Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Proszę doradźcie kemping w pólnocnej Dalmacji

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Aga34
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aga34 » 01.07.2010 12:05

Witam,

wybieram się z rodziną w połowie lipca do Chorwacji, dzięki opiniom zamieszczonym na forum bardzo przypadł mi do gustu kemping Jasenowo - jednak już kilka tygodni temu rezerwacja nie była tam możliwa, szukałam dalej i niby znalazłam jakieś inne kempingi ale coś sama nie mam przekonania,przejrzałam również oczywiście forum ale będę wdzięczna jeśli zechcecie mi pomóc i polecicie jeszcze raz jakieś sprawdzone kempingi. Nie jest to nasz pierwszy wyjazd do Chorwacji, z mężem byliśmy dwukrotnie klika lat temu, kemping to nasz sposób od zawsze na spędzanie wolnego czasu jednak teraz wybieramy się w podróż z dziećmi (1,5 i 5 lat) i wolelibyśmy uniknąć szukania kempingu na miejscu tak jak to zawsze robiliśmy stąd moja prośba na tym forum.
Planujemy tydzień na północy i stamtąd zwiedzanie a potem na tydzień zjad w okolice Dubrownika, jeśli chodzi o kemping nie mamy specjalnych wymagań, zależy mi tylko aby zejście do morza było łagodne i woda płytka jeśli chodzi o dzieci. Jak na razie odrzuciłam Solaris bo nie przepadam za takimi dużymi przypadł mi do gustu kamping Puntica ale liczę na Waszą pomoc.
Pozdrawiam
Agnieszka
Daniel DJR
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniel DJR » 01.07.2010 12:57

Witaj
Też wybieramy się w tym terminie, obserwuję wiele kempingów ,też liczę na pomoc forumowiczów.
Korespondowałem z gościem z kempingu Auto-Camp „Čiste“ i zaprasza, prosi o kontakt Tak ok. tygodnia przed wyjazdem. :D
Ostatnio edytowano 01.07.2010 13:22 przez Daniel DJR, łącznie edytowano 1 raz
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 01.07.2010 13:13

Daniel DJR napisał(a):Witaj
Też wybieramy się w tym terminie, obserwuję wiele kempingów ,też liczę na pomoc forumowiczów.
Korespondowałem z gościem z kempingu Auto-Camp "Čiste" i zaprasza, prosi o kontakt Tak ok. tygodnia przed wyjazdem. :D

Mam wrażenie, że piszesz o campingu w Zivogosce Blato :D, przed nim jest jeszcze "Boban" a jeszcze przed nim "Dole" :D Campingów tam jest w .......... od cholery i miejsce też zapewne trafisz nawet jak pojedziesz w ciemno.

Ja na campie "Dole" byłem w sierpniu w środku sezonu i miejsce się znalazło ;)

Spokojnie możecie jechać w ciemno. Na Makarskiej Rivierze campów jest w ............... od cholery :lol: i jeszcze trochę ;) Zawsze coś się znajdzie. :D

Aga ja też nie przepadam za dużymi campingami, ale ostatnio się do takiego przekonałem :arrow: Dole. Nikt nam nie przeszkadzał, ani my nie przeszkadzaliśmy nikomu, jak chcieliśmy mieć ciszę, to mieliśmy ciszę, jak chcieliśmy posiedzieć wieczorem przy rakii to posiedzieliśmy oglądając na laptoku zdjęcia. Zejście dość łagodne, ale też jest i zejście z klifem - dla każdego coś miłego. Nad plażą zwieszają się pinie dające trochę cienia z letka poparzonym od słońca. Niedaleko od plaży na campingu jest sklep w którym można kupić i coś do jedzenia i coś do picia czyt. Karlovaćko :D
Aga34
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aga34 » 01.07.2010 14:34

Dziękuję za odpowiedzi:)
W poprzedniej wiadomości nie podałam konkretnie, natomiast miałam na myśli raczej okolice Sibenika niż Makarską Rivierę.
Jeśli chodzi o duże kempingi to też nie mam nic przeciwko, bo we Włoszech to są przeważnie tylko takie albo my na takie trafiamy, natomiast nie ukrywam,że chodzi też o finanse a ceny jednak są tam wyższe. Podobał mi się np. polecany tu na forum kemping Adriatic ale ceny niestety już mniej.
Dlatego szukam dalej i proszę jeszcze o podpowiedzi:)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 01.07.2010 14:43

Aga34 napisał(a):W poprzedniej wiadomości nie podałam konkretnie, natomiast miałam na myśli raczej okolice Sibenika

A może camp Kozarica w Pakostane ?
Do Sibenika nie daleko.
Zdjęcia z campu tu : forum/viewtopic.php?t=25703&highlight=kozarica
My we wrześniu uderzamy tam. :wink:
Ceny są dość przystępne http://www.adria-more.hr/kamp.php
Aga34
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aga34 » 01.07.2010 15:03

maniust napisał(a):
Aga34 napisał(a):W poprzedniej wiadomości nie podałam konkretnie, natomiast miałam na myśli raczej okolice Sibenika

Do Sibenika nie daleko.

