Marsallah napisał(a):Odnośnie promów, powraca powtarzający się co lata temat - co w przypadku wykupienia wcześniej biletu elektronicznego na stronie Jadroliniji - stajemy normalnie w kolejce razem ze wszystkimi, czy jest osobna kolejka? Z mojego doświadczenia z ostatnich lat (ale pływałem tylko promem Split-Vis) nie ma oddzielnej kolejki.
Rozumiem, że jest ograniczona pojemnością promu liczba pojazdów i po prostu osoby, które przyjadą i zechcą kupić bilet na dany prom na miejscu, a wszystkie miejsca już będą zajęte (bilety kupione przez www i wcześniej na miejscu), po prostu nie ustawią się w kolejce, a przynajmniej na prom nie wjadą i tyle. A jak ktoś stoi w kolejce do promu, to po prostu ma bilet.
Marsallah napisał(a):Ja bilety na prom zwyklę kupuję przynajmniej z miesięcznym wyprzedzeniem! Coraz więcej osób tak robi, więc nie dziwota, że zwłaszcza na małych promach brakuje miejsc, jak ktoś chce kupić "po staremu", czyli na miejscu.
PJazz napisał(a):Marsallah napisał(a):Ja bilety na prom zwyklę kupuję przynajmniej z miesięcznym wyprzedzeniem! Coraz więcej osób tak robi, więc nie dziwota, że zwłaszcza na małych promach brakuje miejsc, jak ktoś chce kupić "po staremu", czyli na miejscu.
Na małych promach nie ma rezerwacji miejsc. Kupując online, zwalnia tylko z zakupu biletu w kasie biletowej. Poniżej podaje wykaz promów, gdzie jest rezerwacja biletów na konkretną godzinę.
Valbiska - Lopar
Zadar (Gaženica) - Rivanj - Sestrunj - Zverinac - Molat - Ist
Zadar (Gaženica) - Ist - Olib - Silba - Premuda - Mali Lošinj
Zadar (Gaženica) - Brbinj (Dugi otok)
Zadar - Bršanj - Rava - Mala Rava
Šibenik - Zlarin - Obonjan - Kaprije - Žirje
Split - Vis, Trogir (Soline) - Drvenik Mali - Drvenik Veli
Split - Stari Grad (Hvar)
Split - Rogač (Šolta)
Sumartin (Brač) - Makarska
Split - Vela Luka - Ubli
Marsallah napisał(a):Jadrolinija w końcu wypuściła własny merch! Na promie, którym wczoraj płynąłem, były dostępne (wyłącznie za gotówkę) m.in. kubki, ręczniki plażowe, magnesy, albumy, koszulki z logo lub maskotką JL. Ceny przystępne, pomijając album.
annakot napisał(a):Czy macie doświadczenie ze zwrotami biletów na prom Jadrolinija?
W tym przypadku chodzi o Dubrovnik- Bari i rejs powrotny 15-18.08, niestety nikt nie odpowiada na maila podanego na stronie do zwrotów, nie odbiera telefonu (infolinii), nie mam pomysłu jak się z nimi skontaktować...na facebooku też nie odpowiadają. Czas ucieka a z racji zmiany planów wyjazdowych nie będziemy mogli też oddać biletów na miejscu.
Będę wdzięczna za każdą podpowiedź!
masia napisał(a):annakot napisał(a):Czy macie doświadczenie ze zwrotami biletów na prom Jadrolinija?
W tym przypadku chodzi o Dubrovnik- Bari i rejs powrotny 15-18.08, niestety nikt nie odpowiada na maila podanego na stronie do zwrotów, nie odbiera telefonu (infolinii), nie mam pomysłu jak się z nimi skontaktować...na facebooku też nie odpowiadają. Czas ucieka a z racji zmiany planów wyjazdowych nie będziemy mogli też oddać biletów na miejscu.
Będę wdzięczna za każdą podpowiedź!
Anno, czy udał ci się zwrócić bilety kupione on line? Będę wdzięczna za wskazówki...