napisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 12.03.2012 11:34
Radoo napisał(a):Witam serdecznie.
Pomimo moich poszukiwań w necie, niestety nie znalazłem nigdzie treści zgody rodziców na wyjazd ich dziecka za granicę. Czy mogę prosić o przełożenie tego na język chorwacki?
Myślę, że nie tylko mi się to przyda.
Dziękuję z góry.
Zgoda rodziców na wyjazd wakacyjny dziecka ze spokrewnionym opiekunem
[....]
....
Radoo.. jak na mój nos, to takie rzeczy spisuje się u notariusza, a potem tłumaczy przysięgle.. inaczej to tylko świstek.. nie znaczy nic..
Dopytaj...
Poza tym, bez urazy, to nie tłumaczenie jakiejś tam korespondecji , ale przekład dokumentu.. a to, w mojej opinii, przekracza granice forumowej pomocy.
Pozdrawiam
Dudek2222 napisał(a):Poštovani gospodin Petar,
prošle godine ste mi bili dobri gosti i uvijek Vas se rado sijećam. Drago mi je da i ovu godinu imati želju odmarati se kod nas.
Za ovu godinu onaj apartman u prizelju je rezerviran od 04.08. pa do 18.08. Sve druge dane u srpnju i kolovozu je slobodan.
Apartmani na 1. katu i 2. katu za sada nisu rezervirani.( srpanj i kolovoz).
Vi vidite da li postoji mogučnost prilagodbe po datumima ili želite i neki od druga dva apartmana?
za ovu godinu cijena svakog apartmana je 60 Eura po danu.
Ako se odlučite za nas imate jedan dan GRATIS!
Molim Vas da mi se javite šta ste odlučili.
Hvala na povjerenju i nadam se da ćemo se vidjeti ovo ljeto!
Svima lijepi pozdrav od Milo
Szanowny Panie Piotrze, pamiętam Wasz pobyt w zeszłym roku i z przyjemnoscią wspominam Was jako dobrych gości. Cieszę się, że i w tym roku planujecie odpoczynek u nas. Mamy juz rezwację na apartmant na parterze od 04.08. pa do 18.08. Pozostałe terminy w lipcu i sierpniu są wolne. Apartamenty na pierwszym i drugim piętrze ciągle jeszcze wolne (lipiec i sierpień). Zależy od Państwa czy możliwym jest się przystosować z datą wypoczynku czy też zainteresują Was inne apartamenty. W tym roku cena za apartament to 60 e dziennie. Jeśli zdecydujecie się Państwo na odpoczynek u nas, macie jeden dzień gratis. Proszę powiadomić mnie o decyzji. Dziekujemy za zaufanie i mam nadzieję, że zobaczymy się tego lata.
Pozdrawiam wszystkich
Milo
infob napisał(a):Droga Miro!
Widzimy się 2 lipca, ale zarezerwuj mi jeszcze drugi termin od 10.08 do 19.08. Poproś Juricę żeby załatwił mi jakieś miejsce w porcie na łódź (5 m).
Pozdrawiam
Jacek
Draga Miro!
Vidimo se 2 srpnja, ali molim, rezerviraj za mene još jedan termin od 10.08 do 19.08. Je li moguće da Jurica srediti mjesto na pristaništu za brod od 5 metara?
Pozdrav
Jacek