naszastruga napisał(a):Tu ludzie mają dylematy z którego konta zrobić ile przelewów i na które karty, aby kupić burka o grosz taniej, no to ja mam dylemat czy bilet na prom kupiony online gwarantuje mi miejsce na tymże promie, nawet jeśli będzie tłum
naszastruga napisał(a):Ponawiam pytanie. Jeśli będę mieć bilet na prom Split - Vela Luka kupiony online, który zgodnie z tym co pisze przewoźnik, jest jednocześnie rezerwacją, to czy jeśli przyjadę na przystań w wymaganym czasie min. 45 minut wcześniej, będę miała miejsce na promie, nawet jeśli chętnych będzie więcej niz mieści prom?
te kiero napisał(a):naszastruga napisał(a):Ponawiam pytanie. Jeśli będę mieć bilet na prom Split - Vela Luka kupiony online, który zgodnie z tym co pisze przewoźnik, jest jednocześnie rezerwacją, to czy jeśli przyjadę na przystań w wymaganym czasie min. 45 minut wcześniej, będę miała miejsce na promie, nawet jeśli chętnych będzie więcej niz mieści prom?
"Once you arrive in the port the port authority stuff will put you in the right line"
ustawią Cię na właściwym pasie dla rezerwacji, bo tak stanowiło moje zapytanie, parę tyg. temu
ja mam dylemat czy bilet na prom kupiony online gwarantuje mi miejsce na tymże promie, nawet jeśli będzie tłum
Marsallah napisał(a):empire13 napisał(a):14/08 w sobotę opuszczam Omiś i jadę na Korculę.
Opcje mam 3:
1. Split - Vela Luka - minus to opłata za busa 5,2m - 820 kun oraz tylko 3 kursy.
2. Ploce - Trpanj i Orebic - Korcula.
3. Przez Neum i Orebic - Korcula.
Proszę o rady. Który wariant najlepszy? Wydaje mi się że druga opcja.
Bilety pewnie lepiej kupić online?
Każda z nich jest dobra. Ja tam lubię widoki i wybrałbym trasę nr 3, chyba że mapy google pokażą korki na bośniackich przejściach granicznych. A bilety koniecznie kup zawczasu online, jeżeli jednak zdecydowałbyś się na opcję nr 1. Bo tylko na ten prom kupno biletu na dany kurs zapewnia rezerwację nań.
azrael napisał(a):"Once you arrive in the port the port authority stuff will put you in the right line"
ustawią Cię na właściwym pasie dla rezerwacji, bo tak stanowiło moje zapytanie, parę tyg. temu
Podziękowania.
empire13 napisał(a):Ile mniej więcej wjeżdża pojazdów na promy:
(633) PLOČE-TRPANJ
(634) OREBIĆ-DOMINČE
W pierwszym przypadku ułatwi mi to decyzję: stać w kolejce czy jechać przez Neum.
W drugim nie będzie wyjścia ale będę wiedział ile mam czasu na lody
Powrót do Alternatywne środki lokomocji