napisał(a) MWN » 13.07.2015 10:00
Mam nietypową prośbę; czy ktoś mi napisze to po chorwacku. Zwykle chodzi o zwykłe kwestie wynajęcia pokoju czy coś podobnego: Tym razem o najechanie w nocy na przeszkodę na autostradzie:
Tekst który trzeba wysłać wyjaśnia resztę:
Prośba o przekazanie informacji o sprawcy stłuczki ( na mój adres mailowy adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl ) :
W dniu 4.07.2015. około drugiej w nocy jadąc w kierunku na Wiedeń, minąłem Zagrzeb. Wjechałem na płatny odcinek autostrady. Po około 5 kilometrach na pasie awaryjnym zobaczyłem stojącą ciężarówkę, a na prawym pasie samochód osobowy miał włączony prawy kierunkowskaz i zwalniał. Jechałem więc lewym wolnym pasem. Gdy minąłem to miejsce nagle coś wturlało się tuż przed maskę mojego samochodu. Uderzyłem w to. Zjechałem na pas awaryjny. Przód samochodu miałem rozbity. Samochód nadawał się do jazdy. Podjechałem do najbliższej stacji benzynowej. Tam dowiedziałem się , że na miejscu zdarzenia pojawiła się policja i że poszkodowanych jest więcej (4 samochody). Podobno w samochodzie ciężarowym rozerwała się opona i to ona była powodem moich problemów. Powróciłem w to miejsce. Policja zrobiła zdjęcia mojego uszkodzonego samochodu. Była to policjantka i policjant. Otrzymałem też od nich dwa dokumenty, które dołączam w załącznikach. Te dokumenty pozwolą zrozumieć całą sytuację. Powiedziano mi, że to wszystko. Jechałem dalej do Polski. Teraz mój samochód jest naprawiany. Koszt około 2.500 euro.
W dokumentach, które dostałem od policjantów nie ma danych sprawcy ( kierowcy ciężarówki ). Proszę o przekazanie mi mailowo: numeru polisy, nazwę towarzystwa ubezpieczeniowego, numerów rejestracyjnych jego samochodu i kto to był. Chcę dokonać naprawy z jego polisy ubezpieczeniowej.
Marek Nowak
samochód Citroen C5
numer rejestracyjny DW 8162T