Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Promajna

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dorothea1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dorothea1 » 05.07.2014 23:04

sneer napisał(a):
Heterka napisał(a):Wybieramy się do Promajny od 11 lipca w ciemno - w sumie 3 rodziny, 2, 2, 2+2 - i drżę jak widzę ceny - co to będzie ? Czy w ogóle coś znajdziemy?

Parę lat temu w sezonie mi się w Promajnie nie udało nic znaleźć. Z kartkami nikt nie stał, chodzenie po domach nic nie dało, a w biurze turystycznym mieli tylko jedną ofertę (1 pokój z widokiem na ściane). Fajną kwaterę znalazłem jednak w "miasteczku" obok, którego nazwa to Bratus (namiaru nie mam, ale to pierwszy dom idąc od strony Krvavicy).

Wczoraj wróciłam z Bratusia i właśnie w tym domu mieszkałam,mam e-maila do właścicielki.Oferta ich apartamentów jest na czeskiej stronie ,ale nie wiem czy mogę ją tu podać.
Aki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aki » 09.07.2014 09:18

synek1981 napisał(a):Witam,
W tym roku po raz pierwszy byliśmy w Chorwacji (2+1) w Promajna.
Termin pobytu od 7 do 21 czerwca.
Co od cen to my płaciliśmy 30 euro za apartament tuż przy plaży ,ale jak powiedział nam właściciel z kończem czerwca stawka rośnie do 60 euro.
Plaża fajna dla maluszków (nasz ma 18 m-c) choć w sezonie w zasadzie brak miejsc :-(
Dla dorosłych w zasadzie brak atrakcji poza plażą i knajpkami.

Warto odwiedzić knapjpkę Azymut (różowy dom przy promenadzie w stronę Bask Voda).
Menu skromne ,ale ryby pychaaaa i cena przystępna.

Mam sporo spostrzeżeń więc w razie pytań odnośnie Promajne i okolicy pytajcie :D

Pozdrawiam

Witam Cię,

My sie wybieramy do Promajny od 5.07 do 18.07. Kojarzysz może te apartamenty, o nazwie Rezidenz:
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Dobrze wiedzieć, że w Azymucie polecanym przez Ciebie można zjeść dobrą rybkę.
Byliście w miejscowosciach obok, testowaliście tam może jakies fajne plaże? Wiem, że Krvavica jest ciekawa, odiedzilicie może ta miejscowość, mozna tam brzegiem podreptać z Promajny na spacer wieczorny? Jakie jeszcze knajpki, piekarnie w okolicy polecasz?

Pozdrawiam,
brown
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) brown » 09.07.2014 10:34

Plaża w Bratus/Krvavica jest mała. Sama miejscowość też jest mała więc niekoniecznie jest tłoczno. Nie wiem jak jest w sezonie ale we wrześniu zawsze był luz.
Spacer z Promajny jak najbardziej. Tylko jeśli idziesz z dziećmi to trzeba na nie uważać bo uliczka ,którą się idzie jest na skraju kilkumetrowej skarpy. Uliczkę od uskoku oddzielają na prawie całej długości słupki z rozwieszonymi łańcuszkami.
Heterka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Heterka » 09.07.2014 10:47

Dorothea 1 jeśli możesz to prześlij mi kontakt na meila; adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Z góry dziękuję,
giba0909
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) giba0909 » 15.07.2014 13:21

Witam. Czy jest szansa znaleźć wolny apartament 3 os. dorosłe plus dziecko 1,5 r w okolicach Omiś- Makarska, z jakimi trzeba liczyć się cenami. Chcemy jechać w ciemno na początku sierpnia.
Heterka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Heterka » 07.08.2014 09:03

Byliśmy w Promajnie od 11 do 18 lipca. Bardzo dużo wolnych apartamentów, bardzo fajna miejscowość, niezapomniane widoki. polecam
grubar
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) grubar » 22.08.2014 22:26

propionat napisał(a):Ibolja - bardzo dobre warunki , właścicielka pochodzi z Serbii , bardzo pomocna i uczynna ( ale też się nie narzucała) , zajmowaliśmy AP.3 , , apartamenty są usytuowane w górnej cześci Promajny także kawałek do Jadranu jest .

