Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Prośba do Kasi o pomoc

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
slawekewa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekewa » 17.08.2011 20:12

Cześć Kasia
Odzywam się po kilku miesiącach,aby wrócić do szkoły.
Byłem w sierpniu w Slatinie. Porozumiewałem się jakoś ale kaleczenie języka to nie dla mnie.Mam prośbę o pomoc w rozgryzieniu Hrvatski jezićni portal.
Jak wpiszę na przykład jakiś czasownik , potem traźi i nie mam jego odmian.Czy coś robię nie tak. Z góry dzięki.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 17.08.2011 20:59

Cześć, należy przycisnąć "klawisz" "izvedeni oblici" na belce z lewej strony i wtedy pojawiają się derywaty.. choć jak zaznaczają twórcy portalu, nie wszytskie jeszcze hasła sa w ten sposób rozbudowane.
Pozdrawiam
GAPA
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) GAPA » 28.08.2011 20:40

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Cześć, należy przycisnąć "klawisz" "izvedeni oblici" na belce z lewej strony i wtedy pojawiają się derywaty.. choć jak zaznaczają twórcy portalu, nie wszytskie jeszcze hasła sa w ten sposób rozbudowane.
Pozdrawiam

Pani Kasiu! Jest pani Wielka! Tutaj można się wiele nauczyć dzięki Pani..Usiłuję nauczyć się języka chorwackiego , zakupiłam mnóstwo materiałów , które są niestety na poziomie podstawowych rozmówek zupełnie nieprzydatnych w kontaktach z Chorwatami . Ja zaprzyjażniłam się z właścicielką wynajmowanego apartamentu i za punkt honoru postawiłam sobie , że będziemy rozmawiać po chorwacku . Niestety braki mam duże , jeśli mogłabym tu czasem zaglądnąć i poprosić o pomoc....będę wdzięczna.... :)
slawekewa
Croentuzjasta
c.d. Tećaj Hrvatskog jezika do Kasi

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekewa » 15.03.2012 20:34

Cały czas w wolnych chwilach próbuję się uczyć.
Mam pytanie o tłumaczenie takiego zdania:
Hrvatski nogometni savez važan je za sve nogometne klubove.

Mam problem z važan

Chorwacki związek piłkarski jest ważny dla wszystkich klubów piłkarskich.

Czy bardziej
Chorwacki związek piłkarski jest odpowiedzialny (rządzi) klubami piłkarskimi.

Z góry dzięki
Jak będę miał jeszcze sprawy językowe, da bit će pisati na email ok.?

:wink
Nie będę zapychał servera.
Sławek
Poprzednia strona

Powrót do Kultura chorwacka

Prośba do Kasi o pomoc - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone