Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Promajna

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
brown
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) brown » 05.06.2014 21:13

Hm... Na szczęście nie miałem potrzeby korzystać z pomocy medycznej ale nie zwróciłem nigdy uwagi na jakiś punkt o takim charakterze w Promajnie. Obstawiałbym ,że najbliżej będzie coś w Makarskiej lub w Baska Voda.
bambi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bambi » 22.06.2014 21:29

czy w ten żwirek na plaży wbiję bez problemu parasol czy tez trzeba mieć taką specjalną podstawkę do parasola?
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 22.06.2014 21:37

bambi napisał(a):A czy w Promajnie jest jakiś punkt medyczny? Gdzie należy się zgłosić w razie choroby? Ktoś korzystał?

Czasem trochę zaskakuje mnie, to "lekkie" podejście Chorwatów do kwestii "zdrowotnych". O wdepnięcie w jeżowca nietrudno, a "punktów medycznych" jak na lekarstwo 8) W Promajnie nic nie ma (chyba, że w ostatnim roku coś powstało, ale wątpię), najbliżej więc w Makarskiej. W Baska Voda też kiedyś szukałem, ale napotkałem tylko jakiś "nieczynny" szpital/przychodnię, a napotkane osoby odsyłały mnie do Makarskiej. No, ale w BV jest przynajmniej apteka 8)
kapkar
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kapkar » 29.06.2014 16:31

brown napisał(a): Na tą chwilę po wymianie wielu maili i rozmowach liczę się z kosztem 120Euro za coś o wyższym standardzie i 100Euro o niższym.
Wychodzi na to ,że Promajna owszem jest fajna dla kogoś z dziećmi i chcących spędzić urlop w spokojnym miejscu ale przynajmniej w sezonie nie jest tania (Makarską proponowano mi taniej).

witam wszystkich Cromaniaków ;-)

zgadzam się z tobą brown, ja jadę z rodzinką do Promajny 11-21.07 i ceny przy załatwianiu początkiem maja były 100-110, ja mam w apart. Tara za 110 na 6 osób, znajomi nieopodal w innym 100, coś za coś. Liczę że cena się zwróci bo jadę tam pierwszy raz. W ubiegłym roku była Poljica/koło Ninu/ i za całą góre domu dla 9 osób było 80 Euro, dziś tam mają już 100... zatem Cro drożeje...
synek1981
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) synek1981 » 30.06.2014 10:41

Witam,
W tym roku po raz pierwszy byliśmy w Chorwacji (2+1) w Promajna.
Termin pobytu od 7 do 21 czerwca.
Co od cen to my płaciliśmy 30 euro za apartament tuż przy plaży ,ale jak powiedział nam właściciel z kończem czerwca stawka rośnie do 60 euro.
Plaża fajna dla maluszków (nasz ma 18 m-c) choć w sezonie w zasadzie brak miejsc :-(
Dla dorosłych w zasadzie brak atrakcji poza plażą i knajpkami.

Warto odwiedzić knapjpkę Azymut (różowy dom przy promenadzie w stronę Bask Voda).
Menu skromne ,ale ryby pychaaaa i cena przystępna.

Mam sporo spostrzeżeń więc w razie pytań odnośnie Promajne i okolicy pytajcie :D

Pozdrawiam
brown
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) brown » 30.06.2014 21:49

W moim przypadku w okresie 10-20 sierpień, 10 nocy stanęło na 105Euro. Apartament z trzema pokojami w tym dwie sypialnie, salon z aneksem kuchennym, dwa balkony, łazienka.
Rozmawiałem z dwoma właścicielami apartamentów ,w których byłem w poprzednich latach. Mieli zajęte w interesującym mnie terminie ale wniosek z rozmów o cenach był jeden u obu. Jak ceny ,które miałem w poprzednich latach we wrześniu przyjeżdżając w ciemno pomnożyłem razy dwa to wychodziła cena jaką życzyli sobie wyjściowo w szczycie sezonu. Negocjacje cen obowiązujących w sezonie marginalne więc różnica między sierpniem a wrześniem bardzo duża.
Z moich tegorocznych poszukiwań wnioskuję też ,że Czesi mają ten rynek znacznie lepiej rozpoznany niż my. Były przypadki ,że właściciele apartamentów ,do których pisałem odsyłali mnie do czeskich agencji turystycznych ,które z nimi współpracują. Sam skorzystałem z jednej z nich i zarezerwowałem apartament u ludzi ,u których byłem w 2010 i 2011. Bezpośredni kontakt z nimi nie był możliwy.

Synek 1981 wspomniał o Azymucie. Sama knajpa nie przyciąga wyglądem, miejsce na uboczu, ale... Lubin z żaru najlepszy jaki jadłem. W zeszłym roku byłem tam z 4-5 razy na obiedzie. Zawsze zamawialiśmy dwie porcje lubina i jedną cevapci, do tego wino, woda. Rachunek 220-250kun. Porcje bardzo uczciwe, sałatki, frytki, ajwar, pieczywo z oliwą. Do każdego z tych zamówień właściciel dawał zawsze gratis jednego lubina. Zawsze, nie było tak ,że raz trafiliśmy na jego dobry humor. Kelnerka mówiła ,że to od szefa za duże zamówienie. Anegdota z zeszłego roku. Przychodzimy i zamawiamy to co zwykle. Okazuje się ,że nie ma lubina, zabrakło. Kelnerka mówi ,że jak możemy poczekać ok. 20 minut dłużej niż zawsze to będzie jednak nasza ulubiona ryba. Zgadzamy się, nie śpieszy nam się. Właściciel wsiada na skuter i jedzie gdzieś w stronę Baski Vody, wraca za kilka minut z siatką lubina ;) Proszą o kilka minut na wyczyszczenie ryby. Po następnym kilku minutach pyszny obiad ze świeżą rybą jest na naszym stole!
Mroczny78
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mroczny78 » 01.07.2014 13:15

Witam wszystkich. W tym roku również wybieram się do Promajny. W zeszłym był Razanj dzięki informacjom z forum. Rezerwowałem przez booking. Dwa lata temu Karlobag w ciemno. W tym roku szukam apartamentu dla 4 osób w Promajnie ale ofert na znanych stronach jak na lekarstwo. Przymierzam się żeby dokonać rezerwacji przez agencje promajna-tours, strona chorwacka, ceny powyżej 100 euro, czyli standard. Obawiam się jednak trochę wpłacić zaliczkę, bo nic nie mogę znaleźć na forum na ich temat. Dlatego mam pytanie czy ktoś miał z nimi do czynienia. Z góry dziękuje za odpowiedź.
brown
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) brown » 01.07.2014 15:06

Sam osobiście tylko z nimi korespondowałem w tym roku. Nigdy przez nich nic nie rezerwowałem więc ciężko mi coś powiedzieć o ich rzetelności. Wiem tylko ,że od 2010 jak bywam w Promajnie ich biuro też tam jest. Kilka dni temu kolega zdecydował się w końcu na wyjazd, też do Promajny. Korespondował tak samo jak ja wcześniej z Martiną. Wstępnie coś wybrał chciał wpłacić zaliczkę i dostał informację ,że ta Pani już tam nie pracuje i to co było ustalone jest nieaktualne a sam wybrany przez niego apartament jest już zarezerwowany.
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 01.07.2014 16:39

brown napisał(a):W moim przypadku w okresie 10-20 sierpień, 10 nocy stanęło na 105Euro. Apartament z trzema pokojami w tym dwie sypialnie, salon z aneksem kuchennym, dwa balkony, łazienka.
Rozmawiałem z dwoma właścicielami apartamentów ,w których byłem w poprzednich latach. Mieli zajęte w interesującym mnie terminie ale wniosek z rozmów o cenach był jeden u obu. Jak ceny ,które miałem w poprzednich latach we wrześniu przyjeżdżając w ciemno pomnożyłem razy dwa to wychodziła cena jaką życzyli sobie wyjściowo w szczycie sezonu. Negocjacje cen obowiązujących w sezonie marginalne więc różnica między sierpniem a wrześniem bardzo duża.
Z moich tegorocznych poszukiwań wnioskuję też ,że Czesi mają ten rynek znacznie lepiej rozpoznany niż my. Były przypadki ,że właściciele apartamentów ,do których pisałem odsyłali mnie do czeskich agencji turystycznych ,które z nimi współpracują. Sam skorzystałem z jednej z nich i zarezerwowałem apartament u ludzi ,u których byłem w 2010 i 2011. Bezpośredni kontakt z nimi nie był możliwy.

Synek 1981 wspomniał o Azymucie. Sama knajpa nie przyciąga wyglądem, miejsce na uboczu, ale... Lubin z żaru najlepszy jaki jadłem. W zeszłym roku byłem tam z 4-5 razy na obiedzie. Zawsze zamawialiśmy dwie porcje lubina i jedną cevapci, do tego wino, woda. Rachunek 220-250kun. Porcje bardzo uczciwe, sałatki, frytki, ajwar, pieczywo z oliwą. Do każdego z tych zamówień właściciel dawał zawsze gratis jednego lubina. Zawsze, nie było tak ,że raz trafiliśmy na jego dobry humor. Kelnerka mówiła ,że to od szefa za duże zamówienie. Anegdota z zeszłego roku. Przychodzimy i zamawiamy to co zwykle. Okazuje się ,że nie ma lubina, zabrakło. Kelnerka mówi ,że jak możemy poczekać ok. 20 minut dłużej niż zawsze to będzie jednak nasza ulubiona ryba. Zgadzamy się, nie śpieszy nam się. Właściciel wsiada na skuter i jedzie gdzieś w stronę Baski Vody, wraca za kilka minut z siatką lubina ;) Proszą o kilka minut na wyczyszczenie ryby. Po następnym kilku minutach pyszny obiad ze świeżą rybą jest na naszym stole!

Nie wiem czy właściciel knajpy nie nazywa się Ante(ma też wynajem kwater i jest rybakiem), znajomy był u niego na kwaterze w zeszłym i tym roku.
Mroczny78
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mroczny78 » 02.07.2014 10:28

Do Brown. Dzięki za wiadomość na PW. Nie mogę odpisać, więc pisze tutaj. Wybieram się w terminie 5-15 sierpnia. Wiec wcześniejszą rezerwacje uważam za konieczną. Widziałem w linkach (faro) które mi przysłałeś apartamenty. Interesuję mnie ten który ma dwie sypialnie (cena 120 euro), tylko trochę daleko do morza, ostania linia. Poszukam jeszcze może coś znajdę. Pozdrawiam.
Heterka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Heterka » 02.07.2014 11:45

Wybieramy się do Promajny od 11 lipca w ciemno - w sumie 3 rodziny, 2, 2, 2+2 - i drżę jak widzę ceny - co to będzie ? Czy w ogóle coś znajdziemy?
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 02.07.2014 11:54

Heterka napisał(a):Wybieramy się do Promajny od 11 lipca w ciemno - w sumie 3 rodziny, 2, 2, 2+2 - i drżę jak widzę ceny - co to będzie ? Czy w ogóle coś znajdziemy?

Parę lat temu w sezonie mi się w Promajnie nie udało nic znaleźć. Z kartkami nikt nie stał, chodzenie po domach nic nie dało, a w biurze turystycznym mieli tylko jedną ofertę (1 pokój z widokiem na ściane). Fajną kwaterę znalazłem jednak w "miasteczku" obok, którego nazwa to Bratus (namiaru nie mam, ale to pierwszy dom idąc od strony Krvavicy).
Mroczny78
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mroczny78 » 02.07.2014 12:06

Ciężko jest coś znaleźć przez strony agencji, a co dopiero w ciemno. Chyba że większość apartamentów wynajmowana jest bezpośrednio, a nie przez agencje czy strony internetowe. Znawcy tematu niech się wypowiedzą. Ja boje się jechać w ciemno dlatego szukam rezerwacji wcześniej.
Heterka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Heterka » 02.07.2014 12:08

Bardzo dziękuję za informacje, jak nie znajdziemy to pewnie będziemy szukać gdzieś obok. Może trafimy do Twojego apartamentu.
szajni
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) szajni » 05.07.2014 17:24

Proszę o jakieś namiary na apartament dla 2 dorosłych plus dwoje małych dzieci. Najlepiej blisko plaży i z tarasikiem. Do 80-100 euro.Termin-przełom lipca i sierpnia. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Dziękuję
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone