napisał(a) janek23 » 20.07.2005 09:07
Witam
trampm napisał(a):Bardzo proszę o podanie aktualnych cen na kempie Lili na Hvarze.Wybieram się w sierpniu ( dwie osoby dorosłe + dwie dziewczynki lat 11 i 14 + samochód + namiot + energia ).
A wracając do campu Lili - miałem okazję w tym roku spędzić tam część urlopu. Ceny nie zmieniły się (w porównaniu do ubiegłego roku) tzn. 6E od osoby - lipiec i chyba sierpień, 5E - czerwiec. Bez różnicy czy przyjeżdża się na rowerze i śpi w hamaku czy samochodem i nocuje w namiocie.
Co do plaży to jest bardzo malownicza, ale trochę za mała, w porównaniu z wielkością campu (wiem że taką wypowiedzią mogę podpaść wielu miłośnikom Lili). Byłem tam na przełomie czerwca/lipca i przeżyłem potop czeski. Jedynie 2 samochody na polskich blachach 3 na niemieckich poza tym sami czesi. Na plaży przez cały dzień i całą noc porozkładane były koce, leżaki, materace celem rezerwacji miejsca - wyglądało to powiedzmy nienajlepiej. Z tłumem na plaży poradziliśmy sobie nastepująco, rankiem jeździliśmy do Hvaru i z tamtąd boat-taxi na wyspę Jerolim lub Marinkovac. A tam cisza spokój i dużo przestrzeni wokoło.
Ale poza tym sam camp jest świetny, ale najlepszy jest dojazd do niego czyli przejazd przez tunel Pitve, jak również przez samą miejscowość Pitve.
Pozdrawiam,
Janek