igggid napisał(a): to jak na druga strone lustra?
Podejdź do czekających na przejazd samochodów i zapytaj - najlepiej autochtonów. Istnieje duża szansa, że przewiązą Was przez tunel, a byc moze pomogą nawet znależć kwaterkę.
Pozdrawiam
Rafał
Mariusz Gubernat napisał(a):Do "Eligiusz Przechodzki" i "maciek1956" - wysyłam to co chcieliści, gdyby coś było nie tak to napiszcie.
Pozdrav.
igggid napisał(a):Dzieki dzieki konkretna wiedza plynie rzeka.
Przy okazji: byl na forum link do baaardzo dobrej mapy Hvaru ale gdzie?
W ogole to zakupilbym chetnie mapy fizyczne Hvaru Lastova i Visu. Mam super mape korculi Kartograf 1:50000. cos takiego mozna kupic lub wydrukowac?
maciek1956 napisał(a):Mariusz Gubernat napisał(a):Do "Eligiusz Przechodzki" i "maciek1956" - wysyłam to co chcieliści, gdyby coś było nie tak to napiszcie.
Pozdrav.
Dostałem, wielkie dzięki, zdjęcia super.
Tylko czy ja przejadę przez tunel, auto ma około 2.2 szerokości ?
Może jest jakaś drogą górą ?
Mariusz Gubernat napisał(a):maciek1956 napisał(a):Mariusz Gubernat napisał(a):Do "Eligiusz Przechodzki" i "maciek1956" - wysyłam to co chcieliści, gdyby coś było nie tak to napiszcie.
Pozdrav.
Dostałem, wielkie dzięki, zdjęcia super.
Tylko czy ja przejadę przez tunel, auto ma około 2.2 szerokości ?
Może jest jakaś drogą górą ?
Tu jest na ten temat
forum/viewtopic.php?t=8139&postdays=0&postorder=asc&highlight=gromin%20dolac&start=30
Eligiusz Przechodzki napisał(a):Witam i pieknie dziekuje za wszystkie podpowiedzi, zdjecia, linki do apartamentów etc. Prosze, piszcie jeszcze, wiedzy nigdy dość. Np. czy polecacie wyprawe na Pakleni otoci i Brac ? Mam taki zamiar, ale podobno promy we wrzesniu kursują na Brac stosunkowo rzadko.
I kolejna sprawa: jeśli chcę się tam wybrać, a także pozwiedzać miasto Hvar, Stari Grag , Jelsę itd., to czy - Waszym zdaniem - jest sens zamieszkać gdzieś na południowym wybrzeżu (np. Ivan Dolac) i tłuc się codziennie po kilkadziesiąt kilometrów ? Może znacie jakieś urokliwe, spokojne miejsce z fajną plażą w okolicy Stari Gradu, Jelsy lub Hvaru ?
Pozdrawiam ciepło.
Eligiusz
igggid napisał(a):3. Czy w ktorejs z osad za Pitve sa sklepy ogolnospozywcze, jak ceny i konoby?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi