napisał(a) Misieq » 28.04.2014 23:27
Witajcie CROmaniacy!
Na tutejszym forum stawiam pierwsze kroki, jednakże jeśli chodzi o temat Chorwacji to temat ten znam dość dobrze. Początkowo z rodzicami i rodzeństwem (pierwszy raz w 1997r. na wyspie RAB), następnie już z własną rodziną spędzałam tam wakacje ponad 10-krotnie, w różnych pięknych miejscach.
W tym roku po dwuletniej przerwie znów chciałabym tam powrócić z moimi bliskimi, ale tym razem na celownik wzięłam miejsce którego jeszcze nie poznałam, mianowicie Promajna.
W terminie (+/-2dni) 15-28.06. chcielibyśmy się wybrać ze znajomymi w tę okolicę-łącznie 2 młode małżeństwa każde z małym dzieckiem(roczne i dwulatek). Mam więc prośbę do doświadczonych w tych rejonach podróżników o namiary na jakieś przyzwoite kwatery,możliwie jak najbliżej morza. Dzieci mogą spać z rodzicami w łóżku, z tym nie ma raczej problemu, więc apartament dla 4 osób byłby wystarczający. A gdyby udało się, że miałby dwie oddzielne sypialnie byłoby wspaniale,jednak i bez tego się obejdzie.
Chciałabym również zapytać o kilka rzeczy:
1.jakiej pogody można sie spodziewać w drugiej połowie czerwca w Chorwacji,ponieważ w takim terminie nigdy nie spędzałam tam wakacji
2.czy w tym czasie jest tam już dużo turystów (zależy nam raczej na ciszy i spokoju)
3.jak wygląda plaża i zejście do morza ?pytam pod kątem dzieciaczków, choć szczerze wątpię czy będą chętne do zażywania morskich kąpieli
Z góry dziękuję za wszelkie rady,wskazówki i odpowiedzi.
Mój mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl