napisał(a) joanna młodzik » 30.07.2013 07:51
Byłam i pod namiotem i na kwaterach. Ceny są niestety zbliżone. Zależy w jakim składzie jedziecie. Mając kwaterę napewno jest wygodniej niż w namiocie , ale zależy co kto lubi , namiot ma też swój urok. Kiedy ja byłam z dzieckiem w namiocie i były dwa razy burze w nocy , mała trochę się bała , ja nie powiem - też , bo pioruny waliły w morze , aż miło. Trochę więcej jest sprzątania , czy ogólnego utrzymania porządku , gary do mycia trzeba nosić do zlewów , do pryszniców tez trzeba się tarabanić . No i więcej rzeczy trzeba zabrać ze sobą . Kwatera jest o tyle dobra ,że jest wygodniej i sprawniej wszystko idzie. W zeszłym roku , w sierpniu ,byłam na campie ale w mobile home i było super. Szczególnie w momencie , kiedy nadeszła potężna burza z wiatrem o sile małego huraganu , podziękowałam sama sobie ,że wybrałam domek , nie namiot. Nasz domek cały się trząsł , dzieciaki się trochę bały , na dworze łamały się mniejsze drzewa , leciały gałęzie , wywrócił się nawet kontener ze śmieciami. Myślałam , co czują ci ludzie w namiotach. Wszystko trwało ze 20 minut , a szkód narobiło sporych . Cały dzień później służby porządkowe sprzątały teren. Jeśli chodzi o namiot , tego tylko bym się obawiała - nawałnic i niespodziewanych załamań pogody , które , jak do tej pory myślałam, w Chorwacji nie istnieją , ale cóż , klimat wszędzie się zmienia.