Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

prośba - kwatera i informacje o pakostane

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 14.02.2008 22:30

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
od końca czerwca.... :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.02.2008 22:36

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link dwie są nawet z basenem, jak komuś słona woda szkodzi.

Pakoštane - Split
Odległość: 130km w tym 78km na autostradach
andy46
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) andy46 » 15.02.2008 09:05

Dzięki, Janusz.
O Pakostane zresztą, dowiedziałem się juz sporo, właśnie z Twoich wypowiedzi na forum. Czytałem Twoje wrażenia z podróży po małych miejsowościach od Zadaru na południe......i wybrałem to miejsce.
Czemu tak krótko? hmm :( Względy zawodowe-praca. Na pewno chciałbym na dlużej . Może następnym razem..., albo na emeryturze :D .
Czy te ceny ktore sa na stronie podanej przez Ciebie dotycza wynajmu domków w Kozaricy? Ja wybrałem już prawie ( bo jeszcze zaliczki nie wpłaciłem i się cały czas "rozglądamy") apartman za 50 lub 65 euro na 4 osoby/ dzien. Czy to drogo? Mam jeszcze pytanie. Czy szukać pokoi z klimą? Bo moje nie maja a tu niktórzy na forum piszą, że trudnoa spać, tak gorąco....
Pozdrawiam...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.02.2008 10:09

O która stronę z cenami chodzi ??

Ceny nocowania na kempingu Kozarica zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link oraz zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link w lipcu są porównywalne z cenami kwater, jako że kemping jest bardzo dobry, mobil home - jeśli dobrze pamiętam chyba mają klimatyzację.
Cennik masz pod zakładką "Iznajmljivanje" - po otwarciu można go powiększyć suwakiem.
W sezonie domki i przyczepy nie stoją puste, więc na lipiec - gdybyś się na nie decydował - trzeba je rezerwować.
W kwaterach nigdy w Chorwacji nie spałem, więc nie wiem jak tam jest w nocy, początkiem lipca nie ma tak wielkich upałów, aby była potrzebna klimatyzacja.

50- 65 euro za apartament 4 osobowy to typowa opłata w sezonie, taniej jak 50 euro nie znajdziesz. :papa:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 15.02.2008 16:19

Rok temu w Pakostane nie bylem.
2 lata temu 40 euro
Teraz z dolożona klimą 55 i to po starej znajomości; 3 czy 4 pobyt.
andy46
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) andy46 » 17.02.2008 23:12

Dzięki Janusz.
Jesteś bezcennym żródłem informacji :D
andy46
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) andy46 » 26.02.2008 19:22

Mam jeszcze jedno pytanie, choć nie związane koniecznie z Pakostane, ale ogólne.
Jedziemy do Cro pierwszy raz, więc proszę podpowiedzcie jaką przeciętnie kasą trzeba dysponować na dzień dla 4 osób.
W miarę oszczędne gospodarowanie(posiłki we własnym zakresie w apartamencie, choć, powiedzmy,co drugi dzień, też chcielibyśmy spróbować Chorwackich specjałów w jakieś knajpce).
Należy mieć kasę w kunach czy może w euro?
Dzięki i bardzo liczę na podpowiedzi Janusza, FUXA i innych.......
Pozdrawiam:)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.02.2008 20:24

Ja nie stołowałem sie nigdy w restauracjach nawet co drugi dzień.
Zawsze było swoje jedzonko na kempingu, więc cen w restauracjach nie znam i trudno mi powiedzieć ile na to trzeba kasy.
W sklepach kupowałem tylko pieczywo, nabiał i piwo.
A jeśli chodzi konkretnie o pieniądze , to trzeba zabrać euro lub złotówki i na miejscu wymienić na kuny. Można mieć też karty płatnicze, bo prawie wszędzie można nimi płacić za wyjątkiem placów targowych z owocami i rakiją :wink:
Ostatnio edytowano 28.02.2008 22:18 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 26.02.2008 20:24

Knajpa z winem (70 kun/l) okolo 300-500 kun, w zależności, jaki macie apetyt. Górna stawka, jak dla nas, nie do przejedzenia. Ryba, porcja, okolo 70, prsut-to samo. Kawa tania.
Kruh 7 kun, mięso wolowe drogo, drób, wieprzowina taniej, lecz drożej, niż w PRL.
Poszukaj watku o cenach w cro.
Acha. Lody 5 kun za gałkę.
Piwo w sklepie 5-7 kun.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 26.02.2008 21:23

Jadłem kilka razy w Pakostane w knajpkach, ceny ok 70-100 kun na osobę, z piwem lub litrem wina. Dosyć tanie to girice-małe rybki smażone w całości, 25-30 kun, nam bardzo smakują. Knajpa najbardziej polecana, przez większość poznanych miejscowych urlopowiczów-Polaków, to Trii Felere (czy jakoś tak, nie mam dobrej pamięci do nazw.
Dobrym rozwiązaniem do stołowania w apartamentach jet bazar w niedalekim Biogradzie, nieżle zaopatrzony w warzywa, ryby (ale po nie trzeba przyjechać dosyć wcześnie). W Biogradzie jest też kilka różnych dużych sklepów, marketów. Raczej unikaj kupowania w Pakostane, zdecydowanie drożej.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 26.02.2008 22:09

Pakostane to dobry wybór, :D :D :D znajduje się tam wiele ciekawych, i fajnych małych restauracyjek oraz pizerii, gdzie można smacznie zjeść, degustować, lub w zasadzie napić się dobrego wina i piwa. Kilka różnego rodzaju sklepów oraz malutkie targowisko, na którym można również kupić rakiję. W centrum Pakostane mieści się kościół katolicki. Z przystani wypływają małe statki wycieczkowe, jachty i motorówki. Można wypożyczyć sprzęt pływający. W zasadzie to dobry punkt wypadowy na różnego rodzaju innowacyjne wycieczki. Każdy może tam znaleźć swój raj... Myślę, że Pakostane to niezapomniane przeżycia, a także wspomnienia... chociażby zapachu morza, sosnowych lasów oraz bogatych i dorodnych winnic. :papa:
andy46
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) andy46 » 28.02.2008 22:07

Majeczka, janusz, FUX, Maciek dzięki... :D
Pozdrawiam... :)
andy46
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) andy46 » 28.02.2008 22:10

Oj.. Janusz, sory, teraz już poprawnie, a na wielką, nie tylko literę, zasługujesz jak najbardziej :)
galtex
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) galtex » 01.03.2008 18:06

andy46 napisał(a):Oj.. Janusz, sory, teraz już poprawnie, a na wielką, nie tylko literę, zasługujesz jak najbardziej :)

W 2007 jadąc do Omiśa zatrzymałem się na 4 dni w PAKOSTANE.Miasteczko całkiem przyjemne.moim pierwotnym zamiarem było zostanie na 2-tyg.Jednak bliskość jeziora skutkowała duża ilością komarów i po 4 dniach nie wytrzymałem i zwiałem do OMISIA :lol:
Dodam jeszcze że mieszkałem u bardzo przyjemnego gospodarza,gdzi w koło domu na wybiegu spacerowały stadka żółwi :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.03.2008 18:35

W Pakostane byłem w 2005 roku na kempingu i nie zauważyłem dużej ilości komarów, choć one akurat nie groźne :wink: przez dwa tygodnie pobytu żadna komarzyca mnie nie ukąsiła :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

prośba - kwatera i informacje o pakostane - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone