Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Prośby o pomoc tłumaczeniu

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 05.06.2009 05:28

Kućna adresa koju ste dostavili na e-mail je pogrešna, pošta nam je vratila predujam koji smo poslali!
Zato, molim da mi dostavite broj računa na koji mogu uplatiti predujam i napišite je li ponuda jš uvijek aktualna.
Tom_Krasu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tom_Krasu » 05.06.2009 17:15

Witam proszę o przetłumaczenie
Hvala za potvrdu rezervacije.Moram Vam se ispricati za gresku u cijeni,to jest 120 kn= 17? a ja sam zabunom napisala 14?.Nadam se da to ne mjenja Vasu odluku o dolasku.
Slavko S.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slavko S. » 05.06.2009 19:39

Tom_Krasu napisał(a):Witam proszę o przetłumaczenie
Hvala za potvrdu rezervacije.Moram Vam se ispricati za gresku u cijeni,to jest 120 kn= 17? a ja sam zabunom napisala 14?.Nadam se da to ne mjenja Vasu odluku o dolasku.

Dziękuję za potwierdzenie rezerwacji. Muszę Pana/Panią/Państwa przeprosić za błąd w cenie, to jest 120 HRK = 17? A ja napisałam błędnie 14. Mam nadzieję, że to nie zmieni waszej decyzji o przyjeździe.
Tom_Krasu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tom_Krasu » 05.06.2009 20:10

Slavko S. Wielkie dzięki za tłumaczenie
Rybcia1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rybcia1 » 08.06.2009 07:04

Bardzo proszę o przetłumaczenie:
Imam slobodan apartman od 27.06.-04.07.U tom periodu još vrijedi popust pa je cjena za dvije osobe 20 euro po danu za apartman.Produžiti bi mogli ako nebi nitko rezervirao zato je bolje da se odmah odlučite koliko bi dana ostali.Iza 04.07.cjena za dvije osobe je 28 euro po danu.
lijepi pozdrav. Gdyż niestety nie wszystko rozumiem. Z góry dziękuję. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów Agnieszka.
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 08.06.2009 07:16

Imam slobodan apartman od 27.06.-04.07.U tom periodu još vrijedi popust pa je cjena za dvije osobe 20 euro po danu za apartman.Produžiti bi mogli ako nebi nitko rezervirao zato je bolje da se odmah odlučite koliko bi dana ostali.Iza 04.07.cjena za dvije osobe je 28 euro po danu.
lijepi pozdrav.

Mam wolny apartament od 27.06 do 04.07. W tym okresie jeszcze obowiązuje zniżka więc cena za 2 osoby 20 euro za dzień za apartament. Przedłużyć byście mogli jakby nikt inny nie zarezerwował więc lepiej jakbyście się od razu zdecydowali ile dni zostać. Po 04.07 cena za 2 osoby jest 28 euro za dzień.
Serdecznie pozdrawiamy.
Rybcia1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rybcia1 » 08.06.2009 07:46

Bardzo dziękuję za tak szybką odpowiedź. Przygodę z Chorwacją w tym roku zaczynam po raz pierwszy i to forum jest dla mnie prawdziwym zbawieniem. Z góry dziękuję za pomoc. Proszę zatem jeszcze o przetłumaczenie: "Bardzo proszę o rezerwację apartamentu dla 2 osób w terminie od 27.06-09.07.2009. Proszę o informacje czy należy wpłacić zaliczkę i w jakiej kwocie i na jakie konto ewentualnie podać adres na który nadać przekaz pocztowy".
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 08.06.2009 12:46

Rybcia1 napisał(a):"Bardzo proszę o rezerwację apartamentu dla 2 osób w terminie od 27.06-09.07.2009. Proszę o informacje czy należy wpłacić zaliczkę i w jakiej kwocie i na jakie konto ewentualnie podać adres na który nadać przekaz pocztowy".

Poštovani,
Želimo rezervirati apartman za 2 osobe od 27.06 do 09.07.2009. Ako trebam uplatiti predujam, pošaljite molim Vašu adresu ili broj bankovnog računa, na koji mogu poslati novac.
Lijep pozdrav
Rybcia1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rybcia1 » 08.06.2009 13:16

Dziękuję przeogromnie!!!!!!!!!! :D
Rybcia1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rybcia1 » 08.06.2009 17:41

Z uporem maniaka proszę jeszcze raz o pomoc :oops: : "Dobar dan,
Drago mi je da ste se odlučili doći k nama na ljetovanje.S obzirom da je je datum vašeg dolaska uskoro nije potreban predujam, ali vas molim ako odustanete da mi javite kako vas nebih očekivala.Sedam dana plaćate po 20euro, a tri dana po 28euro.Nadam se da je to u redu.
Šaljem vam plan Jadranova i vidimo se 27.06.
Lijepi pozdrav". Z góry dziękuję.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 08.06.2009 20:23

Rybcia1 napisał(a): "Dobar dan,
Drago mi je da ste se odlučili doći k nama na ljetovanje.S obzirom da je je datum vašeg dolaska uskoro nije potreban predujam, ali vas molim ako odustanete da mi javite kako vas nebih očekivala.Sedam dana plaćate po 20euro, a tri dana po 28euro.Nadam se da je to u redu.

Witamy,
Cieszymy się, że zdecydowaliście się Państwo na wakacje u nas. Ze względu na to, że data pobytu już blisko, zaliczka nie będzie konieczna, ale proszę, by jeśli Państwo jednak zrezygnują, poinformować mnie o tym, bym nie oczekała na próżno. Za pierwszych 7 dni płacicie Państwo 20 e, a ostatnie 3 - 28 e. Mam nadzieję, że cena Państwu odpowiada. Załączam plan Jadranova i do zobaczenia 27.06.
Pozdrowienia
ssara
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ssara » 08.06.2009 21:15

Rybcia1 napisał(a):Z uporem maniaka proszę jeszcze raz o pomoc :oops: : "Dobar dan,

Jeśli można wiedzieć, to w jakiej miejscowości można znaleść taki apartament za 20 dla 2 osób, byłabym wdzięczna za namiary :D
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 08.06.2009 21:20

Kaaasiu !
Moją prośbę (choć tak naprawdę to nie moją :) ) o tłumaczenie z polskiego technicznego na chorwacki wrzuciłam Ci do mailowej skrzynki.
Może rzucisz na nią przychylnie okiem? :wink:

Pozdraviam serdecznie :D
Dorota
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 08.06.2009 22:05

a to ja napisał(a):Kaaasiu !
Moją prośbę (choć tak naprawdę to nie moją :) ) o tłumaczenie z polskiego technicznego na chorwacki wrzuciłam Ci do mailowej skrzynki.
Może rzucisz na nią przychylnie okiem? :wink:

Pozdraviam serdecznie :D
Dorota

Witam, mail dotarł. Postaram się, ale nie obiecuję, że będzie szybko... zaczęłam już pracować...
Pozdrawiam
Rybcia1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rybcia1 » 09.06.2009 06:07

Baaaaaardzo, bardzo mocno dziękuję za tak szybką pomoc Kasi. Apartamenty znajdują sie w Jadranovie. I sama byłam miło zdziwiona, że w tej cenie udalo mi się zaklepać noclegi praktycznie tuż przed wyjazdem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura chorwacka

Prośby o pomoc tłumaczeniu - strona 59
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone