Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Prośba

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bonzo
Turysta
Prośba

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bonzo » 10.06.2012 12:12

Witam wszystkich motorowodniaków którzy bawią się na Chorwacji ze swoimi sprzetami,potrzebuję podpowiedzi ,wybieram się z rodziną razem 5 osób z własną łodzią 515 cm,kabina 3 os,silnik 90KM,jest to nowy sprzęt a ja jestem świeży w tych sprawach,łącznie od wyjazdu z kraju co potrzeba mieć żeby nie dać przysłowiowej d...py,wybieram się na wyspę Ciovo,gdzie wodować,jak z parkowaniem na wodzie itp.prosiłbym o porady od kogoś co to przerabiał na swojej skórze,chciałbym pływać po wyspach i wzdłuż całego wybrzeża i jakoś spać z rodzina na łodzi.Proszę o rady,java:emoticon('8O')
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 10.06.2012 12:16

samart
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) samart » 10.06.2012 13:10

witam prawie ziomala....

jak pisał Rysio najpierw poczytaj a dopiero potem pytaj...
Bardzo dużo ciekawych i przydatnych informacji znajdziesz
po wpisaniu interesującej Cię frazy w "szukajce"....
na tym forum mówią często "beeee"
dla totalnych "leniuszków" :-) - zresztą jak chyba na każdym....

miłej lektury i 100py H2O.....
Bonzo
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bonzo » 17.06.2012 13:05

Witam dzięki za wskazówki ,nieco się dowiedziałem ,podpowiedzcie jeszcze jaki silnik pomocniczy kupić do 5m łudeczki
Bonzo
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bonzo » 27.06.2012 15:33

Witam mam pytanko jaką kotwice polecacie na małą łódkę 5m do stosowania w chorwacji
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 27.06.2012 17:27

Bonzo napisał(a):Witam dzięki za wskazówki ,nieco się dowiedziałem ,podpowiedzcie jeszcze jaki silnik pomocniczy kupić do 5m łudeczki

Coś mi się wydaje, że kolega jest z kategorii nowobogaccy. Kupił łódż 515 cm z 90 konnym silnikiem i jedzie nad Adriatyk. Ty lepiej na sucho poćwicz nad Zalewem Zegrzyńskim, następnie na Zatoce Gdańskiej. Naucz się marynarskiego zgodnego z etyką żeglarzy zachowania i postepowania w sytuacjach krytycznych na łódce jak na Sterników jachtowych przystoi. Łódż kupiłeś, a błędy ortograficzne robisz. Coś mi się ty Mistzru Kolorowy w ząbek czesany nie podobasz, oj nie podobasz :? :? :?

Wiele to klas w szkole się skończyło, no wiele .....
Bonzo
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bonzo » 27.06.2012 18:59

Witam nie skomentuje twojego zachowania bo jesteś obleśny,ja proszę o radę a ty próbujesz być cwaniakiem ze szkoły buców ,jak masz udzielać takich rad to się nie oddzywaj,jesteś jednym z tych którym komputer coś podkreśli i już się mają za ortografów.Nie wiem ile Masz lat ale niektórzy tak mają w pisowni(zapytaj MAMY).java:emoticon(':lol:')
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 27.06.2012 19:05

Bonzo napisał(a):Witam mam pytanko jaką kotwice polecacie na małą łódkę 5m do stosowania w chorwacji

Loa= 5m

kotwica-7kg

łańcuch kotwiczny-dia.6mm

lina kotwiczna-dia.10mm

Polecam kotwice "mačak"
Obrazek
Bonzo
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bonzo » 27.06.2012 19:27

Witam , Dziękuję kolego myślałem o kotwicy 4kg nie rozkładanej jakoś tej koledzy nie polecają,podobno kiepsko trzyma na dużej fali.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 27.06.2012 19:39

To już zależy o co złapie. Ja mam taką 6kg do gumjaka 290cm i jak trafisz na luźne dno to to się wlecze. Jak złapie zaś o kamole to czasem wyszarpać nie można. Przy piachu na dnie jak Ci zejdzie bora to byś musiał mieć taką z Titanica. Lepiej szukac wtedy bojki z betonem.
jonasz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jonasz » 27.06.2012 20:28

\witam
w zeszlym roku bylem w podobnej sytuacji co ty dzis. Generalnie ludzie w chorwacji sa bardzo mili i staraja sie pomoc. Ja zawsze prosilem o pomoc wlasciciela pensjonatu. Na wyspie Rab niestety musialem sposcic lodz za pomoca dzwigu co troche kosztowalo. Na morzu trzymalem lodke przy bojce bo tak mi kazal wlasciciel apartamentu a do lodki doplywalem pontonem malym. Moglem ja trzymac przy betonowym pomoscie nikt mi nic nigdy nie powiedzial ale rano zawsze bylo malo wody z powodu odplywu. Wiec wolalem troche powioslowac. Natomiast gdy byle w Trogirze wlasciciel apartamentu zadzwonil do swojego tescia, ktory zaprowadzil nas na plaze na ktorej moglismy zeslipowac lodz z przyczepy zalatwil miejsce w porciku malym tylko dla mieszkancow za ktory nic nie placilismy. Mysle ze niestety nikt ci teraz nie pomoze i dokladnie nie powie co i gdzie masz robic. Bedziesz musial na miejscu rozmawiac z wlascicielem i mysle ze ci on pomoze. W tym roku tez jade z lodka na wyspe Vir tez nic na razie nie wiem co gdzie i jak bede cos kombinowal na miejscu. Pozdrawiam milego plywania.
P.S. tez mialem problemy na poczatku z plywaniem po Adriatyku. Poza tym ten mondrala nie ma racji uwazam ze zupelnie inaczej plywa sie po Polskich jeziorach a inaczej na Adriatyku.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 28.06.2012 09:49

Bonzo napisał(a):Witam nie skomentuje twojego zachowania bo jesteś obleśny,ja proszę o radę a ty próbujesz być cwaniakiem ze szkoły buców ,jak masz udzielać takich rad to się nie oddzywaj,jesteś jednym z tych którym komputer coś podkreśli i już się mają za ortografów.Nie wiem ile Masz lat ale niektórzy tak mają w pisowni(zapytaj MAMY).java:emoticon(':lol:')

Kolego Bonzo za długie budujesz zdania. Twoja pisownia nie trzyma się kupy i jest na poziomie 7 latka. Pozdrawiam Wilka Morskiego :twisted: :twisted: :twisted:
jonasz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jonasz » 30.06.2012 04:41

Kolego Bonzo za długie budujesz zdania. Twoja pisownia nie trzyma się kupy i jest na poziomie 7 latka. Pozdrawiam Wilka Morskiego :twisted: :twisted: :twisted:[/quote]

Dobrze ze twoje sa ok, nie dlugie nie krotkie lecz w sam raz.
Widze ze mamy kolege belfra ( oni zawsze chca pouczac ), ale wakacje sie zaczely.
Pozdrowionka
Darek48
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darek48 » 01.07.2012 07:03

Bonzo nie przejmuj sie, bedzie dobrze. My tez 2 lata temu mielismy nowa lodz, tyle co zrobiony patent i praktycznie od razu pojechalismy na chorwacje. Poczatki byly nieco trudne. Zwlaszcza manewrowanie przy fali i wietrze, zupelnie inaczej jak na jeziorze. Widac kolega czepialski chyba tylko moze obejsc sie smaczkiem i zasdrosc go zzera... Napewno zdobedziesz bardzo duzo doswiadczenia i pozniej plywanie po jeziorze robi sie nudne jak nie kolysze cala lodzia :). Najlepiej jakbys mial nawigacje z sonda i pilnowal glebokosci. Silnik mysle ze i 5km wystarczy. Z wodowaniem to najlepiej poszukac info w necie a jak nie to na miejscu wszystko sie wyjasni. Powodzenia :) ps. Nasza lodz ma 6 metrow i miota nia jak szatan :) jak morze spokojne plywa sie super. Tam gdzie jedziesz powinno byc ok.
Darek48
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darek48 » 01.07.2012 07:08

A co do kotwicy to najlepsza jest plugowa bo w piach wejdzie jednak na malej lodzi nie jest praktyczna bo ciezko ja schowac. Ja tez mam ta skladana i jak czasem zaczepi sie o kamien to trzeba nurkowac :)
Następna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone