jac61b napisał(a):Proszę o przetlumaczenie krótkiego zwrotu-
parking je odmah do kuće.. Czy to znaczy ze jest gdzieś w pobliżu a nie przy domku?
Dzięki.
Parking jest przy domu.
jac61b napisał(a):Proszę o przetlumaczenie krótkiego zwrotu-
parking je odmah do kuće.. Czy to znaczy ze jest gdzieś w pobliżu a nie przy domku?
Dzięki.
dede napisał(a):Witam. Jeśli można to i ja chciałbym skorzystać z życzliwości forumowiczów. Proszę o przetłumaczenie: Niestety nie możemy przyjechać od 9 lipca, musimy być jeszcze w pracy. Jeżeli to możliwe, jesteśmy zdecydowani na rezerwację od 13 lipca. Z góry dzięki za pomoc.
andy123 napisał(a):Jeszcze jedna prośba. To już chyba ostatni e-mail:
Witam,
Chcieliśmy potwierdzić nasz przyjazd 06 czerwca ( sobota ) i prosić o rezerwacje na 12 dni.
Ostatni nocleg 17 Czerwca.
Powrót - 18 czerwca.
Dziękujemy i do zobaczenia.
*** DZIEKUJE ***
Lela napisał(a):Slavko S. napisał(a):
Poštovani,
mi bismo željeli potvrditi
Przecież tak nikt nie mówi! Ani po polsku, ani po chorwacku. Gramatycznie poprawnie, ale strasznie "kwadratowo".
"željeli bismo" jest bardziej naturalną formą.
Slavko S. napisał(a):Lela napisał(a):Slavko S. napisał(a):
Poštovani,
Przecież tak nikt nie mówi! Ani po polsku, ani po chorwacku. Gramatycznie poprawnie, ale strasznie "kwadratowo".
Cóż, ułomny ze mnie człek. Biję się w piersi. Niestety nie jestem rodzimym użytkownikiem języka - staram się.
Pozdrawiam.
Slavko S. napisał(a):Lela napisał(a):Slavko S. napisał(a):
Poštovani,
Cóż, ułomny ze mnie człek. Biję się w piersi. Niestety nie jestem rodzimym użytkownikiem języka - staram się.
Pozdrawiam.