Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Prosba o pomoc...

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
KEKS
Prosba o pomoc...

Nieprzeczytany postnapisał(a) KEKS » 27.06.2003 09:39

W tym roku po raz pierwszy, ze względów finansowych, mam zamiar spędzić urlop pod namiotem. Mam pytanie do osób które były juz pod namiotem w Chorwacji. Jaki jest koszt pobytu (2 + dziecko 6 lat) + dojazd ( Krakowa - okolice Zadaru) + nieprzewidziane wydatki + inne? Przeglądam cenniki ale prawdę powiedziawszy mam problem z podliczeniem wszystkich pozycji. Jest ich sporo i wprowadzaja zamieszanie. Np. jeżeli biorę pozycję namiot + samochód to czy mam również doliczyć parcelę?
Może ktoś z was poleci jakiś niedrogi (koniecznie), cichy i "przyjazny" dla dziecka camping? Wstępnie planuję pobyt (druga połowa sierpnia) gdzieś na linii Rijeka - Zadar lub na Istrii. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.

Pozdrowienia
keks
maciogg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciogg » 27.06.2003 10:31

KEKS napisał(a):Jaki jest koszt pobytu (2 + dziecko 6 lat) + dojazd ( Krakowa - okolice Zadaru) + nieprzewidziane wydatki + inne? Przeglądam cenniki ale prawdę powiedziawszy mam problem z podliczeniem wszystkich pozycji. Jest ich sporo i wprowadzaja zamieszanie. Np. jeżeli biorę pozycję namiot + samochód to czy mam również doliczyć parcelę?
Może ktoś z was poleci jakiś niedrogi (koniecznie), cichy i "przyjazny" dla dziecka camping? Wstępnie planuję pobyt (druga połowa sierpnia) gdzieś na linii Rijeka - Zadar lub na Istrii. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.

Pozdrowienia
keks

Dzienny koszt kampingu za 2 osoby, dziecko, auto, namiot i prąd to pomiedzy 16 a 23 euro dziennie (ceny z tych kampingów, gdzie w tym roku chcemy być).

Koszty dojazdu to paliwo (sam najlepiej wiesz, ile spalisz) + autostrady (poszukaj na formu, jest dużo na ten temat) + ubezpieczenie kosztów leczenia (ok. 120 zł. za 2 dorosłe + dziecko) no i dobrze mieć assistance na europę.

W tym roku ( 11 lipca :D ) jedziemy z 6-cio latkiem tez pod namiot na 2,5 tygodnia. Robimy Dubrovnik, potem Istrie i na koniec Wenecję.
Nasza kalkulacja (to tylko założenia :) ):
- autko: 900-1200 zł. (paliwo, autostrady, ubezpieczenia)
- kampingi: 1500 - 1800 zł. (tu Włochy trochę się dokładają)
do tego jedzonko (nie wozimy nic ze sobą) oraz inne atrakcje

Dla porównania w tamtym roku bylismy z dzieckiem 2 tygodnie na Istrii pod namiotem a w drodze powroten jeszcze Budapeszt i cały wyjazd się zamknął w 3.500 zł. (aż się zdziwiłem, że tak mało wyszło)

Jeżeli masz jakieś szczegółowe pytania to dzwoń 605991323
SylwiaMM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SylwiaMM » 27.06.2003 10:44

[/quote]Dla porównania w tamtym roku bylismy z dzieckiem 2 tygodnie na Istrii pod namiotem a w drodze powroten jeszcze Budapeszt i cały wyjazd się zamknął w 3.500 zł. (aż się zdziwiłem, że tak mało wyszło)

Jeżeli masz jakieś szczegółowe pytania to dzwoń 605991323[/quote]

W ubiegłym roku byliśmy 2 tygodnie również na Istrii. Całość 2 + dziecko 4 lata = 4000PLN
- samochód Fiat Palio
- przejechane 4200km (bez omijania czegokolwiek płatnego!!!)
- "mocne" zakupy w Czechach i to duuuużo ;)
- noclegi na kwaterach nie kempingach
- żadnego jedzenia z Polski, wszystko kupowane w Chorwacji + knajpki
- jedniodniowy wypad do Triestu
- wszelakie atrakcje typu rejsy stateczkami + pełno pamiątek :)
.... i chyba to wszystko

Pzdr.
jarwoj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarwoj » 27.06.2003 11:54

KEKS napisał(a):Wstępnie planuję pobyt (druga połowa sierpnia) gdzieś na linii Rijeka - Zadar lub na Istrii.

Jeśli jedziesz pierwszy raz, to odrzuć myśl o wyprawie w ten rejon. Mało atrakcyjne miejscowości, nieciekawe kampingi, duży hałas od magistrali adriatyckiej, a od Senj na południe zanik bazy turystycznej.

Ze swoich planów wybierz Istrię. Śmiało mogę polecić kamping Indie w miejscowości Banjole koło Puli. Zobacz na http://camping.hr/ aktualne ceny. Spójrz też na obszar (ha) i pojemność (w osobach) tego campu. Wynika z tego mały współczynnik zaludnienia w porównaniu z innymi. Jeśli wyrazisz zainteresowanie mogę go opisać.
KEKS

Nieprzeczytany postnapisał(a) KEKS » 03.07.2003 12:12

Dzięki serdeczne za wszystkie rady. Dokonałem wstępnych obliczeń i wyszła mi kwota ok 2tys PLN (przejazd + 10 dni pobytu). Zakładam że wezmę trochę jedzenia ze sobą. Na podstawie informacji z forum wybrałem jako miejsce Murter. Jeżeli ktoś może udzielić mi informacji na temat campingów na Murterze i warunków jakie tam są będę wdzięczny.

pozdrawiam
KEKS
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 04.07.2003 13:24

od 2 do 3 eura za osobe
bonczek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonczek » 08.07.2003 16:37

tani camp OLIVA w sukosanie (dalmacja) ok niecale 2 euro w czerwcu za dorosla osobe, 6 -latek prawdopodobnie jescze sie zmiesci w stawce dzieciecej, czyli za friko :)

Powrót do Kempingi

Prosba o pomoc...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies