Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Prośby o pomoc tłumaczeniu

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 10.05.2015 14:49

janusz z rumi napisał(a):Pisze ostatnio z Chorwatem i chyba rozumie co pisze, więc może nie jest tak źle
pozdraw

To się okaże jak do niego pojedziesz :)
janusz z rumi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz z rumi » 10.05.2015 17:07

Nie ma to jak pocieszyć człowieka :lol:
Thx Bocian
DaJaRa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) DaJaRa » 11.05.2015 17:31

Na forum nie znalazłam odpowiedzi na poniższe pytania, ani nie uzyskałam żadnych wiadomości w informacji turystycznej. W związku z tym chcę wysłać zapytanie bezpośrednio do Chorwacji i proszę o przetłumaczenie tekstu:
"Dzień Dobry
W tym roku planujemy wykupić zezwolenie na polowanie z kuszą, w związku z tym mam pytania:
1. Czy na zezwoleniu na kuszę (dozvola za športski ribolov na moru) można łowić również na wędkę?
2. Urlop spędzimy na Korculi i na Peljesacu, z tego co widzę są tam różne strefy połowów. Nas interesuje strefa G4 i strefa G6 (mapka w załączniku), czy musimy wykupić zezwolenie na obie strefy osobno, czy można wykupić jedno zezwolenie np. miesięczne?
3. Ile kosztuje zezwolenie na indywidualne nurkowanie w Chorwacji?"
janusz z rumi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz z rumi » 11.05.2015 17:37

"Dobro Jutro
Ove godine planiramo kupiti licencu za lov sa samostrijelom, dakle imam pitanje:
1. Jeste li odobriti samostrel (dozvola za Sportski ribolov na moru), također možete uhvatiti na mamac?
2. Godišnji odmor provesti na Korčuli i Pelješcu, od onoga što ja mogu vidjeti postoje različite ribolovne zone. Mi smo zainteresirani G4 zonu i zonu G6 (kartu u prilogu), moramo kupiti dozvolu za obje zone zasebno, ili možete kupiti jedan dozvola npr. Mjesečno?
3. Koliko dozvolu za individualno ronjenje u Hrvatskoj? "

mam nadzieję, że będzie poprawnie
pozdrav
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 11.05.2015 17:46

Nie wiem jak reszta ,ale Dobro Jutro mówi się rano :oczko_usmiech:
Ogólnie na powitanie raczej Dobar dan.
Troszkę też mnie w oko "zabolało "to Rumii,tak się składa ,że miałam przyjemność mieszkać w tej miejscowości i piszę się ją przez jedno i ,także jak już poprawiać to...poprawnie :wink:
DaJaRa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) DaJaRa » 11.05.2015 17:48

janusz z rumi napisał(a):"Dobro Jutro
Ove godine planiramo kupiti licencu za lov sa samostrijelom, dakle imam pitanje:
1. Jeste li odobriti samostrel (dozvola za Sportski ribolov na moru), također možete uhvatiti na mamac?
2. Godišnji odmor provesti na Korčuli i Pelješcu, od onoga što ja mogu vidjeti postoje različite ribolovne zone. Mi smo zainteresirani G4 zonu i zonu G6 (kartu u prilogu), moramo kupiti dozvolu za obje zone zasebno, ili možete kupiti jedan dozvola npr. Mjesečno?

pozdrav

Dziękuję Janusz
Mam nadzieję że tłumaczenie jest dobre i dowiem się tego o co chciałam zapytać :lol:
janusz z rumi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz z rumi » 11.05.2015 17:50

Mówisz masz :papa:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.05.2015 17:52

Translator rulez ;)
DaJaRa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) DaJaRa » 11.05.2015 17:54

Bocian napisał(a):Translator rulez ;)

Dokładnie tak jak mówisz (piszesz) Bocian :mrgreen:
janusz z rumi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz z rumi » 11.05.2015 17:55

witaj Andeo
znajomość dobrej polszczyzny to zacna cecha, miło poczytać specjalistę.
Ale ja jestem z Rumi i tylko z Rumi, wiec nie bardzo wiem skad ten zarzut o dwa ii
pozdrawiam
Janusz :
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 11.05.2015 18:52

Januszu ,ja taki specjalista jak z koziej ..itd itd ;)
To o pisowni to do użytkownika Walp ,który chyba chciał Cię poprawić w owej pisowni ;)
Miło mi ,że jesteś z Rumi ,ja też kiedyś byłam.pozdrawiam
janusz z rumi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz z rumi » 11.05.2015 20:03

Andeo
zbyt wyrywny czasem jestem, to syndrom czterech pancernych-moja epoka:).
A Rumia jest ok, jeśli będziesz to zapraszam
pozdrav
Janusz
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 11.05.2015 21:42

andeo napisał(a):To o pisowni to do użytkownika Walp ,który chyba chciał Cię poprawić w owej pisowni ;)

Najmocniej przepraszam wszystkich byłych i obecnych mieszkańców Rumi. Zarówno ortografia jak i styl, nie są moją mocną stroną.
North Slav
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) North Slav » 11.05.2015 22:22

pozdrav

Przepraszam, nie chcę wyjść na bufona, ale włos się jeży, jak to czytam... To jest groza, a nie tłumaczenie...
DaJaRa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) DaJaRa » 12.05.2015 02:54

North Slav napisał(a):

pozdrav

Przepraszam, nie chcę wyjść na bufona, ale włos się jeży, jak to czytam... To jest groza, a nie tłumaczenie...

W taki razie ponownie poproszę o przetłumaczenie:
"Dzień Dobry
W tym roku planujemy wykupić zezwolenie na polowanie z kuszą, w związku z tym mam pytania:
1. Czy na zezwoleniu na kuszę (dozvola za športski ribolov na moru) można łowić również na wędkę?
2. Urlop spędzimy na Korculi i na Peljesacu, z tego co widzę są tam różne strefy połowów. Nas interesuje strefa G4 i strefa G6 (mapka w załączniku), czy musimy wykupić zezwolenie na obie strefy osobno, czy można wykupić jedno zezwolenie np. miesięczne?
3. Ile kosztuje zezwolenie na indywidualne nurkowanie w Chorwacji?"
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura chorwacka

Prośby o pomoc tłumaczeniu - strona 236
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone