Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Prośby o pomoc tłumaczeniu

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.02.2015 10:54

Molim ;)
skalinadatravel
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) skalinadatravel » 28.02.2015 17:05

sviva napisał(a):Pani Kasiu mógłbym prosić o przetłumaczenie? Wujek Google sobie nie radzi.
Dobar dan Slawek, u cjenu su uključene sve naknade,dobili ste popust jer je žena trudna, ako ste zainteresirani pošaljite avans od 150 eura u vrijednosnom pismu na adresu ........ Poslat ču vam slike svih apartmana pa ih podjelite vašim prijateljima ako su zainteresirani za ljetovanje kod mene,veselm se budučoj suradnji.Lijep pozdrav iz Metajne .
Z góry dziękuję.

Jako "vrijednosno pismo" Pani z Metajne ma na pewno na miśli o wydruku potwierdzenia przedpłaty.
Zwracam uwagę, żę często starsze osobę wynajmujące apartamenty mają jeszczę problem z przelewami.
Pozdrawiam.
Od maja do czerwca jestem w Makarskiej, jeśli trzeba służę pomocą.
Ranko Saczek
yooshky
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yooshky » 28.02.2015 22:37

skalinadatravel napisał(a):Jako "vrijednosno pismo" Pani z Metajne ma na pewno na miśli o wydruku potwierdzenia przedpłaty.

A nie o liście/przesyłce wartościowej, czy jak to się tam u nas nazywa?

EDIT:
Przecież już jest tłumaczenie, mieszasz.
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):poślijcie zaliczkę w wysokości 150 e pismem wartościowym
Magda75
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda75 » 05.03.2015 13:44

Jak jest po chorwacku "wizytówka"?
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 05.03.2015 13:47

Magda75 napisał(a):Jak jest po chorwacku "wizytówka"?
posjetnica
Magda75
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda75 » 05.03.2015 13:48

Hvala ljepa, Kasiu.
Magda75
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda75 » 05.03.2015 13:52

Draga Magda,
Nadam se da ste dobro i zdravo. Mi smo svi dobro.Zamoli bi te da me malo reklamiraš svojim prijateljima kako bi za ljeto 2015 imala što više poljskih gostiju. www.trpanj-pelješac.com ili direktno na e-mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Hvala , pozdrav Eni

Taką wiadomość dostałam, wszystko zrozumiałam. Proszę o poprawienie mojej odpowiedzi. Kasiu, pomóż:
Bok, ne ma problema. Moja prijatelica ima pansion u planinama i dalam sam njoj tvoje posjetnice .Nadam se da netko doci kod Vas iz Poljske.Htjela bih da opet sretnemo se u rujnu ali jos nisam sigurna da nam se uspjeti. Pozdrav, Magda.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 05.03.2015 14:46

Magda75 napisał(a):Draga Magda,Nadam se da ste dobro i zdravo. Mi smo svi dobro.Zamoli bi te da me malo reklamiraš svojim prijateljima kako bi za ljeto 2015 imala što više poljskih gostiju. http://www.trpanj-pelješac.com ili direktno na e-mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Hvala , pozdrav Eni

Taką wiadomość dostałam, wszystko zrozumiałam. Proszę o poprawienie mojej odpowiedzi. Kasiu, pomóż:
Bok, ne ma problema. Moja prijatelica ima pansion u planinama i dalam sam njoj tvoje posjetnice .Nadam se da netko doci kod Vas iz Poljske.Htjela bih da opet sretnemo se u rujnu ali jos nisam sigurna da nam se uspjeti. Pozdrav, Magda.
Bok, nema problema. Moja prijateljica ima pansion u planini i dala sam joj tvoje posjetnice. Nadam se da će Vam netko doći iz Poljske. Htjela bih da se opet sretnemo u rujnu ali još nisam sigurna hoćemo li uspjeti. Pozdrav, Magda.
Magda75
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda75 » 05.03.2015 22:20

Jeszcze raz dziękuję i serdecznie pozdrawiam.
orson
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) orson » 09.03.2015 20:11

Witam.

Potrzebuję przetłumaczyć maila od jednej właścicielki apartamentu. Piszę do niej po angielsku, a ona odpisuje mi po chorwacku :D Wrzuciłem tekst w translatora google, ale wiadomo jak to translator, trochę "kaleczy" :D Pomoże ktoś?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.03.2015 20:13

orson napisał(a):Witam.

Potrzebuję przetłumaczyć maila od jednej właścicielki apartamentu. Piszę do niej po angielsku, a ona odpisuje mi po chorwacku :D Wrzuciłem tekst w translatora google, ale wiadomo jak to translator, trochę "kaleczy" :D Pomoże ktoś?

Dawaj. Ja jestem mniamniuśny w tym :)
orson
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) orson » 09.03.2015 20:15

Poszło na PW :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.03.2015 20:31

orson napisał(a):Poszło na PW :)

I wice wernisaż :)
orson
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) orson » 09.03.2015 20:34

Hvala lijepa :)
Majdan72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Majdan72 » 10.03.2015 04:18

Proszę o przetłumaczenie :
Czy w podanym wcześniej terminie nie było by innego ,wolnego apartamentu dla 3 osób ? Na samym początku zapomniałem zapytać, czy była by możliwość przyjazdu z pieskiem (malutki chihuahua) ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura chorwacka

Prośby o pomoc tłumaczeniu - strona 230
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone