Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Prośby o pomoc tłumaczeniu

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Tom_Krasu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tom_Krasu » 17.01.2010 13:53

Tak proszę o przetłumaczenie całego tekstu

"Dzień dobry
Jak już pisałem wcześniej szukam apartamentu lub apartamentu-studio dla dwóch osób. W apartamencie chcielibyśmy żeby był aneks kuchenny, łazienka, telewizor, klimatyzacja. Cena, jaką bym chciał wydać na apartament za noc na dwie osoby do 40euro.
Termin do 14 sierpnia do 28 sierpnia
Ze strony www.zala.hr podobają mi się apartamenty APARTMENTS STJEPAN,APARTMENT TONICA, ale mogą też być jakieś inne kwatery.
Może państwo coś zaproponują?? "

rozmawiam z Agencją turystyczną w miejscowości Stara Baska na wyspie Krk i dlatego taki długi tekst
Pozdrawiam Tomasz
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 17.01.2010 14:29

Dobar dan,

Kao što sam već ranije pisao tražim apartman ili apartman-studio za dvije osobe. Željeli bi smo da je u apartmanu, mala kuhinja, kupaonica, televizor, klimatizacija. Cijena apartmana za noć za dvije osobe da bude do 40 eura.
Termin od 14 kolovoza do 28 kolovoza.
Na stranici www.zala.hr sviđaju mi se apartmani, apartman Stjepan, apartman Tonica ali bi mogli biti i neki drugi smještaji.

Možda mi Vi možete nešto preporučiti?
Tom_Krasu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tom_Krasu » 17.01.2010 19:26

ponownie proszę o przetłumaczenie

Hvala sto ste se javili. Imamo mnogo lijepih apartmana ali ne za tu cijenu. I gosp.Arh mi je javio da ste mu pisali, ali njihov app.(prizemlje) sa terasom kosta
14/08/-21/08/10 59 EUR na noc
21/08/-28/08/10 53 " " "
app.Stjepan
broj 1 studio ima malu terasu 45 EUR a drugi tjedan je 40 EUR na noc(nema klimu ni tv ali nitko se nije zalio na vrucinu), za 2 osobe je najljepsi br 3 prvi kat on kosta 56 , a drugi tjedan 50 EUR na noc
Najveci je broj app.za 2 osobe koji imaju cijenu 50 EUR, a drugi tjedan 45 EUR na noc,( to je nasa glavna sezona pa su i cijene najjace) Ova zadnja grupa su:
Jadranka predivna terasa pogled blizu plaze klima
Tonica balkon krasan pogled klima tv 1.kat
Pepi balkon krasan pogled klima tv 30 m od plaze
Rosanda 1.kat klima balkon
Rosanda prizemlje-studio (45,a zatim 40) klima
Anka (prizemlje) vrt pogled tv
Prvi dan se placa još prijava 2 EUR-a(1 EUR po osobi), svaki dan se placa eko taksa 0,15 eur po osobi na dan. Pogledajte jos jednom sve ove apartmane i slobodno pitajte ako vas zanimaju neki detalji koji se ne vide na slici.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 17.01.2010 20:13

Tom_Krasu napisał(a):Hvala sto ste se javili. Imamo mnogo lijepih apartmana ali ne za tu cijenu. I gosp.Arh mi je javio da ste mu pisali, ali njihov app.(prizemlje) sa terasom kosta
14/08/-21/08/10 59 EUR na noc
21/08/-28/08/10 53 " " "
app.Stjepan
broj 1 studio ima malu terasu 45 EUR a drugi tjedan je 40 EUR na noc(nema klimu ni tv ali nitko se nije zalio na vrucinu), za 2 osobe je najljepsi br 3 prvi kat on kosta 56 , a drugi tjedan 50 EUR na noc
Najveci je broj app.za 2 osobe koji imaju cijenu 50 EUR, a drugi tjedan 45 EUR na noc,( to je nasa glavna sezona pa su i cijene najjace) Ova zadnja grupa su:
Jadranka predivna terasa pogled blizu plaze klima
Tonica balkon krasan pogled klima tv 1.kat
Pepi balkon krasan pogled klima tv 30 m od plaze
Rosanda 1.kat klima balkon
Rosanda prizemlje-studio (45,a zatim 40) klima
Anka (prizemlje) vrt pogled tv
Prvi dan se placa još prijava 2 EUR-a(1 EUR po osobi), svaki dan se placa eko taksa 0,15 eur po osobi na dan. Pogledajte jos jednom sve ove apartmane i slobodno pitajte ako vas zanimaju neki detalji koji se ne vide na slici.

Dziękujemy za kontakt. Mamy wiele ładnych apartamentów, ale nie za tę cenę. Pan /pani Arh wspominał/a , że i do niego/niej Państwo pisali, ale u nich apartament na parterze kosztuje:
14/08/-21/08/10 59 EUR noc
21/08/-28/08/10 53 " " "
ap. Stjepan
nr 1 studio ma mały taras 45 EUR, a drugi tydzień 40 EUR noc (nie ma ani klimatyzacji, ani tv, ale nikt nigdy nie natrzekał na upał, dla 2 osób najlepszy i najładniejszy będzie nr 3. na pierwszym piętrze za 56, a drugi tydzień za 50 EUR za noc.
Najwięcej mamy apartamentów dla 2 osób, które kosztują 50 EUR, a drugi tydzień 45 EUR za noc (to u nas szczyt sezonu i dlatego ceny są najwyższe).
Są to następujące:
Jadranka - przepiękny taras z widokiem, w pobliżu plaży, klimatyzacja
Tonica - balkon, piękny wodok, klimatyzacja, tv, I piętro
Pepi - balkon, piękny wodok, klimatyzacja, tv, 30 m. od plaży
Rosanda - parter - studio (45, a potem 40 ) klimatyzacja
Anka - parter, ogród, widok, tv
Pierwszego dnia należy jeszcze opłacić melddunek (1 euro od osoby), prócz tego eko taksa 0,15 eur od osoby za każdy dzień. Proszę jeszcze raz spojrzeć na całą ofertę i nie krępować się pytać dalej, jeśli interesują Państwa jakieś szczegóły, których nie widać na zdjęciach.
Daral7
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daral7 » 17.01.2010 21:29

proszę o przetłumaczenie...

Dzien dobry. Bylem u panstwa 2 lata temu na wakacjach i chce zapytać czy moge znowu wynająć u państwa apartament od 11.06. do 27.06. Interesuje mnie apartament dla 3 osób z kuchnią. Najlepiej ten, który zaznaczyliśmy na załączonym zdjęciu. Proszę o podanie ceny.

Pozdrawiam
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 17.01.2010 22:08

Daral7 napisał(a):proszę o przetłumaczenie...

Dzien dobry. Bylem u panstwa 2 lata temu na wakacjach i chce zapytać czy moge znowu wynająć u państwa apartament od 11.06. do 27.06. Interesuje mnie apartament dla 3 osób z kuchnią. Najlepiej ten, który zaznaczyliśmy na załączonym zdjęciu. Proszę o podanie ceny.

Pozdrawiam

Poštovani, bio sam kod Vas prije dvije godine i ove godine zanima me Vaša ponuda. Trebam apartman s kuhinjom za 3 osobe (najrađe onaj, koji smo označili na priloženoj slici) od 11.06. do 27.06. Napišite molim, koja je cijena?
Lijep pozdrav
Daral7
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daral7 » 18.01.2010 18:38

Bardzo dziękuje
Tom_Krasu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tom_Krasu » 18.01.2010 20:51

witam
proszę o przetłumaczenie

Dzień dobry
Jestem zainteresowany jednym z dwóch apartamentów Anka i Tonica bardzo proszę o więcej informacji na temat tych apartamentów, może jakieś zdjęcia, jaka cena? Jak zarezerwować apartament?

z góry wielkie dzięki
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 18.01.2010 22:04

Tom_Krasu napisał(a):witam
proszę o przetłumaczenie

Dzień dobry
Jestem zainteresowany jednym z dwóch apartamentów Anka i Tonica bardzo proszę o więcej informacji na temat tych apartamentów, może jakieś zdjęcia, jaka cena? Jak zarezerwować apartament?

z góry wielkie dzięki

Pozdravljam,
Zanima me jedan od apartmana u Vašoj ponudi:Anka ili Tonica. Molim, napišite nešto o tim apartmanima; možda raspolažete i slikama? Koje su cijene? Na koji način mogu rezervirati apartman, ako već odlučim?

tu proszę się podpisać
Daral7
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daral7 » 19.01.2010 17:40

proszę o przetłumaczenie odpowiedzi... dziękuje

Dobar dan!
drago mi je da ste se ponovo javili.
Cijena aprtmana kojeg ste označili je 40 eur za noć. Pošto je termin koji tražite rani i pitali ste za period 16 noći mogu Vam ponuditi jednu noć gratis te bi Vaš boravak koštao 600 eur zajedno sa svim taksama.
Ukoliko se odlučite javite nam, te kao našu sigurnost i čuvanje Vaše rezervacije potrebno nam je uplata avansa za jednu noć na naš račun za koji ćete dobiti potrebne podatke.
Lijep pozdrav!
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 19.01.2010 18:26

Daral7 napisał(a):proszę o przetłumaczenie odpowiedzi... dziękuje
Dobar dan!
drago mi je da ste se ponovo javili.
Cijena aprtmana kojeg ste označili je 40 eur za noć. Pošto je termin koji tražite rani i pitali ste za period 16 noći mogu Vam ponuditi jednu noć gratis te bi Vaš boravak koštao 600 eur zajedno sa svim taksama.
Ukoliko se odlučite javite nam, te kao našu sigurnost i čuvanje Vaše rezervacije potrebno nam je uplata avansa za jednu noć na naš račun za koji ćete dobiti potrebne podatke.
Lijep pozdrav!

Witam, cieszę się, że się Państwo odezwali. Cena oznaczonego partamentu to 40 eur za noc. Ze wzgldu na to, że wybrali Państwo dość wczesny termin i zainteresowani jesteście 16 nocami, mogę Państwu zaoferować jedną noc gratis tak, ze pobyt kosztowałby 600 e łącznie ze wszystkimi taksami. Jesli się Państwo zdecydujecie, proszę dać nam znać oraz jako gwarancję rezezrwacji prosić będziemy o wpłatę zaliczki za jedną noc; podamy wszystkie potrzebne dane i nr naszego konta.
Pozdrowienia
Daral7
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daral7 » 19.01.2010 19:08

proszę o przetłumaczenie odpowiedzi..

Dzień Dobry !
Cena i warunki jak najbardziej nam odpowiadają. Proszę o podanie nr konta, na które mamy wpłacić zaliczkę w kwocie 40 euro. Mam nadzieje, że w tym terminie woda jest już ciepła i będzie się można kąpać w morzu.

Pozdrawiam
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 19.01.2010 20:30

Daral7 napisał(a):proszę o przetłumaczenie odpowiedzi..

Dzień Dobry !
Cena i warunki jak najbardziej nam odpowiadają. Proszę o podanie nr konta, na które mamy wpłacić zaliczkę w kwocie 40 euro. Mam nadzieje, że w tym terminie woda jest już ciepła i będzie się można kąpać w morzu.

Pozdrawiam

Dobar dan!

Cijena i uvjeti nam odgovaraju u potpunosti. Molim vas za broj vaseg bankovnog racuna, na koji mozemo uplatiti avans u iznosu 40 eura. Nadam se, da je u tom terminu more vec dovoljno toplo, te da cemo moci plivati.
misio 5822
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) misio 5822 » 20.01.2010 21:59

Witam. Mam prosbe o przetłumaczenie tekstu na jezyk chorwacki :D

Dzien dobry. Czy posiadaja Panstwo wolne 2 apartamenty 3 osobowe ( 2 malzenstwa z dziecmi w wieku 8 i 16 lat) w terminie od 15.07.2010 do 27.07.2010 - 12 noclegów. Jesli tak to w jakiej cenie za apartament? Dziekuje z gory za odpowiedz i pozdrawiam.

Dziekuje tłumaczowi :D
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 20.01.2010 22:21

Proszę o przetłumaczenie: :)
"Gospođo niste mi napisali je li sa Vama za 3. krevet dijete ili odrasli. Ako je odrasli mogu Vam ponuditi i drugi apartman a cena je ista da ne budete u istoj sobi.Ako želite rezervirati zrebali bi poslati akontaciju od 100Eura na moj račun."
:D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura chorwacka

Prośby o pomoc tłumaczeniu - strona 83
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone