Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Promajna

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
defink
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) defink » 18.04.2014 20:01

witam!
Wybieramy się do Promajny ze znajomymi (w sumie 4 osoby dorosłe i 4 dzieci do 6 lat - czyli dwa plus dwa razy dwa;). Macie jakieś namiary na noclegi ok. 50-60 euro za lokum 2+2, czy to niemożliwe raczej? plan wyjazdu na koniec sierpnia.
byliśmy tam ale już daaaaawno i namiary zaginęły. :|
jak możecie podeślijcie coś na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
dzięki!
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 18.04.2014 20:22

W 2013 szukałam tam lokum dla 2+1 (10 lat) i ceny mnie powaliły. Średnio app. były po 80 euro. Trafił się też po 60 ale dość daleko od plaży (mam notatki, więc sprawdziłam dokładnie)
defink
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) defink » 18.04.2014 21:17

piekara 114, może polecasz jakieś inne fajne miejsce? ew. mogłabyś wrzucić na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl jakieś info z sekretnych notatek;)?
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 22.04.2014 07:37

My po odpuszczeniu Promajny zdecydowaliśmy się na Podgorę, app. na skraju miasta, kąpiel między Podgorą a Podgora-Caklje - brak tłumów, spokojne dno. Ja rezerwowałam już w styczniu i miała problem znaleźć coś dla 2+1 i 2+1
To co miałam to nie było nic rewelacyjnego, ale cena super.
Podeślę Ci wieczorem
mareklas
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mareklas » 22.04.2014 11:39

propionat napisał(a):Ibolja - bardzo dobre warunki , właścicielka pochodzi z Serbii , bardzo pomocna i uczynna ( ale też się nie narzucała) , zajmowaliśmy AP.3 , , apartamenty są usytuowane w górnej cześci Promajny także kawałek do Jadranu jest .

Kawałek tzn ? na stronie pisze, że 350 m więc chyba nie aż tak źle ... czy odległość na stronie jest zaniżona ?

... a może ktoś może polecić jakąś ciekawą kwaterę - interesuje mnie kwatera dla dwóch osób w terminie 01.06 - 10.06 :) mój mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Z góry dzięki za info
defink
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) defink » 27.04.2014 21:12

Postnapisał(a) piekara114 » 22.04.2014 09:37
(...)

Dziękuję!
Misieq
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Misieq » 28.04.2014 23:27

Witajcie CROmaniacy!
Na tutejszym forum stawiam pierwsze kroki, jednakże jeśli chodzi o temat Chorwacji to temat ten znam dość dobrze. Początkowo z rodzicami i rodzeństwem (pierwszy raz w 1997r. na wyspie RAB), następnie już z własną rodziną spędzałam tam wakacje ponad 10-krotnie, w różnych pięknych miejscach.
W tym roku po dwuletniej przerwie znów chciałabym tam powrócić z moimi bliskimi, ale tym razem na celownik wzięłam miejsce którego jeszcze nie poznałam, mianowicie Promajna.
W terminie (+/-2dni) 15-28.06. chcielibyśmy się wybrać ze znajomymi w tę okolicę-łącznie 2 młode małżeństwa każde z małym dzieckiem(roczne i dwulatek). Mam więc prośbę do doświadczonych w tych rejonach podróżników o namiary na jakieś przyzwoite kwatery,możliwie jak najbliżej morza. Dzieci mogą spać z rodzicami w łóżku, z tym nie ma raczej problemu, więc apartament dla 4 osób byłby wystarczający. A gdyby udało się, że miałby dwie oddzielne sypialnie byłoby wspaniale,jednak i bez tego się obejdzie.
Chciałabym również zapytać o kilka rzeczy:
1.jakiej pogody można sie spodziewać w drugiej połowie czerwca w Chorwacji,ponieważ w takim terminie nigdy nie spędzałam tam wakacji
2.czy w tym czasie jest tam już dużo turystów (zależy nam raczej na ciszy i spokoju)
3.jak wygląda plaża i zejście do morza ?pytam pod kątem dzieciaczków, choć szczerze wątpię czy będą chętne do zażywania morskich kąpieli

Z góry dziękuję za wszelkie rady,wskazówki i odpowiedzi.
Mój mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 29.04.2014 07:30

Promajna ma spokojne dojście do plaży i do wody. Nad samą plażą jest minipromenada z palmami, więc cień też się znajdzie. Co do kwater: w zeszłym roku szukałam i było ciężko, bardzo mało namiarów bezpośrednich jest w internecie. To mała miejscowość, raczej wioska, więc nie wiem jak wygląda kwestia wynajmu (a raczej obecności właścicieli w domkach) przed sezonem...
Może ktoś był tu w takim okresie i coś poradzi.
Wpisz w wyszukiwarkę Promajna i znajdziesz kilka informacji, może namiarów na app.
Artix
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Artix » 09.05.2014 19:28

Witam w Promajnie byłem cztery razy , za każdym razem w czerwcu i nigdy nie było problemu ze znalezieniem zakwaterowania. Pogoda zawsze ponad 25 stopni i słońce , w tym roku tez się tam wybieram po 19 czerwca

:papa:
brown
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) brown » 11.05.2014 23:52

W Promajnie byłem cztery razy, zawsze we wrześniu. Jadąc pierwszy raz w 2010 córka miała 1,5 roku. Od tamtego wyjazdu każde wakacje w tej samej miejscowości. Plaża dla dzieci bardzo dobra. Pogoda w wrześniu od 25 do 35 st.C. Z zakwaterowaniem we wrześniu nigdy nie było problemu, zawsze jeździliśmy w ciemno i nigdy problemu ze znalezieniem dobrego dla nas lokum nie było. Przyjeżdżając w niedzielę rano we wrześniu kwatery "znajdą nas same".
W tym roku mieliśmy nie jechać na urlop aż tu nagle tydzień temu zmiana planów. Okazało się ,że wygospodarujemy 10 dni z tym że w sierpniu. Zacząłem szukać apartamentu dla 4 dorosłych i jednego dziecka. Pytałem trzech osób ,u których byłem w poprzednich latach i wszędzie komplet. Piszę do kilku apartamentów ,które znalazłem w Internecie i jest podobnie. Jak coś się znajdzie to moim zdaniem ceny brrr.... O negocjacjach cen na sierpień nie ma co mówić bo to tylko kwestia kosmetyki, po długiej rozmowie 5 Euro. W rozmowie z jedną Panią właścicielką apartamentów i agencji szukającej wolnych kwater usłyszałem wprost ,że Promajna nie jest tania i nie mam co liczyć na znaczącą obniżkę w okresie szczytu. Na tą chwilę po wymianie wielu maili i rozmowach liczę się z kosztem 120Euro za coś o wyższym standardzie i 100Euro o niższym.
Wychodzi na to ,że Promajna owszem jest fajna dla kogoś z dziećmi i chcących spędzić urlop w spokojnym miejscu ale przynajmniej w sezonie nie jest tania (Makarską proponowano mi taniej).
We wrześniu za fajne kwatery dla małżeństwa z dzieckiem, z dwoma pokojami, łazienką, tarasem z widokiem na może płaciliśmy 35-45Euro.
bambi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bambi » 30.05.2014 09:39

pytania do tych co znają plaże w Promajnie:
1) czy w ciągu dnia na plaży znajdzie się jakiś cień, gdzie można się "rozłożyć"? na zdjęciach widzę tam drzewa, ale czy to jeszcze plaża czy już deptak? zastanawiam się czy brać parasol
2) co najlepiej wziąć do leżenia na plaży - karimatę, ręcznik, koc piknikowy, leżak? wiem, ze tam jest żwir, wiec na czym najwygodniej?
karolcia1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karolcia1 » 02.06.2014 06:16

Artix napisał(a):Witam w Promajnie byłem cztery razy , za każdym razem w czerwcu i nigdy nie było problemu ze znalezieniem zakwaterowania. Pogoda zawsze ponad 25 stopni i słońce , w tym roku tez się tam wybieram po 19 czerwca

:papa:

Pozwolę sobie zapytać , czy widziałeś może apartamenty Goga ?
Misieq
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Misieq » 02.06.2014 22:07

A ja mam pytanie czy zna ktoś z forumowiczów apartementy Andrijanic w Promajnie? (na fb są dostępne zdjęcia po wpisaniu Andrijanic Promajna). Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi.
pavio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pavio » 04.06.2014 09:37

bambi napisał(a):pytania do tych co znają plaże w Promajnie:
1) czy w ciągu dnia na plaży znajdzie się jakiś cień, gdzie można się "rozłożyć"? na zdjęciach widzę tam drzewa, ale czy to jeszcze plaża czy już deptak? zastanawiam się czy brać parasol
2) co najlepiej wziąć do leżenia na plaży - karimatę, ręcznik, koc piknikowy, leżak? wiem, ze tam jest żwir, wiec na czym najwygodniej?

Jest bardzo dużo cienia . Wystarczy karimata (najwygodniej na wypożyczonym leżaku/łózku chyba ok 20 kun za dzień)
bambi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bambi » 05.06.2014 19:52

A czy w Promajnie jest jakiś punkt medyczny? Gdzie należy się zgłosić w razie choroby? Ktoś korzystał?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone