Witam,
Bardzo prosze o pomoc.
W sobote wyjeżdżamy do Chorwacji ze znajomymi i chcemy na miejscu kupić sobie startery sieci tomato.
Weszłam na stronę tomato:
http://www.tomato.com.hr/ i szczerze mówiąc mało z niej rozumiem.
Tutaj moja prośba o pomoc w przetłumaczeniu podstawowych informacji.
Interesują mnie głównie czy kupując startery w kiosku czy na stacji paliw wybiera się od razu w jakiej taryfie on będzie.
Na stronie o starterach znalazłam tylko tyle:
Za samo 50 kn kupi Tomato box sa SIM karticom i odmah ti je na raspolaganju 50 kuna na Tomato računu.
Tomato box možeš pronaći u dva pakiranja: limenka ili kartonski. Osim vanjskog izgleda, među njima nema nikakve razlike
Proszę też o informacje jaka dokładnie jest cena za minutę połączenia na numer chorwacki i też na nr polski w poszczególnych taryfach (Tarifa 0,29 i Tarifa 0,45) czy tak jak podają czyli odpowiednio 0,29 i 0,45kn czy do tej ceny coś jeszcze trzeba doliczyć.
Pytam bo:
przy taryfie 0,45 jest napisane i nie do końca to rozumiem:
Za aktivaciju i korištenje Tomato tarife ne postavljamo nikakve uvjete!
Pozivi prema svim mrežama u Hrvatskoj 0,45
Naknada za uspostavu poziva (kn/poziv) 0,25 - szczególnie nie wiem o co chodzi w tym stwierdzeniu
a przy taryfie 0,29 pisze:
Pozivi prema svim mrežama u Hrvatskoj (kn/min) 0,29
Naknada za uspostavu poziva iznosi 0,29 kn. Obračunska jedinica iznosi 60 sekundi.
Prosze też o pomoc w przetłumaczeniu poniższego stwierdzenia - czy ono oznacza że aby mieć taryfę 0,29 to trzeba dodatkowo doładować i włączyć:
Kako uključiti tarifu:
Nadoplatiti račun bonom od 100 kn i poslati SMS sadržaja TOMATO na 4444.
Będę wdzięczna za pomoc.