Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Prośby o pomoc tłumaczeniu

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 13.08.2007 15:54

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Nie ma problemu. Apartament na piętrze będzie przygotowany. Dla Was (czy dla Pana/Pani) też na piętrze, jak do tej pory. Co do porannego przyjazdu to też żaden kłopot.

Pozdrawiam

Kasiu i Jolu serdeczne dzięki :))))
Ja zrozumiałem tak jak Katarzyna przetłumaczyła bo znam trść wysłaną :)
Teraz już jestem pewny i spokojny :)

Chetnie bym Was miłe Panie ucałował :))))

Mirosław :)
NINA
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) NINA » 14.08.2007 13:36

:roll:

czy ktoś może pomoże?
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 14.08.2007 17:57

NINA napisał(a):"Tylko w twoich dłoniach jestem, jak melodia,
tylko w twoich rękach jestem, jak piosenka,
tylko w twoim kręgu umiem żyć bez lęku,
tylko w twej miłości nie brak mi radosnych dni"

Samo u tvojim dlanima sam kao melodija,
samo u tvojim rukama sam kao pjesma,
samo u tvojom krugu znam kako živjeti bez straha,
samo u tvojoj ljubavi ne fale mi radosni dani.

Podobnie sie po polsku i chorwacku sciemnia, albo i wyznaje najszczersza prawde :wink:
Powodzenia :D
Wiolka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiolka » 27.08.2007 15:59

Heja!
Moglby mi ktos pomoc to przetlumaczyc?Bardzo pilne!
1.Naknadni upisi i biljeske.
2. Brojčana oznaka ???

Z gory wielkie dzieki :)
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 27.08.2007 16:08

Wiolka napisał(a): 1.Naknadni upisi i biljeske.
2. Brojčana oznaka ???

Hej Wiolka!

1. Dodatkowe/uzupełniające wpisy/zapisy i notatki/przypisy.
2. Znak/oznaczenie numeryczny/cyfrowy/liczbowy

Chyba... :)

Pozdrav
Jola
Wiolka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiolka » 28.08.2007 14:10

Dzikuje Jolu!
Wpisalam Dodatkowe wpisy i notatki. :) i znak liczbowy (to dokument wiec mam nadzieje ze bedzie ok :)

Pozdrav!
hrvat
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrvat » 15.09.2007 15:17

Witam,
To moj pierwszy post! Jestem pod dużym wrażeniem świetnego chorwackiego zespołu THOMPSON, prosiłbym o tłumaczenie jakich kolwiek ich tekstów? Będe bardzo wdzieczny :wink:
Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.09.2007 15:35

THOMPSON to pseudonim Marko Perkovica a nie nazwa zespołu :wink:
Tu jest ciekawy artykuł: Krzyż i gitara
:papa:
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 15.09.2007 15:41

Zobacz najpierw tu, troche sa porozrzucane ale duzo znajdziesz. Jak chcesz jeszcze wiecej to wpisz pare slow kluczowych w wyszukiwarke, moze cos jeszcze wyskoczy :)
pzdr
Estera
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Estera » 18.09.2007 12:38

czy ktoś bedzie tak uprezjmy i przyblizy mi o co chodzi:

SPLIT - VEČERAS U KULTURNOM SREDIŠTU MLADIH
S pjesnikom Narcisom pjevat će i Vajta
Pjesnik na pozornici naziv je novog ciklusa koncerata koji će se sljedeća tri mjeseca svakog drugog petka održavati u splitskom Kulturnom središtu mladih.
Prva glazbena večer na rasporedu je večeras s početkom u 21.30 sati, kada će kroz spoj poezije, akustične gitare i naravno vokalnih izvedbi publiku provesti poznati bosanski kantautor Narcis Vučina, a društvo na stageu pravit će mu specijalni gost i dugogodišnji suradnik - Seid Memić Vajta.
Vučini, koji već godinama živi na relaciji Sarajevo - Kopenhagen - Split, to će biti prvo predstavljanje splitskoj publici, za koje vjeruje da će proći u željenoj intimnoj atmosferi, uz pregršt sjajnih stihova. Narcis Vučina inače je i autor poznate himne nogometne reprezentacije BiH, Hajmo Bosno i Hercegovino, a u svojoj dugogodišnjoj karijeri surađivao je s brojnim eminentnim glazbenim imenima, među kojima su Zdravko Čolić i Vajta jedni od najpoznatijih.
Istaknimo i kako će večerašnji nastup u Splitu Vajti biti prvi nakon dvanaestogodišnje stanke, a koncert će direktno prenositi i Radio Split.
Amelka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amelka » 18.09.2007 13:14

Split – Dziś wieczorem w Centrum Kultury Młodych z piosenkarzem Narcisem będzie śpiewał także Vajta
„Pieśniarz na mównicy” pod takim tytułem odbędzie się w ciągu nadchodzących trzech miesięcy cykl koncertów w splitskim Centrum Kultury Młodych – w każdy drugi piątek miesiąca.
Pierwszy muzyczny wieczór odbędzie się w najbliższy piątek o 21.30, kiedy poprzez połączenie poezji, akustycznej gitary oraz oczywiście wokalnych umiejętności, publiczność będzie zabawiał znany bośniacki twórca piosenek – Narcis Vucina. Towarzyszył mu będzie na scenie specjalny gość i wieloletni współpracownik – Seid Mernic Vajta.
Dla Vucina, który od lat żyje na trasie Sarajewo-Kopenhaga-Split, będzie to pierwszy kontakt ze splicką publicznością., ale wierzy, że spotkanie przejdzie w oczekiwanej kameralnej atmosferze, z garścią świetnych wierszy.
Narcis Vucina, jest także autorem znanego hymnu piłkarskiej reprezentacji Bośni i Hercegowiny „Naprzód Bośnio i Hercegowino”. A w swojej długiej karierze współpracował także z licznymi wielkimi nazwiskami muzycznymi, wśród których najbardziej znani to Zdravko Colic i Vajta.
Dodajmy, ze wieczorny występ także dla Bajty będzie pierwszym po 12-letniej przerwie, a koncert będzie transmitowany bezpośrednio przez Radio Split.
Estera
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Estera » 19.09.2007 06:01

ślicznie Ci dziękuję :P :P :P
Amelka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amelka » 19.09.2007 11:12

Nema na cemu :))
ha-sz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ha-sz » 04.10.2007 22:22

Amelko!

Do rzeczy. Jestem zakochana w Chorwacji bez pamięci - przyjezdzam co roku: ludzie, muzyka, kultura... W te wakacje (Makarska, Podgora, Gradac) poznalam osobiscie Narcis'a Vucina (kiedy gral wieczorem w pewnej knajpce), zaprzyjaznilismy sie (zeby nie powiedziec...), gralismy razem na 2 gitary i spiewalismy, od 2 miesiecy wymieniamy mase "papierowych" listow, SMS-ow... Zaintrygowalo mnie, skad wiesz tak wiele na temat wydarzen kulturalnych w Chorwacji, Narcisa... Ja nie moge doszukac sie zadnej polsko/angielsko-jezycznej strony na ten temat. Okropnie chcialabym posciagac pliki mp3 z muzyka Narcisa (sporo plyt oden dostalam, ale nie caly dorobek zapewne), ale nie bardzo potrafie poruszac sie po stronach chorwackich. I wogole, napisz cos, prosze, bo strasznie jestem sprawgniona informacji na ten temat. Pozdrawiam serdecznie :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.10.2007 22:55

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura chorwacka

Prośby o pomoc tłumaczeniu - strona 23
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone