Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Prośba o pomoc w wyborze miejsca wakacji

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Ronaldinio
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ronaldinio » 27.01.2018 18:33

Witam serdecznie, mam spory kłopot w wyborze kierunku tegorocznych wakacji, opiszę tutaj krótko gdzie byłem, czego oczekuję i jaką gotówkę chciałbym przeznaczyć - chciałbym więc nie znaczy, że nie sprzedam nerki i dołożę do wakacji :wink:

1.Najlepiej Wyspa ale niekoniecznie, wyspa dlatego, że lubię jeździć i zmieniać miejsce plażowania oraz oglądać ciekawe Naturalne widoki, nie znaczy, że nie zachwycam się architekturą, jednak moje oko uspokaja natura, piękne plaże, klify i kolor wody - ciepłej wody, takiej abym mógł sie w niej spocić :!: , dlatego, jeśli jest rejon spełniający oczekiwania może być ląd.

2.Wybieram się rodzina 4 osobowa, nie może być totalnych nudów ale lepiej aby w okresie w którym jadę też nie było tak, że będę musiał walczyć o leżak, jadę z dorosłymi dziećmi, sami też lubimy gdzieś na szoping wyskoczyć czy spacery promenadą uskuteczniać.

3.Możliwy okres wyjazdu czy wylotu to najlepiej już od ok 15-20 czerwca, ale też mogę zmienić decyzję na środek sezonu lub pażdziernik. Pieniążki jakie mam ochotę wydać na noclegi z jedzeniem to 12tys w tym śniadania i obiado-kolacje i internet w pokoju gratis a nie że 4 euro za godzinę, ilość noclegów to 9-11.

4. Gdzie byłem i co mi się podobało, dotychczas zawsze sam organizowałem, zawsze było wspaniale i zawsze pełne zadowolenie, zawsze jechałem kampingiem albo osobówką, ale teraz czuję, że nie dam rady sam zorganizować bo cel raczej będzie poza zasięgiem sił lub samochodu, samolotem nigdy nie leciałem i przerośnie mnie organizacja, dlatego w grę wchodzi również biuro podróży ale i samodzielna organizacja jeśli jest szansa, że uzyskam w tym temacie wsparcie :(

a] Chorwacja, byłem kilka razy, zjechałem całą, nie byłem tylko na wyspach Chorwackich, ale tam odpada bo planuję rejs po wyspach w niedalekiej przyszłości.

b] Albania, byłem kilka razy, zjechałem całą, koniecznie trzeba by wrócić i nacieszyć się dobrociami za śmieszne pieniądze

c] Grecja, byłem na Korfu, Zakyntos, Lefkada - Najlepsza Zakyntos

d] Sycylia, Vulcano i Calabria, no bomba pierwszej klasy, ale tam jeszcze wrócę jak dożyję.

Opisałem jak najkrócej i jak najlepiej wszystko, niezmiernie liczę na pomoc doświadczonych podróżników, lub znajomych doświadczonych podróżników, co mają podobne potrzeby, rozumieją czego szukam i mogą coś polecić.

:papa:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 27.01.2018 18:51

Może Azja?
Loty ogarniesz sam,hotele na miejscu są tanie. Ale to raczej na innym forum - fly4free

A z bliższych to może być: Kreta - piękne plaże, Malta-wygodna komunikacja - samolotem sam bez problemu ogarniesz. Sardynia- piękne plaże - samochód+prom.
Ronaldinio
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ronaldinio » 27.01.2018 19:00

Szybka odpowiedź, to lubię, bo czas szybko ucieka...a wakacje tuż tuż, Azja wchodzi w grę, lecz z ogarnianiem samolotów jak pisałem cieżko bo nigdy nie latałem i czy wogóle mam zacząć szukać na 10 dni tak daleko bo samoloty tak daleko zapewne drogawo, Kreta od tygodnia u nas na tapecie, strasznie trudno coś wybrać, dopiero poznaje te klimaty, znaczy tereny, to duża wyspa, mam taki mętlik w głowie...
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 27.01.2018 19:03

Azja- zajrzyj na podaną stronę - tam ten temat jest mocno wałkowany i rozeznany. Podaj problemy i na pewno ktoś Ci pomoże. Loty możesz też poprosić o znalezienie w biurze podróży - coś Ci zaproponują, godziny, linie itp. a przecież ostatecznie nie musisz skorzystać...
Może też być Cypr - samolotem spokojnie sam sobie poradzisz. Proponuję październik. Tu moja relacja.
tiwa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tiwa » 28.01.2018 00:11

Kreta w czerwcu :D . Nie byłem, ale myślę, że będzie w sam raz :mrgreen: .
pzdr. :wink:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 28.01.2018 10:21

Ale morze ma być do spocenia :D więc we wrześniu będzie cieplejsze.
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 28.01.2018 10:57

Przyłączam się do zdania przedmówców.
Znajomi, którzy świat zjeździli, jak nie mają pomysłu na wypad, jadą na Kretę.
Blisko, dla każdego coś miłego - góry, wąwozy, zabytki, morze, gościnni gospodarze.
Na pierwszy rzut, najlepiej rejon Chania, ewentualnie Rethymnon.

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies