black_lord napisał(a):Czy jak kupię przez internet bilety na prom na kursie Drvenik - Sućuraj
i wybiorę godzinę, to jak się spóźnię to bilet przepadnie czy mogę jechać następnym promem ?
Bilet: samochód + rodzina.
Ma ktoś doświadczenie w takim temacie ?
byq napisał(a):Hej,
od razu przyznam, że nie przejrzałem wszystkich ponad 1000 stron, więc być może gdzieś już podobny temat jest.
Widziałem sporo porozrzucanych informacji po różnych wątkach.
Póki co nie planuję przeprawy z Drvenika, bo żeby dostać się do Vrboska, to byłaby całay wyspa do przejechania.
pozdr
od razu przyznam, że nie przejrzałem wszystkich ponad 1000 stron, więc być może gdzieś już podobny temat jest.
Widziałem sporo porozrzucanych informacji po różnych wątkach.
Przeprawiać się chcę ze Splitu do Stari Grad, już doczytałem o kolejkach, biletach itd.
Pytanie mam o czas stawienia się do kolejki, chcę płynąć promem o 14:30 we wtorek 26.06.
Wydaje mi się, że taki dzień i pora, że nie powinno być dużych kolejek, ale może macie inne spostrzeżenia.
Planuję być na miejscu 11-12, no i pytanie czy łazić po Splicie czy od razu w kolejkę.
Póki co nie planuję przeprawy z Drvenika, bo żeby dostać się do Vrboska, to byłaby całay wyspa do przejechania.
Drugie pytanie o powrót, chcę się przeprawiać ze Stari Grad o 7:45 06.07, czyli piątek, chciałbym się pojawić w kolejce o 7 i pytanie czy to będzie wystarczające.
Bilety kupię zawczasu online - wiem, że nie gwarantuje to przeprawy danej godziny, tylko w danym dniu, ale chcę uniknąć stania jeszcze w kolejce do kasy biletowej.
pozdr
Warto wybrać Drevnik. Czasowo i pod względem kosztów na plus...madziaimaciek napisał(a):byq napisał(a):Hej,
pozdr
Warto przejechac....
piekara114 napisał(a):Warto wybrać Drevnik. Czasowo i pod względem kosztów na plus...madziaimaciek napisał(a):byq napisał(a):Hej,
pozdr
Warto przejechac....
majeczka napisał(a):... nie byłam na Hvarze może z 10 lat, ale takim właśnie go pamiętam. Mnóstwo serpentyn, ostrych zakrętów, braku pobocza i wielkie wąwozy. W co niektórych leżały stare, zdezolowane samochody.
Frajda polega na tym, że na pewno warto przejechać się tą drogą.
Przejazd z Sucuraju po opuszczeniu promu, dalej jest wprost niesamowity...