Witam,
To mój pierwszy post na forum, niniejszym witam wszystkich. Od miesiąca śledzę archiwalne i nowe posty, dziękuję Wam za tą wiedzę z której chętnie skorzystam. W tym roku spędzie pierwszy urlop w Chorwacji - dwa ostatnie tygodnie sierpnia.
Mam zanotowanych kilka miejscowości polecanych przez bywalców, ale może bezpośrednio jeszcze ktoś mi coś poleci, chciałbym przede wszystkim wylądować (mogę rozdzielić pobyt na 2 miejsca):
- w miejscu odludnym, bez imprezowym, bez tłumu turystów (może to być wioska czy kompletne zadupie między miasteczkami,
- interesuje mnie region Dalmacji, może być wyspa, ale chyba wolę bezpromową przeprawę
- kamienistość plaży nie ma znaczenia, ale lepiej bez płyt i z czystą wodą
- koniecznie chciałbym w okolicy zatoczki i wysepki - zabieram ponton i chcę trochę popływać z maską i rurką
- odległość kwatery od plaży - raczej bez znaczenia, dojedziemy rowerem (mam nadzieję
- jedziemy tylko we dwójkę, nie mamy dzieci,
- jedziemy w ciemno, ale szukamy raczej miejsca z niższymi cenami (wynajmiemy pokój z łazienką lub tańszy apartament)
- myślałem o miejscu typu Brijesta, ale tam chyba nie ma za wiele wysepek by dopłynąć pontonem (z wiosłami)
- fajnie, gdyby w okolicy były trasy rowerowe
- muszę załapać się na rybny piknik, ale mogę dojechać rowerem/autem
w zamian za Waszą pomoc zapewniam, ze zamieszczę pełną relację i fotorelację z naszego pobytu! dzięki wielkie z góry i miłego dnia
pozdrawiam
Muka