Dziękuje jeszcze raz Mirko.
Twoja pomoc jak zwykle bezcenna, już trzy lata temu pomagałeś nam znaleźć optymalną trasę po Istrii.
Pozdrav
malwii napisał(a):"Zahvaljujemo na vašem interesu za naš bungalow.
Bungalow ima dva apartman/studia, veći 35m, manji 25m.
U svakom apartmanu su 3 kreveta, kuhinjski blok, tv, klima, wc + tuš kabina.
Svaki apartman ima svoju terasu i dio mediteranskog vrta.
Vaš termin korišćenja je 14 dana od 20.07. – 03.08.
Trenutno u tom periodu već imamo rezerviran veći apartman u trajanju
Od 7 dana od 20.07.-27.07.
Zato vam nudimo manji apartman sa 3 ležaja + pomoćni."
"Dla Maricy"- za Maricuadamko1 napisał(a):Prosze o przetłumaczenie poniższego tekstu
"Witaj Marica! Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Chcielibysmy zapytac czy w terminie od 11 lipca do 25 lipca mialabys wolne wszystkie 4 pokoje na I pietrze (tam gdzie mieszkalismy 2 lata temu)? Planujemy przyjechac z przyjaciolmi. Napisz prosze do kiedy musielibysmy Tobie potwierdzic rezerwacje całego pietra? Pozdrawiamy serdecznie"
I prosze o przetlumaczenie sformułowania "Dla Maricy", z gory wielkie dzieki za pomoc!
malwii napisał(a): Jeszcze raz proszę o pomoc w tłumaczeniu, a właściwie poprawienie błędów. Z pomocą forum napisałam:
[.......]
Nie wiem tylko czy ten twór nie zawiera błędów. Chodziło mi o to żeby zapytać o aneks kuchenny w małym apartamencie (czy jest, jak wyposażony i czy moga przysłać zdjęcia aneksu), jaki jest koszt klimatyzacji i jak dokonać ostatecznej rezerwacji. Będę wdzięczna za wasze cenne uwagi i pomoc.
kajkaj napisał(a):Proszę o pomoc w przetłumaczeniu:
"Posiadamy mały ponton 290cm z silnikiem zaburtowym 3,6kW (5KM). Czy muszę wykupować winietę i ubezpieczenie. Najbardziej interesuje mnie, czy na tak mały silnik potrzebny mi będzie w Chorwacji patent sternika motorowodnego. Nadmieniam, że w Polsce na wyżej wymieniony sprzęt nie obowiązują żadne uprawnienia (do 15KM). Ponton jest zarejestrowany. Czy Chorwacja respektuje na swoich wodach prawo obowiązujące w Polsce w stosunku do obywateli RP?
Pragnę nadmienić, iż pływać będziemy tylko wzdłuż linii brzegowej.
Bardzo proszę o wyjaśnienie wszystkich kwestii. Nie chcę popsuć sobie i rodzinie wakacji, gdy podczas kontroli policji okaże się, że nie dopełniłem jakiejś formalności.
Do zobaczenia w wakacje. Już nie możemy się doczekać ponownego przyjazdu do Waszego pięknego kraju.
Z poważaniem
Jakub"