Dzień dobry, krótkie pytanie czy z Drvenik na Hvar, bilety można kupić z partyzanta, czy lepiej wcześniej online, oraz jak na powrót.
Z góry dziękuję za pomoc.
Kerad n napisał(a):Dzień dobry, krótkie pytanie czy z Drvenik na Hvar, bilety można kupić z partyzanta, czy lepiej wcześniej online, oraz jak na powrót.
mchrob napisał(a):Kerad n napisał(a):Dzień dobry, krótkie pytanie czy z Drvenik na Hvar, bilety można kupić z partyzanta, czy lepiej wcześniej online, oraz jak na powrót.
Nie ma znaczenia kiedy kupisz. Bilet ważny jest cały dzień. Najłatwiej zrobić to online przez aplikację Jadrolinja.
mchrob napisał(a):Nie ma znaczenia kiedy kupisz. Bilet ważny jest cały dzień. Najłatwiej zrobić to online przez aplikację Jadrolinja.
eXtreme napisał(a):mchrob napisał(a):Nie ma znaczenia kiedy kupisz. Bilet ważny jest cały dzień. Najłatwiej zrobić to online przez aplikację Jadrolinja.
W aplikacji trzeba wybrać porty, datę oraz godzinę.
Pytanie: gdy wybiorę np. godz. 9:00 to co jeżeli się spóźnię, bilety (samochód + 2osoby) będą ważne tak jak mówisz przez cały dzień?
Wiadomo jak jest plany swoje, a życie swoje.
Mikromir napisał(a):eXtreme napisał(a):To zależy na jakiej linii. Płynęliśmy na Hvar / z Hvaru w lipcu. Na linii Sucuraj - Drvenik (której dotyczyło wcześniejsze pytanie) wybrana godzina nie ma znaczenia - niby wybierasz czas, ale bilet i tak jest ważny cały dzień, bo nie masz gwarancji, że na dany prom się dostaniesz. Natomiast na linii Split - Stari Grad to ma już duże znaczenie, bo wcześniejszy zakup biletu oznacza rezerwację miejsca i teoretycznie powinieneś być w porcie nie później niż 45 minut przed wypłynięciem. Na jakimś etapie zakupu biletu online te informacje są podawane. Temat omawiany niedawno w tym wątku.
Trojanek napisał(a):Witam serdecznie. Mam pytanie odnośnie promu z Dubrownika do Bari. Na jakiej stronie znajdę info o kursowaniu promów? Na Direct Ferries jest info, że nie ma rejsów. Pomożecie?:)
Dzięki
Arcadio
mchrob napisał(a):Nie wiem jak z bagażnikiem rowerowym z tyłu, ale bagażnik dachowy nie jest liczony do wysokości samochodu.
Ja bym się tym nie przejmował i kupił zwykły bilet, zresztą nikt przed promem nie stoi z miarką i nie sprawdza długości aut.
Powrót do Alternatywne środki lokomocji