naszastruga napisał(a):Do Vela Luki kierownik załadunku przy wjeździe na nabrzeże pytał o bilety i tych z kupionymi online kierował na osobny pas. Inna sprawa, że chyba aż połowa miała takie bilety
empire13 napisał(a):1. Split - Vela Luka - minus to opłata za busa 5,2m - 820 kun oraz tylko 3 kursy.
2. Ploce - Trpanj i Orebic - Korcula.
3. Przez Neum i Orebic - Korcula.
empire13 napisał(a):naszastruga napisał(a):Do Vela Luki kierownik załadunku przy wjeździe na nabrzeże pytał o bilety i tych z kupionymi online kierował na osobny pas. Inna sprawa, że chyba aż połowa miała takie bilety
Czyli jednak warto było kupić bilet online.
Czytając wcześniejsze posty miałem mieszane odczucia.
jerro napisał(a):empire13 napisał(a):naszastruga napisał(a):Do Vela Luki kierownik załadunku przy wjeździe na nabrzeże pytał o bilety i tych z kupionymi online kierował na osobny pas. Inna sprawa, że chyba aż połowa miała takie bilety
Czyli jednak warto było kupić bilet online.
Czytając wcześniejsze posty miałem mieszane odczucia.
Po dzisiejszej próbie kupna biletu z Makarskiej do Sumartin stwierdzam, że nie ma innej opcji, niż kupno biletu online!
Prom był planowany na 8.00, w kolejce stanąłem o 6.15, bylem 3. Budka z biletami została otwarta o 7 i okazało się, że najbliższe wolne miejsce na prom jest dopiero na 14.30, czyli trzeci w kolejności prom tego dnia (sic!). Na promy o 8 i 11 wszystkie bilety były kupione online.
garciu napisał(a):Witam serdecznie . Mam pytanie . Czy ww prom kursuje ? . Mam informację że od 10.07 w Trpanj trwają jakieś prace i w związku z tym nie można wykupić biletów online . Czy tylko online ?
te kiero napisał(a):Dotarliśmy do portu w Splicie... totalny chaos, jazda na czuja, są wskazania na który prom, ale mało jednoznaczne, obsługa dopiero stoi na właściwym nabrzeżu i kieruje. Jest po sezonie, a brakuje miejsca na samochody. Do portu korek na dojeździe 45min, pewnie z uwagi na poszerzanie nabrzeża.
Na Stari Grad płyniemy Faros(z)em
te kiero napisał(a):Dotarliśmy do portu w Splicie... totalny chaos, jazda na czuja, są wskazania na który prom, ale mało jednoznaczne, obsługa dopiero stoi na właściwym nabrzeżu i kieruje. Jest po sezonie, a brakuje miejsca na samochody. Do portu korek na dojeździe 45min, pewnie z uwagi na poszerzanie nabrzeża.
dejanira_1978 napisał(a):te kiero napisał(a):Dotarliśmy do portu w Splicie... totalny chaos, jazda na czuja, są wskazania na który prom, ale mało jednoznaczne, obsługa dopiero stoi na właściwym nabrzeżu i kieruje. Jest po sezonie, a brakuje miejsca na samochody. Do portu korek na dojeździe 45min, pewnie z uwagi na poszerzanie nabrzeża.
tak zapytam bo w sobotę też będę płynąć ze Splitu, czy kupowałeś wcześniej bilety online na prom?
te kiero napisał(a):dejanira_1978 napisał(a):te kiero napisał(a):Dotarliśmy do portu w Splicie... totalny chaos, jazda na czuja, są wskazania na który prom, ale mało jednoznaczne, obsługa dopiero stoi na właściwym nabrzeżu i kieruje. Jest po sezonie, a brakuje miejsca na samochody. Do portu korek na dojeździe 45min, pewnie z uwagi na poszerzanie nabrzeża.
tak zapytam bo w sobotę też będę płynąć ze Splitu, czy kupowałeś wcześniej bilety online na prom?
Powrót do Alternatywne środki lokomocji