napisał(a) Zuzanka1 » 25.08.2015 09:43
Pula nie jest taka zła. Zależy co kogo rajcuje i szuka. Tylko w Puli albo rybki albo pipki, albo blisko ładnych plaż albo starego miasta do którego krótkim spacerkiem dotrzesz na wieczorne smakowitości.
Ja bym ci poleciła Primosten (moje pierwsze miasto w Chorwacji, moje dzieci miały wtedy 17 miesięcy i 4 lata, priorytetem ze względu na dzieci było dla mnie łatwa dostępność ładnych miejskich plaż i starego rynku bez konieczności ruszania samochodu albo długiego chodzenia), tam znajdziesz wszystko czego trzeba - piękne płaskie plaże ze żwirkiem dla dzieci - czyli obie Raduki, stare miasto na cyplu, liczne konoby, The legend Pub gdzie grają koncerty co wieczór (we wrześniu też). Gdybyś znalazł kwaterę do wysokości ul. Dalmatinskiej miałbyś wszystko w zasięgu 5-15 minut spaceru, a nawet jak dalej nieco to też wszystko osiągalne z buta. Wózek daje radę, Primosten jest dosyć płaski do ul. Dalmatinskiej, nie ma tam tylu schodów co np. w Breli. Bardzo dobre miasto wypadowe dla Splitu, Trogiru, Szybenika, NP. Krka (jeśli jeszcze nie byliście). Od magicznej granicy 1000 km w Zadarze to dodatkowe ok. 115 km czyli 1,5 godz. jazdy. Wcale nie tak źle. Przemyśl, obejrzyj zdjęcia:0 Ja mogę ci wkleić własne zdjęcia wieczorem, jeśli będziesz oczywiście zainteresowany.
Kwatery, w której byliśmy ci nie polecę - odbiegała sporo standardem od oczekiwanego (ze względu na czystość), chociaż miała zajebiaszczy widok z tarasu na marinę (ul. Ninskog).
Szczególnie polecam ul. Ninskog, Jelacica i Dubrovacka na kwatery.
Na zachętę zdjęcie z sieci www