Byliśmy w tym roku (2014) przejazdem w Promajna i bardzo nam się ta miejscowość spodobała. Postanowiliśmy pojechać tam w przyszłym roku. Po powrocie zaczęłam przeglądać apartamenty i właśnie spodobał mi się Ap. Ibolja.
Pytanie do: propionat -
Czy Apartament nr 2 i apartament nr 3 są połączone ze sobą balkonami?, bo tak to mi wygląda na zdjęciu.
Czy z Twojego apartamentu był widok na może?
Czy apartament jest przyjazny dzieciom?

Z góry bardzo dziękuję Ci za odpowiedź :)
Aki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aki » 22.08.2014 22:53

grubar napisał(a):
propionat napisał(a):Ibolja - bardzo dobre warunki , właścicielka pochodzi z Serbii , bardzo pomocna i uczynna ( ale też się nie narzucała) , zajmowaliśmy AP.3 , , apartamenty są usytuowane w górnej cześci Promajny także kawałek do Jadranu jest .

Byliśmy w tym roku (2014) przejazdem w Promajna i bardzo nam się ta miejscowość spodobała. Postanowiliśmy pojechać tam w przyszłym roku. Po powrocie zaczęłam przeglądać apartamenty i właśnie spodobał mi się Ap. Ibolja.
Pytanie do: propionat -
Czy Apartament nr 2 i apartament nr 3 są połączone ze sobą balkonami?, bo tak to mi wygląda na zdjęciu.
Czy z Twojego apartamentu był widok na może?
Czy apartament jest przyjazny dzieciom?

Z góry bardzo dziękuję Ci za odpowiedź :)

Witam,

We wtorek w nocy również wróciłem z Promajny. Mieszkaliśmy w apartamencie Nina (w internecie znaleziony jako Rezidenz).
Powiem, że miałem jednak trochę inne wyobrażenie o tej miejscowości. Oczywiście, że ogólnie nie można postawić jakiś poważnych zarzutów ale odniosłem wrażenie, że jest to miasteczko zdecydowanie nastawione głównie na zarobek... Dużo nowych willi, łącznie z tą w której mieszkaliśmy. Apartamenty OK, nawet basen był ale o wszystko się trzeba było prosić... Jak pytałem mailowo o wyposażenie kuchni to była informacja, że kuchnia jest "full equiped". Po przyjeździe okazało się, że są 2 małe garnki i trzy talerze... W łazience nie było nawet jednego wieszaka, szmaty do podłogi, ciepła woda po południu... Może ktoś powie, że się czepiam szczegółów ale za 80€ za dobę już pewnego standardu można chyba wymagać...
Sama plaża szeroka i zacieniona jednak ludzie upchani jeden przy drugim, dopiero dalej w stronę Baśki Wody można było znaleźć jakąś zatoczkę z w miarę małą ilością ludzi.

Co do rejsów statkiem i wycieczek to polecam statek wycieczkowy BIBE, który pływa na Hwar i Bol. Dobra ryba i kurczak oraz leją dużo wina w drodze powrotnej;)

Jak ktoś chce jakieś informacje to się polecam. Może jakąś relację zdjęciową wrzucę jeśli czas pozwoli.

Pozdrawiam.
makarena2101
Plażowicz
Promajna -Apartamenty Milojević

Nieprzeczytany postnapisał(a) makarena2101 » 15.04.2015 13:27

Witam

Czy ktoś z Szanownych Cromaniaków odwiedzał ten dom. Mieści się przy adresie Put Granica 17
jeżeli tak proszę o info czy daleko do plaży, jakie pokoje itp.

Dziękuję i pozdrawiam
alewe77
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) alewe77 » 29.06.2015 12:29

Witam

Odkopię trochę wątek z Promajną. Czy może mi ktoś podać parę informacji o apartamentach Josip Barać?
Daleko od morza (nie mogę dokładnie znaleźć na mapie lokalizacji) Jak warunki?
Jak miejscowość? Bardzo zatłoczona?
Byliśmy w zeszłym roku przejazdem- wydawała się całkiem sympatyczna.
Z góry dzięki :D
Heterka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Heterka » 02.07.2015 10:18

Na temat tych apartamentów nic Ci nie powiem, ale my byliśmy w 2014 roku w Promajnie i było bardzo fajnie. W tym roku chyba na tydzień też tam wpadniemy - oczywiście w ciemno tak jak w tamtym roku i bez problemu znaleźliśmy apartamenty dla 3 rodzin, nawet udało nam się w mieszkać w jednym domu. Miejscowośc bardzo fajna, piękne widoki, spacerkiem można dojść promenada do Baśki Vody. Polecam
gzl1
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gzl1 » 12.07.2015 14:15

brown napisał(a):W Promajnie byłem cztery razy, zawsze we wrześniu. Jadąc pierwszy raz w 2010 córka miała 1,5 roku. Od tamtego wyjazdu każde wakacje w tej samej miejscowości. Plaża dla dzieci bardzo dobra. Pogoda w wrześniu od 25 do 35 st.C. Z zakwaterowaniem we wrześniu nigdy nie było problemu, zawsze jeździliśmy w ciemno i nigdy problemu ze znalezieniem dobrego dla nas lokum nie było. Przyjeżdżając w niedzielę rano we wrześniu kwatery "znajdą nas same".
W tym roku mieliśmy nie jechać na urlop aż tu nagle tydzień temu zmiana planów. Okazało się ,że wygospodarujemy 10 dni z tym że w sierpniu. Zacząłem szukać apartamentu dla 4 dorosłych i jednego dziecka. Pytałem trzech osób ,u których byłem w poprzednich latach i wszędzie komplet. Piszę do kilku apartamentów ,które znalazłem w Internecie i jest podobnie. Jak coś się znajdzie to moim zdaniem ceny brrr.... O negocjacjach cen na sierpień nie ma co mówić bo to tylko kwestia kosmetyki, po długiej rozmowie 5 Euro. W rozmowie z jedną Panią właścicielką apartamentów i agencji szukającej wolnych kwater usłyszałem wprost ,że Promajna nie jest tania i nie mam co liczyć na znaczącą obniżkę w okresie szczytu. Na tą chwilę po wymianie wielu maili i rozmowach liczę się z kosztem 120Euro za coś o wyższym standardzie i 100Euro o niższym.
Wychodzi na to ,że Promajna owszem jest fajna dla kogoś z dziećmi i chcących spędzić urlop w spokojnym miejscu ale przynajmniej w sezonie nie jest tania (Makarską proponowano mi taniej).
We wrześniu za fajne kwatery dla małżeństwa z dzieckiem, z dwoma pokojami, łazienką, tarasem z widokiem na może płaciliśmy 35-45Euro.

Witam.
Planuję wyjazd do Promajny we wrześniu z dzieckiem , czy mogę prosić o jakieś namiary na apartamenty dla dwóch dorosłych i dziecka blisko morza w miarę przystępną cenę ? Bardzo proszę info na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
gzl1
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gzl1 » 12.07.2015 14:20

Artix napisał(a):Witam w Promajnie byłem cztery razy , za każdym razem w czerwcu i nigdy nie było problemu ze znalezieniem zakwaterowania. Pogoda zawsze ponad 25 stopni i słońce , w tym roku tez się tam wybieram po 19 czerwca

:papa:

Witam.
Planuję wyjazd do Promajny we wrześniu z dzieckiem , czy mogę prosić o jakieś namiary na apartamenty dla dwóch dorosłych i dziecka blisko morza w miarę przystępną cenę ? Bardzo proszę info na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Heterka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Heterka » 23.07.2015 13:40

We wrześniu to Ty nic nie rezerwuj - jedź w ciemno. W lipcu było pełno apartamentów wolnych do wynajęcia i przy plaży i trochę dalej od niej.
JedrzeJ
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JedrzeJ » 25.07.2015 10:19

Podjąłem męską decyzje i ze wszystkich kierunków zdecydowałem się na Promajna - Blisko do Makarskiej, fajna wycieczka statkiem na Hvar i Brać, w miarę nie daleko do Splitu.

Posiada ktoś tani w przedziale 50-60 Euro apartament dla 4 osób z kuchnią ? Nie zależy nam na luksusach, nie musi być klimy ani Wi-Fi.

Proszę o informację na
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl lub adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies