażeniem.
A swoja drogą, przecież namiot 4 osobowy z dwoma sypialniami to paczka długości ok. 60 cm i średnicy 20-25 cm.
fafikdog napisał(a):A swoja drogą, przecież namiot 4 osobowy z dwoma sypialniami to paczka długości ok. 60 cm i średnicy 20-25 cm.
kabanski napisał(a):wybieram sie w sierpniu do Chorwacji autkiem (3 osoby) , niestety autko nie jest duze , dlatego nie chce zabierac namiotu itp. czy nie bedzie problemu z wynajeciem namiotu na kempingu ? czy lepiej jakas kwatere ? z gory serd dziekuje
Janusz Bajcer napisał(a):fafikdog napisał(a):Sory, ale kiedy tam jest chłodno
No chyba, że temperatura rzędu 23-29 to jest chłodno (byłem 6 razy i innej temperatury nie spotkałem).
A namioty sa wynajmowane na kempingach; np Kamp Danijel http://www.crotouristguide.com/main/obj ... 170B106841 , potrzebna jest jednak rezerwacja, namiot już stoi rozbity z wyposażeniem.
A swoja drogą, przecież namiot 4 osobowy z dwoma sypialniami to paczka długości ok. 60 cm i średnicy 20-25 cm.
Bywa chłodno nad ranem. (i czasem jak przejdzie BURA)
Byłem 9 razy na kempingach i nigdy nie spotkałem między 4-6 rano temperatury 23-29 stopni.
(jednego roku w połowie lipca na Krk nad ranem było 12 stopni)
Czy Ty byłeś 6 razy na kempingach , czy na kwaterach
Na kempingu Daniel nie byłem, ale nie wynajmują tam namiotów.
Z cennika to wynika
Jeśli są takowe , to należą do czeskich biur turystycznych - w Dalmacji Czesi mają takie namioty na kilku kempingach.
Powtarzam - nie spotkałem kempingu , gdzie na recepcji można wynająć namiot z pełnym wyposażeniem.
kabanski napisał(a):dzięki Wszystkim za info macie racje , myslalem ze namiot to wielka paczaka (bo takie pamietam )hihi ale teraz to faktycznie pikus. Takze namiot i wszystkie potrzebne rzeczy zabieram zdam relacje z podroży
ps .wiecie moze jak najlepiej jechać ? wyjezdzam z Bydgoszczy. I kiedy tz . czy wczesnie rano czy wieczorkiem wyjechac ?
pozdr i jeszcze raz dzieki za Wszystko