Właśnie dzięki radom i opiniom zamieszczonym na forum na chwilę obecną brałam pod uwagę kemping Kozarica i wspomniany wcześniej Puntica, ale może jeszcze coś fajnego w tamtych okolicach przegapiłam.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.07.2010 15:15

Aga34 napisał(a):
maniust napisał(a):

Do Sibenika nie daleko.

Właśnie dzięki radom i opiniom zamieszczonym na forum na chwilę obecną brałam pod uwagę kemping Kozarica i wspomniany wcześniej Puntica, ale może jeszcze coś fajnego w tamtych okolicach przegapiłam.

Planik?
Aga34
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aga34 » 01.07.2010 16:09

Jacek S - czy mógłbyś coś więcej napisać o plaży i czy chociaż przez chwilę jest płytko (chodzi o dzieci).
Z tego co widzę na stronie to za rezerwację się płaci i o co chodzi ze śpiworami, bo pierwszy raz się z tym spotykam, nie jest to opłata za wynajem, tak mi się przynajmniej pojawia jak próbuję obliczyć koszt pobytu.
Jeśli znasz ten kemping i Puntica to który mógłbyś polecić.
Dziękuję
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.07.2010 16:38

Poleciłem Ci Planik bo tam spałem.
Plaża? - skoro znasz Puntica to Wiesz jak tam jest - plaża w miasteczku przy porcie albo kamienie dalej.
Nie rezerwowałem - nie wiem.

Planik
Aga34
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aga34 » 01.07.2010 16:46

Jacek S napisał(a):Poleciłem Ci Planik bo tam spałem.
Plaża? - skoro znasz Puntica to Wiesz jak tam jest - plaża w miasteczku przy porcie albo kamienie dalej.
Nie rezerwowałem - nie wiem.

Planik

Ok, dzięki. Kemping Puntica znam tylko z opisu na forum stąd moje pytanie odnośnie plaży.
dorota131
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorota131 » 02.07.2010 09:50

Jeżeli brałas pod uwagę Jasenovo to może jeszcze w Zaboric inny kamp, np. Sonce. Byliśmy w ubiegłym roku dwa dni. Do plaży kilka kroków, z tym, że nie ma atrakcji dla dzieci.
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 02.07.2010 20:40

Leszek Skupin napisał(a): Na Makarskiej Rivierze campów jest w ............... od cholery :lol: i jeszcze trochę ;) Zawsze coś się znajdzie. :D

Z tym że pomiędzy Brelą/Baśką Vodą a Podgorą nie ma żadnego z tego co pamiętam. A w ten odcinek wybrzeża wali masa ludzi.
Tam po prostu dominują apartamenty i pokoje prywatne.
Kasia25
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia25 » 02.08.2010 21:09

Aga34 napisał(a):W poprzedniej wiadomości nie podałam konkretnie, natomiast miałam na myśli raczej okolice Sibenika niż Makarską Rivierę.

http://www.chorwacja24.info/campingi/polnocna-dalmacja

Pierwszy od góry na liście to właśnie Adriatic - byłam tam z mężem rok temu i było cudownie. Ceny dość wysokie porównując do domowych 2 gwiazdkowych kempingów - jednak nie biorąc parceli a znajdując sobie miejsce gdzieś w free zone jest spoko.

buziaki
Ostatnio edytowano 30.10.2015 21:59 przez Kasia25, łącznie edytowano 1 raz
Jacek 206
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek 206 » 02.08.2010 21:57

Aga34 napisał(a):Dziękuję za odpowiedzi:)
natomiast miałam na myśli raczej okolice Sibenika niż Makarską Rivierę.

Witaj Aga .:wink:
Jeżeli koło Szybenika to polecam mały kamp w miejscowiści Grebastica o nazwie TONI jest to ok.15 km za Szybenikiem w stronę Primosten.
Aga34 napisał(a): natomiast nie ukrywam,że chodzi też o finanse

Co do ceny, to małe dzieci gratis :wink:
Pozdrawiam
Daniel DJR
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniel DJR » 03.08.2010 06:58

Witaj
My dopiero co wróciliśmy z Chorwacji i powiem że fakt kempingów jest multum, ale szukaliśmy od Pakostane do Makarskiej , osiedliśmy dopiero w Baśko Polje, dopiero tam zaznaliśmy spokoju.
Jedną noc udało nam się wytrzymać w Duce na kempingu Autocemping obok Ivo, wczesnym rankiem po prostu już głowa bolała :x , kemping w sąsiedztwie baru, głównej ulicy, no i dostęp do morza na wyciągnięcie ręki,
następny po drodze który postanowiliśmy zobaczyć to właśnie Baśko Polje,
ten mogę polecić :D
Dużo cienia, sanitariaty na 5, do morza jakieś 400 metrów, fajne widoki z kempingu, piekarnia, sklep, stragan z owocami, restauracja, stragan z gadżetami dla dzieci na miejscu.

Pozdrawiam

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone