napisał(a) yahu » 10.09.2005 02:07
Witam,
Wlasnie po 14-tu hodzinach jechania wrocilem z Chorwacji.
Jesli chopdzi o droge to w tamta strone prebiegla w dwoch etapach, pierwszy na Wegry (miejscowosc Heviz), nastepnie pod Dubrovnik przez BiH. Jedyne co trzeba bylo miec przy wjezdzie do BiH to zielona karta, niestety celnicy wygladali jak banda dresiarzy przebranych w mundury celnikow i takze tak sie zachowywali. Poniewaz cos im nie pasowalo z moja zielona karta zabrali mi paszport i steirdzili: "Parking". Posiedzialem kilka chwil w samochodzie, ale stwierdzilem, ze chyba nic sie nie stanie i zaczalem dzialac, poszedlem do pogranicznika i zaczalem cos dyskutowac, ale nic to sei zdalo a obawialem sie paly w leb
.
Pogranicznik wyslal mnie do jakiegos goscia i niestety musialem qwywalic 25 EUR na ichniejsza zielona karte... bardzo mnie to zdziwilo, ale innego wyjscia z bardzo nei mailem, bo nie mailem ani paszportu ani jakiegos narzedzia coby go wyrwac z budki
Droga przez BiH jest po prostu SUUUUPERRRR. malownicza kreta, waska i na odcinku 330 km spotkalem 12 radarow
Takiego zageszczenia jeszcze ni widzialem, ale mimo tego i tak Bosniacy jezdza jak popaprani wyrpzedzajac na serpentynach prawie na trzeciego na zakrecie... ale to juz inna bajka
Co do dokumentow przy jechaniu przez granice CRO/SLO/HUN/SK/CZ/PL dokumenty ? heh nic... tylko na polskim przejsciu chcieli paszporty bo chyba kogos/czegos szukali.. bardzo duzo policji przez i za przejsciem.
Tak to wiekszosc przejsc w ogole minalem bez pokazywania czegokolwiek.
Jak by co to pytajcie, sproboje odpowiedziec.
Pozdrawiam
Jasiek