Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Promem na Hvar?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
megar
Promem na Hvar?

Nieprzeczytany postnapisał(a) megar » 31.07.2003 08:40

Mam pytanko, może ktoś się orientuje ile kosztuje prom ze Splitu na wyspę HVAR dla Samochodu i 2 osób? (ile trwa podróż?)
monaa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monaa » 31.07.2003 08:44

Zobacz na stronie www.jadrolinija.hr :wink:
PZDR
Monika
maciogg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciogg » 31.07.2003 08:50

Ze Splitu to nie wiem, ale z Drvenika do Sucuraju ok. 90 kun w jedną stronę (z tego cos koło 70 kun za auto)
megar
dzięki

Nieprzeczytany postnapisał(a) megar » 31.07.2003 08:51

Rany, jaka szybka odpowiedź!!!! Dzięki:D
sirk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sirk » 31.07.2003 09:09

Sprawdź tu:
http://www.jadrolinija.hr/jlenglish.nsf ... enFrameSet
Jeśli dobrze sie przyjrzałem stronce, w porcie Hvar nie ładują i nie rozładowują samochodów.(no car loading or uloading in Hvar port czy coś takiego)
inga!!!
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) inga!!! » 31.07.2003 17:04

Megarku! Pytaliśmy w kasie w Sucuraju czekajac na prom do Drvenika( 4 os. + sam. 112 kn) a ze Splitu do Starego Gradu coś około 360 zł nam sięwydawało drogo prom płynie 2,5h.(ale nie dam głowy uciąc że kasjerkę dobrze zrozumiałam pozdr!!!
maciogg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciogg » 31.07.2003 17:22

inga!!! napisał(a):Megarku! Pytaliśmy w kasie w Sucuraju czekajac na prom do Drvenika( 4 os. + sam. 112 kn) a ze Splitu do Starego Gradu coś około 360 zł nam sięwydawało drogo prom płynie 2,5h.(ale nie dam głowy uciąc że kasjerkę dobrze zrozumiałam pozdr!!!

Tak może kosztować. Ja miałem cenę ze starego przewodnika (jeszcze w DM) i wtedy wychodziło coś koło 300 zł. Zdecydowanie lepiej płynąć Dvernik-Sucuraj a reszte drogi lądem :)
inga!!!
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) inga!!! » 31.07.2003 17:47

Maciogg!!! Wszystko w porządku tylko ta męcząca droga do Jelsy(mając w plecach ponad 1200km) !!!
maciogg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciogg » 31.07.2003 18:52

inga!!! napisał(a):Maciogg!!! Wszystko w porządku tylko ta męcząca droga do Jelsy(mając w plecach ponad 1200km) !!!

No tak, ale z drugiej strony prom Split-Stari Grad płynie coś ponad 2,5 godziny. Autem ze Splitu do Drvenika dojedziesz w godzinkę z kawałkiem, potem odpoczynek na promie prawie pół godziny a po Hvarze już tylko 43 km (czyli niecała godzinka). Czasowo wychodzi tak samo.

Ale oczywiście każdy decyduje sam. W naszym przypadku bylismy w Sucuraju, więc z promu na kamping tylko 5 km :D
emes
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) emes » 10.08.2003 13:38

Sprobuj skontaktowac sie emalia z polskim przedstawicielem.

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Bardzo mila Pani odpowiedziala mi na wszystkie pytania i to szybko. Zdaje sie, ze mozna u nich nawet zarezerwowac miejsce.

pzdr

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone