Ooo,
i tego linka walnąć na pierwszej stronie.
pabbllo_ldz napisał(a):Czy wy kiedyś płynęliście promem?
To że na bilecie masz 14.15 to nie znaczy że nim popłyniesz.
Są kolejki na Prom w sezonie, szczególnie w weekendy.
Trzeba być min. 1h(na obleganych kier. to może być mało) wcześniej żeby się załapać i swoje odstać.
Jak podjedziesz z biletem bez kolejki, to zostaniecie wyrzuceni na koniec..
Więc planując czas dojazdu na prom, to również trzeba uwzględnić.
Uwzględniając 1,5 - 2h zapasu na korki, prom to 0,5h różnicy mam w d..
tranquilo napisał(a):A co do promu Ploce Trpanj, to czy w sezonie nie pływają dwa na wahadle tak jak w przypadku np. Drvenik Sucuraj?
piekara114 napisał(a):tranquilo napisał(a):A co do promu Ploce Trpanj, to czy w sezonie nie pływają dwa na wahadle tak jak w przypadku np. Drvenik Sucuraj?
Z tego co wiem to wahadło trafia się tylko na trasie Drevnik-Sucuraj....
piekara114 napisał(a):tranquilo napisał(a):A co do promu Ploce Trpanj, to czy w sezonie nie pływają dwa na wahadle tak jak w przypadku np. Drvenik Sucuraj?
Z tego co wiem to wahadło trafia się tylko na trasie Drevnik-Sucuraj....
tranquilo napisał(a):
Nie płynąłem jeszcze z Ploce dlatego dopytywałem. W tym roku planuję na Peljesac popłynąć.
Mam nadzieję że obecność w Ploce około 8:00 - 9:00 rano nie spowoduje że utknę tam na pół dnia.
Z reguły czas mojej podróży oscylował w granicach 16-17 godzin łącznie z przerwami i przeprawą promową, wliczając w to średnio około 1h oczekiwania na tenże prom.
tranquilo napisał(a):A co do promu Ploce Trpanj, to czy w sezonie nie pływają dwa na wahadle tak jak w przypadku np. Drvenik Sucuraj?
boboo napisał(a):Bilety na prom Ploce-Trpanj można kupić online i jest to jednoznaczne z rezerwacją miejsca.
.
Powrót do Alternatywne środki lokomocji