napisał(a) maciogg » 27.06.2003 09:31
KEKS napisał(a):Jaki jest koszt pobytu (2 + dziecko 6 lat) + dojazd ( Krakowa - okolice Zadaru) + nieprzewidziane wydatki + inne? Przeglądam cenniki ale prawdę powiedziawszy mam problem z podliczeniem wszystkich pozycji. Jest ich sporo i wprowadzaja zamieszanie. Np. jeżeli biorę pozycję namiot + samochód to czy mam również doliczyć parcelę?
Może ktoś z was poleci jakiś niedrogi (koniecznie), cichy i "przyjazny" dla dziecka camping? Wstępnie planuję pobyt (druga połowa sierpnia) gdzieś na linii Rijeka - Zadar lub na Istrii. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
Pozdrowienia
keks
Dzienny koszt kampingu za 2 osoby, dziecko, auto, namiot i prąd to pomiedzy 16 a 23 euro dziennie (ceny z tych kampingów, gdzie w tym roku chcemy być).
Koszty dojazdu to paliwo (sam najlepiej wiesz, ile spalisz) + autostrady (poszukaj na formu, jest dużo na ten temat) + ubezpieczenie kosztów leczenia (ok. 120 zł. za 2 dorosłe + dziecko) no i dobrze mieć assistance na europę.
W tym roku ( 11 lipca
) jedziemy z 6-cio latkiem tez pod namiot na 2,5 tygodnia. Robimy Dubrovnik, potem Istrie i na koniec Wenecję.
Nasza kalkulacja (to tylko założenia
):
- autko: 900-1200 zł. (paliwo, autostrady, ubezpieczenia)
- kampingi: 1500 - 1800 zł. (tu Włochy trochę się dokładają)
do tego jedzonko (nie wozimy nic ze sobą) oraz inne atrakcje
Dla porównania w tamtym roku bylismy z dzieckiem 2 tygodnie na Istrii pod namiotem a w drodze powroten jeszcze Budapeszt i cały wyjazd się zamknął w 3.500 zł. (aż się zdziwiłem, że tak mało wyszło)
Jeżeli masz jakieś szczegółowe pytania to dzwoń 605991323