Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Prośba o recenzję planu wyprawy

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Danka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danka » 04.08.2007 14:58

kedas napisał(a):
Danka napisał(a):jak nie lubisz rozkrzyczanych tłumów to odradzam Tatralandię...

ścisk , wrzaski , piski ... tym bardziej , że będziesz tam w sobotę...

jest jeszcze jeden problem ... bilet ulgowy dla dzieci poniżej 140 cm... to praktycznie jest bilet wstępu i brodzika dla dzieci ... dzieci nie wpuszczają na żadne zjeżdżalnie, nawet z osoba dorosłą , nasza 5- letnia córka była bardzo rozgoryczona

No tu mnie mocno przyhamowałaś...
Ta cała Tatralandia to było coś co sobie wmuszałem w plan, bo wiem, ze moje dzieciaki lubia wodne szalenstwa a w HR nie znalazlem zadnych aquaparków itp.
Tym bardziej po rezygnacji z Italii, gdzie mielismy przewidziany Gardaland itp. chcialem cos w planie umiescic...
Ale jesli ja mam sie katować jazdą przez Polskę (mogąc skoczyć do rodziców pod Szczecin i poleciec Niemcami na poludnie), wkurzac sie slowackimi policjantami tylk po to, żeby musiec wyjaśniać dzieciom, ze maja siedziec w jednym brodziku i na dwóch zjeżdżawkach - to po prostu nie warto :(

Dzieki za rade
pzdr/kedas

Z uwagi na to , że mamy rzut beretem na Słowację , to w kilku parkach wodnych czy też basenach termalnych byłam , i jak dotąd to właśnie Tatralandię , uważam za największe rozczarowanie ... ludzi od groma
/ lipiec środek tygodnia/ , młodsza córka rozgoryczona , że nigdzie jej nie wpuścili , a jakiś mamy zółwik w brodziku dla dzieci to zupełnie nie dla niej/ tymbardziej , że w w innych parkach wodnych jeździła/ , starsza miała dość stania w kolejkach do zjeżdżalni...

jeżeli chcesz to jedź do Besenovej , to w pobliżu , mniej atrakcji , ale dzieci będą zadowolone , jest zewnętrzna zjeżdżalnia , wewnątrz również , dodatkowo basen z bąbelkami , a i rodzice mogą wygrzać kosteczki, ludzi będzie napewno mnóstwo , ale jest tam spokojnej niż w Taralandii
Danka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danka » 04.08.2007 15:15

Ostatnio edytowano 04.08.2007 15:23 przez Danka, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.08.2007 15:23

kedas napisał(a):.... w HR nie znalazlem zadnych aquaparków itp.....

ale za to znajdziesz coś czego nie zobaczysz w Tatralandii czy Gardalandii :lol: - KRAJOBRAZY :idea:
Natomiast jak chcesz podjechac do Aquaparków (w miarę niezatłoczonych) to tak jak Ci Danka polecała czyli Besenowa ( http://www.besenovanet.sk ) lub Oravice ( http://www.meanderpark.com ) oba masz pod drodze na południe Europy
Danka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danka » 04.08.2007 15:25

o Piotrek mnie uprzedził , zawiesza się wklejanie zdjęć
Przemo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemo » 06.08.2007 07:59

kedas napisał(a):15.08 (Śr) - 19.08 (N) ZADAR
(planuje camping: Moce, Kozarica lub Soline)

Na południe od Zadaru masz kilka, kilkanaście przydomowych kempingów. Nie koniecznie musisz wybierać te największe. Wystarczy zjechać z Jardanki w kierunku morza lub wypatrywać tablic informacyjnych w miejscowościach Sukosian Sv.Petar n/Moru. Przed wszystkim cisza i spokój, szczególnie polecam Sv.Petar - poszukaj na Forum znajdziesz kilka jak nie kilkanaście wątków o tych miejscowościach

19.08(N) - 26.08 (N): DUBROVNIK
(campingi: Prapratno lub Sladenovici)

Byłem w Prapratnie kilka lat temu było bardzo fajnie.
Jest plaża z niezbyt głęboką wodą, a sam kamp jest dość dobrze ocieniony. Jak byłem to na sanitariaty nie było narzekań.
Acha po kempingu gonią takie fajne czarne mrówki, mają ok centymetra długości. :lol:

No i pobliżu Ston z "murem Chińskim" :lol:
http://tinyurl.com/37kv27
Na Korczulę niedaleko, można się wybrać na wycieczkę. Auto zostawisz w Orebiciu a na Korczulę popłyniesz promem.

A tak przy okazji
Daruj sobie odwiedzanie Tatralandii - podzielam opinię, jest strasznie przereklamowana i niesamowicie zatłoczona.
Jak już chcesz zrobić przerwę to albo Oravice albo Beszenova.
Z tym, że w obu nie ma zbyt wiele atrakcji dla dzieci, głównie to same baseny, do taplania idealne.
Kwatery znajdziesz bez problemu na miejscu, naganiaczy jest sporo.
Szukaj napisów "ubytowanie", cen nie podam po nie korzystam.
victor1111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) victor1111 » 07.08.2007 09:56

woka napisał(a):Jak dla mnie .... tragedia. Nigdy nie jechałem na wczasy z góry ułożonym planem rozpisanym co do dnia. Jedziesz na wczasy czy na "zaliczenie", "wyjazd służbowy", "skierowanie", etc. Moim zdaniem, tam, już na miejscu życie samo podpowie co, gdzie i jak. Może sie okazać, że to na co Ty przeznaczasz dwa dni, po paru godzinach będzie "zaliczone", może być sytuacja odwrotna. Ponadto pędzić z miejsca na miejsce - dla mnie jest to bez sensu.

zgadzam sie z przedmówcą, no może nie do końca, bo pewne rzeczy warto z góry założyć że sie zobaczy badz odwiedzi, ale faktycznie moim zdaniem troche przegiales :) A teraz do rzeczy:
Wez pod uwage sytuacje jaka panuje teraz na CRO (POŻARY) wiele kampingow zamknietych lub juz nieistnieje. Dubrovnik coprawda uratowany, ale nie wiadomo jak sie dalej potoczy walka z żywiołem. Trzeba zapytac tych co dopiero wrocili lub sledzic Chorwackie dzienniki i media. http://vijesti.hrt.hr/ShowArticles.aspx ... leId=29991

Podpisuje sie rowniez 2-ma rekami aby odpuscic sobie Istrie (za malo czasu.)
Tatralandia w sobote zawalona ludzmi, moze lepiej zabrac dzieciaki do KRKA zamiast tracic czas na basenach? w Polsce mamy nie gorsze. A pisales ze nia jestes zwolennikiem piszczacych mas homo sapiens sapiens.
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 07.08.2007 10:53

A ja jeszcze o czyms innym:

Dubrownik. Jak dla mnie jeden dzien to za malo... No i w upale to meczace... Bo przeciez fajnie jest wejsc na mury (rano najlepiej), na Srd (mozna samochodem) tez przed poludniem (chodzi o swiatlo, po poludniu bedziecie "pod slonce"), pospacerowac po miescie, wczuc sie w atmosfere... No i trzeba tez pospacerowac wieczorem, zeby zobaczyc oswiatlony Dubrownik...
Sama kilka lat temu mialam zamiar do Dubrownika zajrzec na jeden dzien, a wyszly nam trzy wizyty...
kedas
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kedas » 08.08.2007 16:40

Witam znowu

troche to trwało zanim przetrawiłem wasze rady
posiedzialem nocami na tym forum i chyba wszystkich mozliwych stronkach campingów chorwackich - poszly przy tym sześciopaczki Warki zakupione na wyjazd, ale co tam - dokupi sie, a takie planowanie wakacji to juz prawie jak same wakacje wiec mi sie nalezy nie? :wink:

Do rzeczy - plan sie zmodyfikował tak, że:
- jedziemy raniutko w niedziele 12.08 spod Szczecina (moze ktos na forum zna Łobez :?: ) przez Niemcy
- nocleg w Austrii koło Grazu (oekotel)
- w poniedziałek rano - mam nadzieje - omijamy wszystkie korki i inne niespodzianki i - zaleznie od nastroju, pogody i generalnie kaprysu dzielnej załogi - albo lądujemy rano w Plitvicach i po południu na wybrzeże, albo Plitvice zostawiamy na później i od razu nad Jadran

- miedzy Zadarem a Sibenikiem - poki co - celujemy w camping FILIP w Sv. Filip i Jakov (na wszelki wypadek zrobilem niezbowiązującą rezerwację)
- po tygodniu przenosimy sie do campu Sledinovici pod Dubrownikiem
(też zrobiłem coś w rodzaju wstępnej rezerwacji "miejsca przy morzu", ale nie wiem czy to coś da, bo nie brali ode mnie żadnych danych, hasła itp - generalnie jak sie dziewczyna dowiedziala, ze po 20.08, to stwierdzila ze na pewno bedzie trzymac dla nas miejsce 8O )

- no a potem na dwa tygodnie pod Trogir 8)

Jeszcze raz dzieki wszystkim pomocnym
no i ... odezwe sie jak wroce
Kedas[/i]
Danka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danka » 08.08.2007 17:39

udanego urlopu :papa:

pamiętaj tylko , że w Oekotelu musisz być , bodajże do 19.00 , gdyby na trasie coś się wydarzyło , że będziesz miał kłopoty z dotarciem na czas , to dzwoń do nich , bo anulują rezerwację...

takie problemy miał w tym roku toudee...
victor1111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) victor1111 » 09.08.2007 08:19

Również udanego wypoczynku. Jak wrócisz koniecznie relacja no i kilka fotek z Trogiru.
Poprzednia strona

Powrót do Kempingi

Prośba o recenzję planu wyprawy - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone