Witaj Trampm! Proszę o namiary na ten kemping na Korculi, Przeczytałem szczegóły, ale danych adresowych jako żywo nie widzę.
Hvala z góry...
ally napisał(a):Fakt, plaża mogłaby być większa. Ja chyba miałam szczęscie bo naprawdę tłoku nie było a byłam w drugiej połowie lipca.
Żałuję jednak, ze choć kilka razy nie skorzystałam z podanego przez Ciebie sposobu plażowania na wysepkach w pobliżu Hvaru.
Witam,podaj namiar na ten kamp.brzmi zachęcająco.Z góry dzięki.trampm napisał(a):Oczywiście bardzo proszę.
Ceny tak jak juz napisałem wcześniej wyjątkowo niskie.W 2004 za rodzinę 2 dorosłe + 10 i 13 lat dzieci + namiot + auto + prąd zpłaciłem około 38 zł (oczywiście po przeliczeniu na złotówki )Jak się orientuję to właściciel nie zmianiał cen od około 8 lat (nawet wisi tam gdzieś oficjalny cennik z pieczątakimi oraz datą z lat 90.Kemping położony jest przy domu starszych właścicieli, większość zacieniona.Dom gospodarzy dyskretnie oddalony.Rewelacyjne sanitariaty.Nowe.A właścicielka co parę godzin bardzo starannie wszystko sprzątała (właściwie to niewiele miała do sprzątania ponieważ oprócz nas w sierpniu były może jaszcze jakieś 3 czy 4 namioty.)Naprawdę wyjątkowo czysto i pachnąco.Właściciele przemili.Jeden jedyny jak dla mnie minus to dość dalekie zejście do morza.Jakieś 400 metrów w dół.( Z kempingu przepiękny widok na morze ).Plaża mała, małe kamienie.My raczej chodziliśmy troszeczkę dalej na skałki i tam przez cały dzień urzędowaliśmy.Doskonałe miejsce do podwodnych wojaży (także z samą maską i rurką ).Obok kempingu jakieś 300 metrów przepiękny ponkt widokowy (trzeba troszeczkę wspiąć się ścieżką do góry) "swiety Juryj" z kapliczką.
Podsumowując:
Znakomite miejsce dla tych którzy pragną wypoczynku z dala od ludzi i zgiełku miasta.Cisza,spokój przepiękna przyroda i jescze raz spokój.Przepiękne widoki oraz czystość kempingu.
Ps.Dla tych którzy chcieliby troszeczkę miasta polecam oddaloną jakieś 6 km od Potirny Vela Luce gdzie w pełni kwitnie życie towarzyskie.Jest również ala hipermarket gdzie można zrobic większe zakupy.